Обява

Свий
Няма добавени обяви.

заден диференциял как да разбера дали има нещо разбито? (SUZUKI)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Идеята за разбалансирана полуоска не беше ли преди 3-4 месеца още???Тия,братче, само умуват...БАСИ И как точно се е разбалансирала таз част???Направо ми е жал за тебе,баси късмета
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

ах така е но кво да се прави трябва от някъде да се почне пак нали ми дават кола да карам тва е голям жест иначе сузуки не дава кола дава ако те зареге колата на цяло и то само за три дена а те само частите за една седмица идват...........
      просто хората са претъпкани от работа всеки път като ходя е пълно до горе със джипки не знам кво им става ама за една ревизия смяна на масло се изка час един месец назад майтап майтап а ма си е жива истина не им пъка има м,ного......бачкане...
      поздрави............

Коментар

Тия те въртят много бе, е.. си и сервиза ,, тя още малко и ще излезе от гаранция и ще ти кажат "дай сега тука едни 1000 евро за нов диф, ааа, тя и раздатката се счупила щот не си сменил дифа навреме, та дай и едни 1200 евро за раздатка ,аааа то и ..."

Коментар

да си беше взел един jeep или даже витара .. тия ще ти мажат времето и кърпят докато ти изтече гаранцията. продавай скоро според мен.

Коментар

след далго чакане ми писна ниакои от сузуки да ми се обади и за това решиx да закарам джипката при едни наши момчета поне ми препорачаxа че бачкат добре и на балгари правят остапки
            ми качисе маистора да се повози малко и след едно кратко крагче категорично каза че не е диф а дрyго нещо я kардан или каре за това реши да свали задня кардан и да е пробваме само на предно...след свалиането на кардана провери тампоните на раздатката и се оказа че са много меки и като се бyтне раздатката кам скоростната кyтиа се чyва как опира ниакадеси и дранчи а там има едно малко карданче кам скоростите е тва карданче ниама да опира ако тампоните на раздатката са по тварди а моите са като на стара баба забите....
            качваме се отнова за проба но само с предно и този пат вибрира тресе ама много много повече....
            за сега ше сменим тампоните с оригинални докат се намериат по свиастни.......
            поздрави

Коментар

Ама при тебе епопеята си продължава още???
              Това с тампоните на раздатката звучи смислено...ако са меки-може...
              Няма ли да свършат тези мъки???
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

радвам се че стигнаxме до нещо смислено ама аз сам си виновен триабваше да дам 1000€ за 5 смяни на масло да ми дойде акала че в сузуки само тва могат да правят....
                да караме по темата ходих порачах чаках сега вече имат в наличност тампончетата утре ше ги взема и когато ми се отдаде вазможност ще си ги смея сам пак и сма порачал един чип тунинг уж вдига 20% мошноста....
                да видим дали просто междй 1600-1800оборота тази джипка нима мошност и за тoва тресе циалата..
                поздрави

Коментар

е тва тампонче те са три на брой днес ще се боря да ги сменя..
                  пак ако продалжава ще слагам по тварди от ланд роувер стават имам сериен номер на тампона които ми варши работа....
                  поздрави

Коментар

смениx тампоните на раздатката и не се оправи днес слжиx и чип тунинг и сега вече дранчи здравата на втора трета четварта пета но никога на парва на сащите обороти 1600-1800об..
                    така че поне знам едно не е от тва че ниама мошност в понеделник е оставиам на нов сервиз да е гледат.................
                    ако сложа по тварди тамппони на раздатката лошо ли е?
                    поздрави

Коментар

в понеделник оставих джипа в нов сервиз този пат испански след два часа ми се обаждат че маслото на мотра вече е сменено маистора вика че е кардан или тампони на двигател но по вероиатно парвото..
                      дава ми телефон на сервиз дето с тва се занимават да отида да го проверат.
                      утивам само катo го видияха ми викат че не могат да го направят щот се правело в фабрика не при тях иначе имал луфт....
                      не знам как е на балгарски иначе от задната страна е с каре а отпред е като каре на полуоска на предно предаване(капсаловано но ги правят сменят им сачмите)
                      да ма идват празници тук цялата седмица не ги барай за нищо пак и след празници сащо така че реших и си порачх направо нов кардан ама дано тва да е проблема...
                      поздрави........

Коментар

Не съм спец, но доколкото прочетох, като си махнал кардана пак шумяло дори повече. Не мислиш ли, че проблема да е преди кардана, примерно в раздатка.
                        Днес пробвах да си проверя лагерите на задните полуоси, и за целта вдигнах задницата и свалих гумите и барабаните. Оставих я да работи на обороти на 5 предавка и ги прослушах със стетоскоп, добре си бяха. Но при раздатката се чуваше леко лопуркане/лангъркане/ тихо, но се чува, има го само на 4 и 5 на обороти, като подам газ изчезва. Пробвах на ръка има съвсем слаб луфт някъде вътре в раздатката към задния диф. Този шум го установих днес, иначе като се кара колата не се усеща.
                        Ако имаш възможност пробвай по този начин и поне да разбереш от къде ти е шума. Надявам се да съм бил полезен.
                        Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

благодаря ти много за савета това е добра идея да се провери преди да сам дал 350€ за кардан.........
                          като свалихме кардана тресеше много повече и вибрираше при сащите обороти но това маи е защото като го ниама задниа кардан раздатката се клати още повече тампоните са много меки.........
                          но yтре тyк е празник и ще е погледна лошото е че е забранено по yлиците да се правиат ремонти но ако не мине полиция ниама проблеми....
                          поздрави...........

Коментар

сега е пробваx вдигнаx е на стоики задните гyми вав въздyxа на 5 на обороти задня мост тресе като подам газ се успокоява пробваx и на 1 там вече няма тресене свалиx задня кардан от страната на раздатката пробваx е на всички скорости ама не мога да кажа че има нещо разбито като се качиx от ватре даваx газ да видя дали дранчи между 1600-1800обо но не се чyва нищо затова мисля че не е от раздатката което ме успокоява защото ше ми излезне тoва сузуки златно.....пробвх луфта на кардана и го усетих направо го сменям а стария ште го рециклирам..
                            а наи важното yткриx че и при тези обор 1600-1800обо задното гарне издава едно виене малкокато дранчене разбирасе го пробваь на свободна но не винаги го прави а моге и като е на патя още повече дранчи така че маи ше трябвa и него да сменя.........
                            поздрави

Коментар

кардана, като го свали пробвали дали има луфтове в каретата, ако няма не го сменяй. И ако наистина ти дрънчи гърнето на тези същи обороти смени него, то е доста по-ефтино от кардан.
                              На всяка скорост ли го прави този шум при тези 1600-1800
                              Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

за гарнето оше утре ще ида да си купя но нима да е оригинално шет ми се нещо като BOSAL..WALKER...
                                така за кардана както се опитах да обясниа по горе от кам раздатката не е с крастачка а има луфт а кам дифа е с крастачка като сам го свалиал примерно на горе надоло варви свобондо а на ливо на диасно е по стегнато иначе луфт на усукване няма и сам го пробвал с раце не с отверки или щанги...
                                за вибрацята още от самото началао смао на 2 после и на трета но вече е по трудно защото не пада при нормално каране на тези обо ако аз искам да паднат вибрира
                                после слогих чип тунинг за да видя дали е защорто мотора ниама мошност под 2000об но се оказа че започна да го прави и на 4 и 5 което е логично вече има мошност..
                                след като го карам с чипа ми се стрyва че между 1400-1600обо като преминава сщо вибрира и като давам риазко газ на 1600-1800обо е по силно.....
                                ПОЗДРАВИ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X