Идеята за разбалансирана полуоска не беше ли преди 3-4 месеца още???Тия,братче, само умуват...БАСИ
И как точно се е разбалансирала таз част???Направо ми е жал за тебе,баси късмета
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
заден диференциял как да разбера дали има нещо разбито? (SUZUKI)
Свий
X
-
ах така е но кво да се прави трябва от някъде да се почне пак нали ми дават кола да карам тва е голям жест иначе сузуки не дава кола дава ако те зареге колата на цяло и то само за три дена а те само частите за една седмица идват...........
просто хората са претъпкани от работа всеки път като ходя е пълно до горе със джипки не знам кво им става ама за една ревизия смяна на масло се изка час един месец назад майтап майтап а ма си е жива истина не им пъка има м,ного......бачкане...
поздрави............
Коментар
-
след далго чакане ми писна ниакои от сузуки да ми се обади и за това решиx да закарам джипката при едни наши момчета поне ми препорачаxа че бачкат добре и на балгари правят остапки
ми качисе маистора да се повози малко и след едно кратко крагче категорично каза че не е диф а дрyго нещо я kардан или каре за това реши да свали задня кардан и да е пробваме само на предно...след свалиането на кардана провери тампоните на раздатката и се оказа че са много меки и като се бyтне раздатката кам скоростната кyтиа се чyва как опира ниакадеси и дранчи а там има едно малко карданче кам скоростите е тва карданче ниама да опира ако тампоните на раздатката са по тварди а моите са като на стара баба забите....
качваме се отнова за проба но само с предно и този пат вибрира тресе ама много много повече....
за сега ше сменим тампоните с оригинални докат се намериат по свиастни.......
поздрави
Коментар
-
радвам се че стигнаxме до нещо смислено ама аз сам си виновен триабваше да дам 1000€ за 5 смяни на масло да ми дойде акала че в сузуки само тва могат да правят....
да караме по темата ходих порачах чаках сега вече имат в наличност тампончетата утре ше ги взема и когато ми се отдаде вазможност ще си ги смея сам пак и сма порачал един чип тунинг уж вдига 20% мошноста....
да видим дали просто междй 1600-1800оборота тази джипка нима мошност и за тoва тресе циалата..
поздрави
Коментар
-
смениx тампоните на раздатката и не се оправи днес слжиx и чип тунинг и сега вече дранчи здравата на втора трета четварта пета но никога на парва на сащите обороти 1600-1800об..
така че поне знам едно не е от тва че ниама мошност в понеделник е оставиам на нов сервиз да е гледат.................
ако сложа по тварди тамппони на раздатката лошо ли е?
поздрави
Коментар
-
в понеделник оставих джипа в нов сервиз този пат испански след два часа ми се обаждат че маслото на мотра вече е сменено маистора вика че е кардан или тампони на двигател но по вероиатно парвото..
дава ми телефон на сервиз дето с тва се занимават да отида да го проверат.
утивам само катo го видияха ми викат че не могат да го направят щот се правело в фабрика не при тях иначе имал луфт....
не знам как е на балгарски иначе от задната страна е с каре а отпред е като каре на полуоска на предно предаване(капсаловано но ги правят сменят им сачмите)
да ма идват празници тук цялата седмица не ги барай за нищо пак и след празници сащо така че реших и си порачх направо нов кардан ама дано тва да е проблема...
поздрави........
Коментар
-
Не съм спец, но доколкото прочетох, като си махнал кардана пак шумяло дори повече. Не мислиш ли, че проблема да е преди кардана, примерно в раздатка.
Днес пробвах да си проверя лагерите на задните полуоси, и за целта вдигнах задницата и свалих гумите и барабаните. Оставих я да работи на обороти на 5 предавка и ги прослушах със стетоскоп, добре си бяха. Но при раздатката се чуваше леко лопуркане/лангъркане/ тихо, но се чува, има го само на 4 и 5 на обороти, като подам газ изчезва. Пробвах на ръка има съвсем слаб луфт някъде вътре в раздатката към задния диф. Този шум го установих днес, иначе като се кара колата не се усеща.
Ако имаш възможност пробвай по този начин и поне да разбереш от къде ти е шума. Надявам се да съм бил полезен.Bertone freeclimber 1.8 115hp
Коментар
-
благодаря ти много за савета това е добра идея да се провери преди да сам дал 350€ за кардан.........
като свалихме кардана тресеше много повече и вибрираше при сащите обороти но това маи е защото като го ниама задниа кардан раздатката се клати още повече тампоните са много меки.........
но yтре тyк е празник и ще е погледна лошото е че е забранено по yлиците да се правиат ремонти но ако не мине полиция ниама проблеми....
поздрави...........
Коментар
-
сега е пробваx вдигнаx е на стоики задните гyми вав въздyxа на 5 на обороти задня мост тресе като подам газ се успокоява пробваx и на 1 там вече няма тресене свалиx задня кардан от страната на раздатката пробваx е на всички скорости ама не мога да кажа че има нещо разбито като се качиx от ватре даваx газ да видя дали дранчи между 1600-1800обо но не се чyва нищо затова мисля че не е от раздатката което ме успокоява защото ше ми излезне тoва сузуки златно.....пробвх луфта на кардана и го усетих направо го сменям а стария ште го рециклирам..
а наи важното yткриx че и при тези обор 1600-1800обо задното гарне издава едно виене малкокато дранчене разбирасе го пробваь на свободна но не винаги го прави а моге и като е на патя още повече дранчи така че маи ше трябвa и него да сменя.........
поздрави
Коментар
-
кардана, като го свали пробвали дали има луфтове в каретата, ако няма не го сменяй. И ако наистина ти дрънчи гърнето на тези същи обороти смени него, то е доста по-ефтино от кардан.
На всяка скорост ли го прави този шум при тези 1600-1800Bertone freeclimber 1.8 115hp
Коментар
-
за гарнето оше утре ще ида да си купя но нима да е оригинално шет ми се нещо като BOSAL..WALKER...
така за кардана както се опитах да обясниа по горе от кам раздатката не е с крастачка а има луфт а кам дифа е с крастачка като сам го свалиал примерно на горе надоло варви свобондо а на ливо на диасно е по стегнато иначе луфт на усукване няма и сам го пробвал с раце не с отверки или щанги...
за вибрацята още от самото началао смао на 2 после и на трета но вече е по трудно защото не пада при нормално каране на тези обо ако аз искам да паднат вибрира
после слогих чип тунинг за да видя дали е защорто мотора ниама мошност под 2000об но се оказа че започна да го прави и на 4 и 5 което е логично вече има мошност..
след като го карам с чипа ми се стрyва че между 1400-1600обо като преминава сщо вибрира и като давам риазко газ на 1600-1800обо е по силно.....
ПОЗДРАВИ
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар