Купих си сензор за сондата на газ. бутилка да ми отчита количеството газ на таблото ето как изглежда
... та въпроса ми е (към някои по разбиращ от мен по електроника) - на сондата има 3 кабела а на нивомера на бензиновия резервоар 2 дали може да стане някак си ? Сондата по принцип е направена с букса да се включва към копчето и да отчита на диодите ама мен не ме кефи така и искам да ми показва на таблотОоо ?????
Благодаря предварително...
...ааааа и бирата е от мен
Купих си сензор за сондата на газ. бутилка да ми отчита количеството газ на таблото ето как изглежда [ATTACH=CONFIG]336353[/ATTACH]
... та въпроса ми е (към някои по разбиращ от мен по електроника) - на сондата има 3 кабела а на нивомера на бензиновия резервоар 2 дали може да стане някак си ? Сондата по принцип е направена с букса да се включва към копчето и да отчита на диодите ама мен не ме кефи така и искам да ми показва на таблотОоо ?????
Благодаря предварително...
...ааааа и бирата е от мен
Не искам да ти разбивам мечтите ,ама мноооо ме съмнява да стане на таблото и аз съм виждал да показва на таблото ама газовото е слагано направо в завода производител . Ама колицата ти е много джиджена браво ,кукла
Последно редактирано от jimito; 31-05-11, 21:28.
Причина: допълване
Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!
Не искам да ти разбивам мечтите ,ама мноооо ме съмнява да стане на таблото и аз съм виждал да показва на таблото ама газовото е слагано направо в завода производител
Става, става, даже се взема сигнал от кабелите към резервоара, не съм го правил още на практика, щото не виждам смисъл голям, но няма невъзможни неща
Много е хубава наистина, почти конкуренция на моята, браво, ще ги мерим някой ден Да не ти създава ядове
Става, става, даже се взема сигнал от кабелите към резервоара, не съм го правил още на практика, щото не виждам смисъл голям, но няма невъзможни неща
Много е хубава наистина, почти конкуренция на моята, браво, ще ги мерим някой ден Да не ти създава ядове
Че става, става - въпроса е как.... става.? .....мерси
Че става, става - въпроса е как.... става.? .....мерси
Пак не съм много сигорен , дали съпротивленията на двата нивомера е еднакво? имал съм случай на ауди А3 и А4 ,помпите с нивомерите са едни и същи ,но примерно при половин резервора покзват различно съпротивление ,и неотчита правилно стрелката , но нека и Стефчо да каже .Утре с сигурност ще мога да ти кажа
Пак не съм много сигорен , дали съпротивленията на двата нивомера е еднакво? имал съм случай на ауди А3 и А4 ,помпите с нивомерите са едни и същи ,но примерно при половин резервора покзват различно съпротивление ,и неотчита правилно стрелката , но нека и Стефчо да каже .Утре с сигурност ще мога да ти кажа
Има малко радостни и не толкова радостни новини Твоята работа може да стане , говорих с един колега който е бог на жиците ,и ми каза следното:
1. Копчето ти за газ бензин ,трябва да подържа тази функция (ако не или ново копче или цк ключе ,отделно да префключва само за стрелката)
2. Прекъсва се нивомера на резервоара ,и се вкарва сигнала в копчето на газовото и от там вече в таблото
3. Аз не се наемам да те направлявам , за да не те подведа и да стане някоя беля
4. Моя познат се наема да го направи , и ще го направи
5.Разликата в км между нас е голяма
6.Ако остана малко свободен и съответно той ,мога да го накарам да начертае схемата и съотвенто ти ако чаткаш малко да си го направиш сам
7.Дано съм помогнал малко ако не поне ти вдъхнах малко надежда
8. Успех!!!
Има малко радостни и не толкова радостни новини Твоята работа може да стане , говорих с един колега който е бог на жиците ,и ми каза следното:
1. Копчето ти за газ бензин ,трябва да подържа тази функция (ако не или ново копче или цк ключе ,отделно да префключва само за стрелката)
2. Прекъсва се нивомера на резервоара ,и се вкарва сигнала в копчето на газовото и от там вече в таблото
3. Аз не се наемам да те направлявам , за да не те подведа и да стане някоя беля
4. Моя познат се наема да го направи , и ще го направи
5.Разликата в км между нас е голяма
6.Ако остана малко свободен и съответно той ,мога да го накарам да начертае схемата и съотвенто ти ако чаткаш малко да си го направиш сам
7.Дано съм помогнал малко ако не поне ти вдъхнах малко надежда
8. Успех!!!
МНОГО БЛАГОДАРЯ
1.Копчето на ми за газ/бензин е "цека" ключе с 3 положения - газ / изключено / бензин.
2.искам стрелката на таблото (за сега) да показва само количеството газ
3.имам два кабела от нивомера на резервоара и три от сензора на газовата бутилка
4. интересува ме как трябва да ги свържа
Коментар