Обява

Свий
Няма добавени обяви.

заден диференциял как да разбера дали има нещо разбито? (SUZUKI)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• заден диференциял как да разбера дали има нещо разбито? (SUZUKI)

нуждая се от помощ как да разбера дали задния ми диференциял има нещо разбито.....значи имам една вибрация коитао се получава само на 2 й 3 скорост megdy 1600-1800oborota...не е от вътре шъма защото вече разглобих всичко което имах съмнение шъма идва от задна лявца част свалих кората и на задния капак шъмна идва от doly не от вътре......като ритна гъмата се получава един звик като че ли има нещо хлабаво във началото мислех че е таблата но го проберих всичко е добре ням лъфт лагера на польоската............вдигах колата задна лява гъма и е пробвах чъвасе как вибрира после й със задна дясно но малко по малко но най накрая като се вслъшам вибрациите идват от диференцияла.......
    колата е във гаранция но вече е преглеждана няколко пъти последният седя три дена и без да открият нищо испанските монтьори sea сам решил да е закарам ва централата на сузуки щото вече си имах проблеми със сервизи и само там оправят както трябва......
    благодаря ви предварително

И мен живо ме интерисува въпроса. До колкото знам един от начините за диагностика е шумът. Да ама дори с уред да мериш децибелите няма гаранция. Другия начин е да премериш луфта между пинойна и короната. Дали обаче при всички допуска е еднакъв. Това е въпроса.
    Освен това с различни масла шумът е различен. А като включим и добавките положението става сложно.

Коментар

Мисля си за изкривена полуоска... Но щом е в гаранция карай си я във фирмения сервиз най-добре!

Коментар

ако стигнеш до нормалното - никъде да немогат да ти помогнат обади се да я погледна и да ти кажа какъф е проблема! Моя проблем сега да я видя е, че в момента нямам никъкво време, но след около месец ще съм напълно онлине, така че ако неса ти решили проблема обади се!
        Незнам на колко хиляди ти е машината, но ако е в гаранция още, се съмнявам да има износване на диференцяла, за да има проблеми от там! А и дифера вие, ручи или се чува едно динамично чукане усилващо се при различни обороти и вариращо при промяна на натиска и отнемането му!
        Лек ден и успех!
        Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от DINI
          ако стигнеш до нормалното - никъде да немогат да ти помогнат обади се да я погледна и да ти кажа какъф е проблема! Моя проблем сега да я видя е, че в момента нямам никъкво време, но след около месец ще съм напълно онлине, така че ако неса ти решили проблема обади се!
          Незнам на колко хиляди ти е машината, но ако е в гаранция още, се съмнявам да има износване на диференцяла, за да има проблеми от там! А и дифера вие, ручи или се чува едно динамично чукане усилващо се при различни обороти и вариращо при промяна на натиска и отнемането му!
          Лек ден и успех!
          Дини, човека е в Испания бре братле, не можеш я видя, давайте който разбира от Сузукита да му каже поне нещо къде да гледа и търси, явно ще е като аборт по телефона...
          Аз не им разбирам, обаче тук доста хора са като теб и са ползвали такива машини и са в час.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

лелееее... незнаех
            Немога да дам съвет... дори незнам какви са признаците! Обяснението дето е дал нищо неми говори... дори незнам модела на колата(джипа)... пробега, годините. Малко инфо и какво точно е прегледал (защото каза, че е прегледал доста неща) и ще е по-лесна помощта!
            Задния мост на сузукитео (ако е такъв, който си мисля) е неимоверно прост! Има много малко неща дето могат да прават шум и вибрации, така че е добре да знаем какво е исключено от вероятностите и тогава със съветите!
            4ао
            Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от DINI
              лелееее... незнаех
              Немога да дам съвет... дори незнам какви са признаците! Обяснението дето е дал нищо неми говори... дори незнам модела на колата(джипа)... пробега, годините. Малко инфо и какво точно е прегледал (защото каза, че е прегледал доста неща) и ще е по-лесна помощта!
              Задния мост на сузукитео (ако е такъв, който си мисля) е неимоверно прост! Има много малко неща дето могат да прават шум и вибрации, така че е добре да знаем какво е исключено от вероятностите и тогава със съветите!
              4ао
              А знаеш ли колко е допустимия луфт на дифа.

Коментар

здравейте блогодаря за отговорите ще се опитам да дам повече инфо... колата е на 56.000км на една гидина и малко на 15.000км и се смени маслото на задния диференция кактои го дават по книга на сузуки
                никога не съм имал сериоозни разходки ното сам монтирал сепаратори или големи гъми всичко си е серино.....това вибриране си е от отдавно но започна да се увеличава сега вече моge да се каже че си е проблем.....не го прави на голям скорост само на оборотите които вече обесних не вие диференцияла със голима скорост......
                разглобявал сам барабаните всичко е ок лъфт не мога да кажа че има но едно нещо със сигорност като чуйкам по гумите се чъва едно дрънчене на други дгимнита сам го пробвал й не го праби....
                като карам вътре се чъва едно вибриране повече от задна лява част като дигна колата се чъва по малко но се усеща че има едно хръптене от диференцияла на задна лява повече се усеща но и на дясната е същото...........аз мисли че щом ням лъфт лагерите на польоска повредата ще е във самия диференциял или във най добрия случаи де и ма разхлабена гайка на пиniона дето не ми се вярва......
                модела е сузуки jimny 1.5 ДДИС 65цв от 2004 се продават сега излезна със новия 86цв........

Коментар

Луфта между зъбите на колелата в дифа е микрони. Дъвчат цигарената хартия с която се проверява.
                  Бе ... Дигни колелата едно по едно и ги поклати. В хоризонталната равнина, във вертикалната.

Коментар

на задна лява е по голям лъфта но пак повтарям за мен ням аз разбито колело знам кво е то просто се усеща как се клати като на стара баба зъбите.
                    поздрави

Коментар

)) А моста може да те излъже. При няква честота сигурно се превръща във вълновод, и звукът може да се чува на друго място

Коментар

e, и аз имах подобен проблем - някакъв шум от зад. питах тука колегите преди 2-3 седмици, но след последвалата тишина вчера просто смених моста и шума изчезна. естествено, не ти препоръчвам да се хвърляш директно да сменяш мост.
                        Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                        http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                        http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

утре ще е карам да е гледат ни искам аз да си изясня нещата защото вече няколко пъти е карам и или се правят на ударени или са им завряни да не казвам къде ръчичките..........

Коментар

а случайно да си удрял някое от задните колела странично в бордюр, голям камък или нещо друго. щото имах случай със задна полуоска на бронко(вероятно доста по масивна от твоите), крива съвсем малко, с просто око не се виждаше. чак като я качихме на стенд се видя че е крива.не винаги може да се обвиняват монтьорите за всичко - хора са все пак.
                            Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                            http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                            http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

до колкото си спомнян никъде не съм е удрял във болдър нито сам правил сериозен off road........
                              прав си не винаги трябва да се обвиняват механиците но имах един случаи дето ми седя 18 дена колата във сервиз сузуки и без да отсранят проблема става въпрос за едно киче на разпределителен вал наложи се да карам колата пак във централата на сузуки.......
                              й сега е пак същата песен на нов глас три посещения във един сервиз сузуки и без да открият това дето аз съм открил й за капак е оставих във един друг дето седя 3 дена добре че си е взех иначе 10 дена не и мърдаха докато се наканят да е погледнат,,,,,,,,,,
                              поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X