Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още една Витара ще се повдига :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Още една Витара ще се повдига

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
    Оказа се , че гумените подложки няма да са подходящи и реших да ги направя от полиамид та ако на някой му трябват гумени ще му ги да за 15лв четирите (аз ги взех за 20) . Може би ще са подходящи за отзад .
    За сега се бави малко ,като има развитие ще пиша .
    Колега,защо да не стават?Аз отзад съм с 2 см такива под пружините,карам си така вече доста време и не намирам минуси
    Онзи ден гледах предния макферсон и се чудих защо на леките коли над амортисьора има гумен тампон,а на Витарата е твърда връзка,т.е. желязо в желязо?
    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от Joe_Buda Преглед на мнение
      @Тravelling
      Здравей,
      Ще споделиш ли защо не са подходящи гумените подложки, защото и аз отивам към този план и ще съм ти благодарен а малко infront инфо?
      Ако си навит да ми ги пратиш по куриер ще ги взема...от София съм.
      Пък да видим как ще стоят т.к. аз и не гоня много хард лифт.
      Колегата Геро те изпревари с лично , но ако не си намериш мога да купя и да ти ги пратя по 5лв са . Този тип подложки са за не шлайфани пружини ,а и лифта с една е малък аз мислех да сложа по-две , но има вероятност долната да се отплесне на страни , понеже водача в средата е къс (долния) иначе за отзад стават .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir1 Преглед на мнение
        ако има апаратура,лесно могат та се свалят размерите и да се направи
        Поне не можеш ли да дадеш точно до мм с колко по-ниско отворите или теспективно с колко свалят моста, че аз съм се захванал да си правя, но по-лесно е с размери, а не да меря по моста и да откривам топлата вода.
        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от azd Преглед на мнение
          Дали това не е сарказъм колега. Все пак
          Не мисля че е сарказъм колега просто питам неможе ли за информация.
          Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

Може да се направи шаблон с калминските носачи. Взима се носача и на всеки тампон по два яки винкела от двете страни стегнати с болт , на дупките шпилки и всички тези стърчат в една посока и свършват в една равнина (метална плоча) за която се заваряват и ето ти ги размерите . После развиваш болтовете и гайките и си няреждаш частите за новия носач заварят се както са на шаблона и всичко е толкова точно , колкото качествен е шаблона .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
              Колега,защо да не стават?Аз отзад съм с 2 см такива под пружините,карам си така вече доста време и не намирам минуси
              Онзи ден гледах предния макферсон и се чудих защо на леките коли над амортисьора има гумен тампон,а на Витарата е твърда връзка,т.е. желязо в желязо?
              Защото предния амортисьор води вертикалата на гумите . Той и така едвам устисква усукването, много тъпа система според мен но не съм спец и не знам как е при други джипове със независимо предно .
              Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Може да се направи шаблон с калминските носачи. Взима се носача и на всеки тампон по два яки винкела от двете страни стегнати с болт , на дупките шпилки и всички тези стърчат в една посока и свършват в една равнина (метална плоча) за която се заваряват и ето ти ги размерите . После развиваш болтовете и гайките и си няреждаш частите за новия носач заварят се както са на шаблона и всичко е толкова точно , колкото качествен е шаблона .
                Защо трябва да се произвеждат носачи и да се дават излишни пари за експерименти като един такъв носач струва 50-евро.Още 18-евро е танпона върху който стъпва пружината.
                [url]www.4x4varna.com[/url]

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
                  Защото предния амортисьор води вертикалата на гумите . Той и така едвам устисква усукването, много тъпа система според мен но не съм спец и не знам как е при други джипове със независимо предно .
                  Дам...и на мен ми е интересно.При леките автомобили с макферсон с-ма,пак амортисьора води вертикалата на гумата.И си има усукване и то голямо.Дори мисля,че тампона е сложен там да обира тези усуквания.
                  На Вектрата ми дори тампона беше объл и се движеше свободно в леглото си.Отгоре на бомбето имаше една голяма шайба,зарепена на стержена,която го държеше колкото да не изпадне примерно при по-голяма дупка.Не казвам ,че е добро решение,просто ми е интересно защо при Витарата липсва какъвто и да било тампон???
                  Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
                    Поне не можеш ли да дадеш точно до мм с колко по-ниско отворите или теспективно с колко свалят моста, че аз съм се захванал да си правя, но по-лесно е с размери, а не да меря по моста и да откривам топлата вода.
                    Планките за дифа наистина не са нищо особенно но и цената им е никаква 18-евро едната комплект с танпона
                    [url]www.4x4varna.com[/url]

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                      Дам...и на мен ми е интересно.При леките автомобили с макферсон с-ма,пак амортисьора води вертикалата на гумата.И си има усукване и то голямо.Дори мисля,че тампона е сложен там да обира тези усуквания.
                      На Вектрата ми дори тампона беше объл и се движеше свободно в леглото си.Отгоре на бомбето имаше една голяма шайба,зарепена на стержена,която го държеше колкото да не изпадне примерно при по-голяма дупка.Не казвам ,че е добро решение,просто ми е интересно защо при Витарата липсва какъвто и да било тампон???
                      Ами то не пречи да се сложи ама тоя тампон след 1 година ще заприлича на поничка ...
                      Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

То си има тампон , но е малък , а при другите коли е голям , понеже цялата тежест на пружината я носи и тампона . Усукване на тампона няма , защото под него има иглен лагер единствено оста е подложена на огъване , но тя е дебела .
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

То си има тампон , но е малък , а при другите коли е голям , понеже цялата тежест на пружината я носи и тампона . Усукване на тампона няма , защото под него има иглен лагер единствено оста е подложена на огъване , но тя е дебела .
                          Не съм свалял амортисьора на Витарата,но отвън не виждам тампон.За лагера при леките коли ясно-при 19-ката е съчмен и под пружината,тях сменях.Там се налага да има лагер,защото пружината и амортисьора вървят като едно цяло.За усукването имах предвид наляво-надясно.При Вектрата движението на тампона при завиване на гумите,беше доста голямо(всичко е било в час ).
                          Явно е конструктивно,и всичко зависи от геометрията на компонентите.
                          Може би при Витарата няма усукване там

Коментар

Първоначално публикуван от Йосиф-Варна Преглед на мнение
                            Планките за дифа наистина не са нищо особенно но и цената им е никаква 18-евро едната комплект с танпона
                            На подобна цена има ли ги в БГ
                            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

в БГ. няма

Коментар

цена на двете 55 евро.Довечера ще ти кажа разликата в мм.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X