Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още една Витара ще се повдига :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

това са джаджите монтирани на джипа
    отзад са пружини от вартбург ''предни'' и амове от ОПЕЛ ОМЕГА''Б'' комби отпред се поставят подложки
    резултата е 10см отзад и 9см отпред

това са снимки след задигането
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от cveti; 06-05-09, 15:40.

Коментар

До: Още една Витара ще се повдига

Първоначално публикуван от kappi
      това са снимки след задигането
      Как оправи вертикалните ъгли отпред, че не виждам да си разширявал отворите.
      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
        Сподели с колегите как точно си направил лифта. Има много, които искат само 5см повдигане. Това, което аз виждам е, че си подложил на стержена на предния амортисьор, а не на носача му (шапката). Този амортисьор е всъщност Макферсона и трябва да е порядъчно здрав. Незнам колегите, какво ще кажат, но на мен ми изглежда леко опасно решение.
        Здравеите, във връзка с това как съм направил лифт от 5 см без много средства мога да обясня накратко ,одзад подмених пружините с жигулови ,по големи са около 5 см от оргиналните не пасват много добре но за лек офроод нямам проблеми ,исползвам си оригиналните амове като им направих удължение за да им върна първоначалния ход за да не подскачам и да няма удари .Така, сега отпред подложих от тия подложки които е показал колегата Травелинг плюс по една по малък /1.5/см висока с по малък диаметър за горната основа на пружината,от това се наложи и удължаване на амовете с по 5 см по начина по които съм показал ,пак заради нормалният им ход да не удрят на желязо.Тази приставка влиза във втулката на тампона на макферсона и си мисля че не етолкова опасна при положение че е изработена от добра стомана и кадърен стругар .Това го направих цел да си ползвам оргинален тампон ако се наложи смяна .Тва е което съм направил нищо друго ,около 50 лв .Дано съм бил полезен .Успех
        Бялото BUZUKI 1.6 8в
        0899368772 ;) 0897229322

Коментар

До тях още несам стигнал но след като отидох на реглаж на предницата всичко си доиде на място
          и аз не знам как го направиха при реглажа
          извинявам се ако сам засегнал някои просто разискваме нещо което да е ефективно и полезно за всички

Коментар

Колега kappi мерси за снимките впрочем една скоба на маншона ти липсва
            Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
            Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Доколкото съм чувал каретата са слабото място на Витарите,някой не е ли монтирал отпред цял мост от нещо друго.Мисля ,че някъде имаше писано по въпроса.
              0887/400121 Антон Донев

Коментар

С новите планки диф. слезе с около 4 см.
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от cveti; 06-05-09, 15:41.

Коментар

Приятелче, от къде взе планките ако не е тайна?
                  Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                  0888 315 794
                  LZ1UPI
                  A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
                    Носач мисля, че много трудно, ще се направи. Наистина трябва да са малко по-дълги и малко да е завъртяно гнездото на пружината за да компенсира ъгъла.
                    Май пак опираме до определението "домашни условия". А "домашните" условия са разтегливо понятие Тук наблизо има едни разбрани хора, които произвеждат полуоски например. Не казвам, че ги правят без пари, но... може.

Ако човек не е скаран с металознанието и съпромата и иска да потроши пари и време, не виждам защо да е невъзможно да се направят носачи или нещо друго. Още повече, за разлика от ламарината, интересна стомана на тръби и прътове се намира и то на нормална цена.

Другата страна на въпроса е, че има ентусиасти, които нямат реална представа нито какво правят, нито как да го направят и там резултата е ясен...
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

планките са от турциа,но мислиа че много лесно магат да се направят

Коментар

И ако не е тайна кои може да ги направи.На каква стоиност излиза направата им.
                        Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

Първоначално публикуван от kosio7808 Преглед на мнение
                          И ако не е тайна кои може да ги направи.На каква стоиност излиза направата им.
                          Дали това не е сарказъм колега. Все пак
                          НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕЧКА-СТРАХЪТ

Коментар

ако има апаратура,лесно могат та се свалят размерите и да се направи

Коментар

Оказа се , че гумените подложки няма да са подходящи и реших да ги направя от полиамид та ако на някой му трябват гумени ще му ги да за 15лв четирите (аз ги взех за 20) . Може би ще са подходящи за отзад .
                              За сега се бави малко ,като има развитие ще пиша .
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

@Тravelling
                                Здравей,
                                Ще споделиш ли защо не са подходящи гумените подложки, защото и аз отивам към този план и ще съм ти благодарен а малко infront инфо?
                                Ако си навит да ми ги пратиш по куриер ще ги взема...от София съм.
                                Пък да видим как ще стоят т.к. аз и не гоня много хард лифт.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X