Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Samurai SJ413

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за Samurai SJ413

Първоначално публикуван от gaden76 Преглед на мнение
    Благодаря много за съветите. Възнамелявам днес да сваля кардана и с него ще отида да пробвам различни карета, ако не стане ще пиша, ако някой знае от къде мога да намеря здрав кардан, щото по магазините не могжа да намеря.
    Ако се напънеш да драснеш в профила от къде си, вероятноста да намериш каквото търсиш се увеличава.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Maxxis Trеpador-максимум в екстрема!!!

Колеги ,купих нови обувки на "Сузи".
      http://www.offroaders.com/tech/AT-MT...dor_Radial.htm

През почивните дни тествах гумите на всякакъв терен-в сняг и киша ,в кал-гъста и лепкава или рядка,
      на заснежени поляни и водни препятствия....и т.н......ВЪЗХИТЕН СЪМ!!!
      Гумите ги дават с много добри показатели и към момента се доказват успешно.Доставиха ми неизпитвано досега удоволствие!
      За първи път се чувствам така сигурен на кален терен!!!
      На асвалт са безшумни.

Не мога да ги съпоставям с др. гуми за кал ,защото са ми първите от този тип!
      Ако Вие имате впечетления, моля споделете.
      Поздрави.

Коментар

Аз съм с Максис в момента и съм много доволен. Какъв размер са?
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
          Аз съм с Максис в момента и съм много доволен. Какъв размер са?
          Стандартния -205/70/15

Коментар

Maxxis Trеpador-максимум в екстрема!!!

Ето малко "кални" снимки от разходката:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 052.jpg
Прегледи:1
Размер:216.3 КБ
ID:5314796Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 040.jpg
Размер:159.3 КБ
ID:5314797Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 047.jpg
Размер:231.0 КБ
ID:5314799
            Гумите изглеждат замазани,но това кото че ли,не им пречи!?
            Капачките на джантите,обаче ще трябва да ги накъся или изобщо да ги махна щото много стърчат и ще ги изкъртя в някой коловоз или препятствие!
            Прикачени файлове

Коментар

Точно от такива 2 капачки се нуждая. Ако решиш да се откажеш от ползването им се нареждам като евентуален купувач.

Коментар

А гумите са пазарувани от? И горе-долу цена..

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
                  А гумите са пазарувани от? И горе-долу цена..
                  http://www.avtogumi.com/bg/tires/tir...p?model_id=468

И гумите и джантите са от тази фирма!Цената-184лв./бр.

Коментар

Здравейте колеги,
                    преди зимния сезон ревизирах спирачните апарати, тъй като бяха започнали да "задържат".
                    Наскоро проблема се появи отново!
                    Този път мисля,че купих качествен ремонтен комплектНатиснете снимката за да я уголемите

Име:kit.jpg
Размер:140.3 КБ
ID:5392106-Испанско производство.
                    Монтирах всичко както трябва (с изкл. на металните скоби от снимката ,на които така и не намерих приложение), но се получава така,че при движението си буталото повлича маншона и го измъква от цилиндъра на апарата.

Огледах внимателно новите маншони и забелязах,че борда(ръбчето) което влиза в канала на цилиндъра е значително по-малък в сравнение с оригиналния "GIRLING" поставян някога!!!

Моля ,ако някой е срещал подобен проблем да даде съвет....,не знам дали да търся друг ремонтен кит, но на "GIRLING" не мога да намеря.

Коментар

Металната скоба слага в по широкия диаметър на маншона който влиза в спирачния апарат за да го уплътни и задържи.
                      „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Здравейте колеги,
                        разреших проблема с нов ремонтен комплект (на същата фирма)в който маншона е с правилната геометрия и се монтира без метални скоби.
                        Наложи се джипката да поседи малко на трупчета докато чакам доставката,но през това време почистих добре апаратите и сега греят с нова боя!

В случай,че на някого му предстои ремонт на предни спирачни апарати на SAMURAI и реши да ползва компонентите на „SEINSA” посочвам точния номер на рем. кит -D4130
                        -спир. апарати-Lucas
                        -диам.на буталото-ф48мм.
                        Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от balta Преглед на мнение
                          Металната скоба слага в по широкия диаметър на маншона който влиза в спирачния апарат за да го уплътни и задържи.

Принципа е ясен ,..на Фронтерата ми са по този начин ,но при Самурая беше конструктивно ,невъзможно да монтирам такъв тип маншон със скоба!!!
                          Вероятно ,такива да са поставяни на някои от сериите SJ413 или SJ410 (незнам) и от там да идва объркването,....защото и за двата рем.комплекта бе посочено ,че са за Самурай(ф48мм.),но търговците не правят разлика м/у отделните серии на Джимни,за тях всичко по-ръбато е Самурай.

Коментар

Здравейте колеги,
                            реших да обърна спициално внимание на джипчето преди настъпване на зимата.
                            Акцентът бе, ревизия на заден мост-окачване и спирачна система превенция срещу корозия и отстраняване на щетите от нея в задната част на купето.

Знаете каква е ламарината (с дебелина на цигарена хартия) , затова се старая навреме да отстранявам дефектите,които биха довели до последващо рязане и кърпене!
                            Колкото и неприятно ,мръсно и неудобно да е механичното почистване на ръждата ,все пак постарах се да го извърша достатъчно акуратно,с търпение и ясното съзнание ,че никой освен мен не би го направил за моя джип.
                            Освободих задния мост от окачването и след детаилно почистване боядисах с трикомпонентна боя ,а U –болтовете и подложките под ресьорите и с BODY 930.
                            По същия начин третирах и задната броня.

Разглобих главините и подмених спир.цилиндърчета и накладки. В спец.сервиз ми направиха нови (медни) тръбички с щуцери ,тъй като при демонтажа старите се изпокъсаха.Почистих барабаните отвътре,а отвън –до блясък, след което ги боядисах сив металик за по-добра визия с алуминиевите джанти.

С телени четки излъсках цялата изпускателна система и я боядисах с “ Thermodur 600”. Отдолу джипа стана като нов,от завода ,ама аз добих приличен вид едва след третия душ.
                            Накрая реших да боядисам цялата задна половина на джипката! Държа да отбележа ,че хващам пистолет за първи път,затова ми беше много интересно и добре се позабавлявах. Ползвах дюза 1,5мм. и като цяло съм доволен от резултата!
                            Поздрави!
                            Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X