Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още една Витара ще се повдига :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Още една Витара ще се повдига

Изпалнениеа да кажа то което дава SLAVIN мога да кажа че е професионално и се получава много добре
    Това са снимки от моята Витара

последната снимка е преди да се задигне
    Прикачени файлове

Коментар

ето ти следствие от моите деиствие
      Прикачени файлове
      Бялото BUZUKI 1.6 8в
      0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Първоначално публикуван от vitarrra Преглед на мнение
        колега нищо лично но аз 5 см ги постигнах с минимум средства и с половината от тия джаджи
        Сподели с колегите как точно си направил лифта. Има много, които искат само 5см повдигане. Това, което аз виждам е, че си подложил на стержена на предния амортисьор, а не на носача му (шапката). Този амортисьор е всъщност Макферсона и трябва да е порядъчно здрав. Незнам колегите, какво ще кажат, но на мен ми изглежда леко опасно решение.
        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

А аз ако не е проблем искам да попитам Slavin това ли е максималния лифт който може да се направи на витарата в смисъл дебелините на подложките или това е на границата да не се изчепатят много каретата
          Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
          Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Първоначално публикуван от CZ 350 Преглед на мнение
            А аз ако не е проблем искам да попитам Slavin това ли е максималния лифт който може да се направи на витарата в смисъл дебелините на подложките или това е на границата да не се изчепатят много каретата
            За каретата има още малко възможност като се свали надолу предния диф с поставянето на по-дълги от тези вилки.

Калмини ги прилага при 3"лифт, а ние караме и без тях при 1-2см по-голям лифт. Така, че може още малко да се мръдне нагоре, но вече носачите ще застанат в прекалено криво положение. За отзад може да се вдига много без проблеми - това са предимствата на целите мостове.

Коментар

Мисля , че няма да е проблем и да си направим по-дълги носачи , ако има смисъл . Мислех и дали не може просто оригиналните да се свалят малко надолу .
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                Мисля , че няма да е проблем и да си направим по-дълги носачи , ако има смисъл . Мислех и дали не може просто оригиналните да се свалят малко надолу .
                Носач мисля, че много трудно, ще се направи. Наистина трябва да са малко по-дълги и малко да е завъртяно гнездото на пружината за да компенсира ъгъла.

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
                  Носач мисля, че много трудно, ще се направи. Наистина трябва да са малко по-дълги и малко да е завъртяно гнездото на пружината за да компенсира ъгъла.
                  Въпрос на пари в джоба и два дни обикаляне по разни стругари и плазми , а после един ден работа с елктрожена , флекса и бормашината за направа на шаблон . След това повече бройки не са проблем .
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                    Въпрос на пари в джоба и два дни обикаляне по разни стругари и плазми , а после един ден работа с елктрожена , флекса и бормашината за направа на шаблон . След това повече бройки не са проблем .
                    Сигурен съм, че говорим за различни неща. Това е носач:

Коментар

ако мога да взема планки на диф. на турското окачване,ще пусна снимки

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
                        Сигурен съм, че говорим за различни неща. Това е носач:
                        Да това е носач , който не е проблем да се направи , ако на човек му се занимава и не е много по-сложен от изработването на тази броня
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&postcount=145
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

На човек трябва и "да му стиска" за да се захване с тая работа.Това не е игра.Трябва да се използва подходящ материал и заварчика да си разбира от работата. За шаблон добре -ляв и десенМожеби и огъване по шаблон ако не с програмируем тръбосгъв.И така...Доста работа е по организирането на производството.Не е без значение и цената на която ще излезат началните бройки.

Коментар

Главните точки за фиксиране са дупките за шарнира , дупката за стабилизиращата щанга и двете фтулки . Ако има как да ги закрепиш здраво в точните координати тръбите , ако щеш и на ръка ги огъвай с горелката . Материала , ако е достатъчно дебел няма значение , само да не е нещо , което се кали .
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Добре това ми беше питането защото да не я вдигнеме прекалено много че да почне да троши карета.Предни пружини от какво слагате за задните ясно
                              Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
                              Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

1. Бронята е фасонна част и почти няма нищо общо. При нея се реже ламарина на лазер и се заварява, важна е идеята.
                                2. Носача в случая е съвкупност от тръби, заварки и механично обработени части.
                                - Няма нужда да се проектира-има го наличен от Калмини, но да му се вземат размерите не е никак лесно, защото е пространствена фигура. Най-лесно е да се заснеме на 3D измервателна машина.
                                - После на тръбогиб няколко дена докато се напаснат точно ъглите на тръбите
                                - Малко ламарина на лазер
                                - Малко механична обработка на CNC машини
                                - Заварка, тук става по страшно, защото заварката има своиството да криви нещата и се опира до приспособление и налагане на подходяща технология за да не "мърда" от размерите.
                                Мога да ползвам всички цитирани по горе машини и страшно много им разбирам, но нямам самочувствието, че този носач е "лесна работа" и с обиколка по заварчици и стругари ще стане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X