Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Samurai SJ413

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за Samurai SJ413

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    Мисля че 0.
    Благодаря, и аз така предполагах...
    Имам за идея да купя за Самурайчето гуми за кал и джанти с -ЕТ ,но още не съм си изяснил ,колко да е офсета при положение ,че ползвам стандартното окачване и размер на гумите???

http://www.avtogumi.com/bg/wheels/wh...=category&p2=2
    -линкът не е реклама,а само пример за модел джанти и параметри.

Мисля,че първата ( тази с офсет -12) би била подходяща????

Коментар

Тези -12 ЕТ ще ти дадат още малко кураж на страничните наклони, обаче на тази 7инча в ширина джанта трябва да мислиш за малко по-широки от стандартните гуми. Това е мое мнение. Аз в момента съм сложил кобри 235 на 8инча джанта и трябва да ти кажа, че за мен стоят малко странни макар, че едва ли има опасност от разбордиране.
      Отделно джантите от снимката на самурая ми приличат повече на ET25.

Коментар

Първоначално публикуван от xempirex Преглед на мнение
        Тези -12 ЕТ ще ти дадат още малко кураж на страничните наклони, обаче на тази 7инча в ширина джанта трябва да мислиш за малко по-широки от стандартните гуми. Това е мое мнение. Аз в момента съм сложил кобри 235 на 8инча джанта и трябва да ти кажа, че за мен стоят малко странни макар, че едва ли има опасност от разбордиране.
        Отделно джантите от снимката на самурая ми приличат повече на ET25.
        Моите джанти са с ширина 5,5 инча ,гумите са 205/70/15. Долкото разбирам ,за този размер няма да намеря джанти с -ЕТ???

Коментар

Първоначално публикуван от minchevp Преглед на мнение
          Моите джанти са с ширина 5,5 инча ,гумите са 205/70/15. Долкото разбирам ,за този размер няма да намеря джанти с -ЕТ???
          Всъщност сега като пресметнах 7инчовите джанти са широки 17.8см до 20.5см (205/70/15) разликата е 2.7см което е много близко до препоръчителните 3см разлика между гума и джанта, което значи, че май няма да е проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от xempirex Преглед на мнение
            Всъщност сега като пресметнах 7инчовите джанти са широки 17.8см до 20.5см (205/70/15) разликата е 2.7см което е много близко до препоръчителните 3см разлика между гума и джанта, което значи, че май няма да е проблем.
            Благодаря,
            досега не съм купувал джанти и не съм наясно със зависимостите в размерите(ширината) за да се напасват със съответната гума.Утре смятам да посетя някой сервиз за да си изясня доколко е тех. възможно за "моите " гуми да се намерят джанти с
            -ЕТ и какво???

Коментар

Благодаря,
              досега не съм купувал джанти и не съм наясно със зависимостите в размерите(ширината) за да се напасват със съответната гума.Утре смятам да посетя някой сервиз за да си изясня доколко е тех. възможно за "моите " гуми да се намерят джанти с
              -ЕТ и какво???

На ДЖ 7 стават гуми от 195 до 235 , това е мах и мин и според мен тези джанти са около офф 0

пп Тези джанти ми приличат на мангелс от поста18 ,оригиналните на самурая са като тези на снимката на аватара ми но не се виждат добре те се обръщат, като са с лице са около +25 (по памет) а на обратно -15 ет, на самика са сложени с -15 и гуми 235/75/15/ но ресьорите са над моста
              Последно редактирано от jimito; 07-10-11, 21:19. Причина: допъване
              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                На ДЖ 7 стават гуми от 195 до 235 , това е мах и мин и според мен тези джанти са около офф 0

пп Тези джанти ми приличат на мангелс от поста18 ,оригиналните на самурая са като тези на снимката на аватара ми но не се виждат добре те се обръщат, като са с лице са около +25 (по памет) а на обратно -15 ет, на самика са сложени с -15 и гуми 235/75/15/ но ресьорите са над моста
                Аз си мислех,че джантите са оригинални,...знам има и други с триъгълни отвори.
                Днес обиколих няколко сервиза и в един успяха да намерят стар каталог за още по-стари автомобили(като моя-92г,) .Та според каталога джантите на Самурая са с ЕТ10(от 92-98г.)

Коментар

Аз си мислех,че джантите са оригинални,...знам има и други с триъгълни отвори.
                  Днес обиколих няколко сервиза и в един успяха да намерят стар каталог за още по-стари автомобили(като моя-92г,) .Та според каталога джантите на Самурая са с ЕТ10(от 92-98г.)

Ако са тези с триъгълните отвори ,като ги обърнеш и получаваш -15ЕТ

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                    Ако са тези с триъгълните отвори ,като ги обърнеш и получаваш -15ЕТ
                    Благодаря колега,
                    от предният ти пост предположих,че именно за тях става въпрос.Аз ,много ги харесвам!
                    Поздрави.

Коментар

Здравейте колеги,
                      след последната разходка при изключване на хъбовете забелязах,че левият е топъл,главината на колелото също.
                      Демонтирах хъба ( с него всичко е наред) и след като всичко се охлади направих тест-драив ,като често спирах и проверявах от кои елементи ще започне повишението на температурата -оказа се спирачният диск!

Свалих спирачният апарат и накладките , опитах на ръка да раздвижа буталцата-извадих ги ,почистих ги,смазах ги и сглобих всичко в обратния ред!
                      Вторият тест-драив беше тотален провал ,проблема вместо да реши се задълбочи и вече почна да грее и джантата!
                      Отново го разглобих,но видимо нищо не откривам и ....нямам идея какво да го правя???

Дали някой от вас не се е срещал с подобен проблем.....????

Коментар

Задържа ти спирачния апарат и на моя самурай беше така .Смених спирачния маркуч и ремонтен комплект на апарата нови накладки и всичко се оправи .
                        Suzuki Samurai 420i

Коментар

Ами освен да не ти се връща буталото?!? Пробва ли?
                          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                            Ами освен да не ти се връща буталото?!? Пробва ли?
                            Мисля,че точно там е проблема,защото втория път свалих апарата доста по трудно.

Коментар

Мисля,че точно там е проблема,защото втория път свалих апарата доста по трудно.

Извади маркучите и ги продухай , ако не минава лесно въздух значи някой се е разнищил отвътре и ти прави тапа, ако всичко е наред давай нагоре към помпата , но най вече са маркучите ,имал съм десетки случай и с други марки коли

Коментар

Това се получава когато е скъсана гумичката на суппорта, която почиства буталото и не позволява проникване на влага. почистено бутало със скъсана гумичка няма ефект, след първото намокряне е ръждясало отново. Според мен , това е реалната причина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X