Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Samurai SJ413

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за Samurai SJ413

Здравейте,колеги .Моля да ми подскажете къде се намират бушоните на Samurai SJ413
    Благодаря

До: Питане за Samurai SJ413

Първоначално публикуван от minchevp Преглед на мнение
    Здравейте,колеги .Моля да ми подскажете къде се намират бушоните на Samurai SJ413
    Благодаря
    Долу в ляво под таблото има една черна капачка и като я махнеш ще ги видиш а може и да я няма капачката

Коментар

До: Питане за Samurai SJ413

Благодаря ти колега.

Коментар

От: Питане за Samurai SJ413

Здравейте колеги.
        Отдавна съм фен на Suzuki Samurai,но едва от вчера имам тази уникална техника в гаража си......много му се радвам...в купето е толкова...тясно(уютно) и така хубаво друска
        Доста време ми отне да открия що-годе читав екземпляр,е...винаги има какво да се ремонтира,но това е компромисът ,който трябва да направим ако изобщо искаме да караме!!!
        Тук ще споделя едно мое наблюдение(впечатление) от огледите които направих.
        На всички тествани автомобили при вкл. на 4 и 5 предавка от СК се чува специфичен шум.При някои екземпляри роболене ,като че се мелят орехи,ама... с черупките??
        При тази ситуация в купето се появяват вибраций и резонира???
        Струва ми се странно!!!
        Моля колегите с повече опит с този модел за мнение.
        Аз мисля -ревизия на СК и смяна на лагер на вторичния вал!
        Поздрави.

Коментар

При мен го има същия шум на 5-та но го имам от 2 месеца и не съм го карал много. Чакам да се затопли времето и ще свалям скоростите, че нямам гараж и ще се прави зад блока. Като свалиш твоята опиши повредата и вида на лагерите ако можеш.

Коментар

Здравейте колеги.
            Отдавна съм фен на Suzuki Samurai,но едва от вчера имам тази уникална техника в гаража си......много му се радвам...в купето е толкова...тясно(уютно) и така хубаво друска
            Доста време ми отне да открия що-годе читав екземпляр,е...винаги има какво да се ремонтира,но това е компромисът ,който трябва да направим ако изобщо искаме да караме!!!
            Тук ще споделя едно мое наблюдение(впечатление) от огледите които направих.
            На всички тествани автомобили при вкл. на 4 и 5 предавка от СК се чува специфичен шум.При някои екземпляри роболене ,като че се мелят орехи,ама... с черупките??
            При тази ситуация в купето се появяват вибраций и резонира???
            Струва ми се странно!!!
            Моля колегите с повече опит с този модел за мнение.
            Аз мисля -ревизия на СК и смяна на лагер на вторичния вал!
            Поздрави.
            Задължително трябва да ревизираш скоростите и раздатката,гаранция има нещо за смяна,лагери,тампони,масла задължително а вибрацийте може да са от разбито каре.
            Suzuki Samurai 1.3
            Диян Димитров - 0897875292

Коментар

Първоначално публикуван от didobest Преглед на мнение
              Задължително трябва да ревизираш скоростите и раздатката,гаранция има нещо за смяна,лагери,тампони,масла задължително а вибрацийте може да са от разбито каре.
              Все още не съм направил "профилактиката".В Понеделник пристигат консумативите и се заемам...
              Вчера полежах под джипката ,за да си огледам покупката на спокойствие.Каретата мисля,че са добре-карданите нямат никакви аксиални и радиални хлабини.Открих само по една гресьорка на карданите (откъм РК) и гресирах.Тампоните на самата РК бяха в искл. добро с-ние.
              Днес го поразходих и със сигурност мога да кажа,че шума от СК при високите предавки е пропорсионален на оборотите!!!

Коментар

Все още не съм направил "профилактиката".....
                Готово....сменил съм всички филтри и масла,ангр.ремък и ролка,трпецовиден ремък.
                Поставил съм нови свещи и нова бензинова помпа.Почистих дистрибуторната капачка от нагари,но имам един досаден проблем-трудно пали на студено!....след това грижи няма-пали с чукването ,но първото става с доста въртене!

Знам,че има автоматичен смукач,но ми се струва ненормално след първонач.палене да поддържа 1800-2000 оборота?????

Коментар

Здравей minchevp,
                  И моя самурай, след стартиране поддържа същите обороти за около минута-две.Не е много приятно-но не съм открил причината все още.

Коментар

Мinchevp, пробвай преди да палиш студен ,да напомпиш 10-15 пъти газта, после запали, но без газ.Може да ти звучи тъпо , но моя само така пали от първия път, когато е студен.!!!А оборотите се регулират от винтовете на карбуратора( кой точно е от двата-пробвайте)

Коментар

Аз винаги го паля без да подавам газ.Предполагам става въпрос за центровка на момента на запалване,но тази материя ,както и карбуратора не са ми ясни.Имам още доста да прочета и разбера преди да пипам....

Коментар

Първоначално публикуван от gaydarov Преглед на мнение
                        Мinchevp, пробвай преди да палиш студен ,да напомпиш 10-15 пъти газта, после запали, но без газ.Може да ти звучи тъпо , но моя само така пали от първия път, когато е студен.!!!А оборотите се регулират от винтовете на карбуратора( кой точно е от двата-пробвайте)
                        Тва да не е москвич че да напомпва 10-15пъти. Пълно безхаберие струи от този ти пост.
                        Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                        Дий Снайдер

Коментар

Просто в карбуратора ми явно бензина или се оттича обратно , или се изпарява!!!Няма значение причината, въпроса е , че като е стоял дълго време, ако не напомпя няколко пъти, трябва да въртя стартера много време.А след напомпване пали от раз-факт!Не виждам проблем някой просто да опита този начин.

Коментар

Първоначално публикуван от gaydarov Преглед на мнение
                            Просто в карбуратора ми явно бензина или се оттича обратно , или се изпарява!!!Няма значение причината.....
                            Колега gaydarov благодаря за съвета!!!!
                            Напомпих 3 пъти и запали на момента(не беше пален седмица)

Коментар

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X