Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki Sidekick 1.3 - нуждая се от съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Suzuki Sidekick 1.3 - нуждая се от съвет

В интернет и във форума има много информация, но като сменям модела кола си купувам ремонтните справочници на "хайнес" (Haynes) или "чилтън" (Chilton)
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
      Здравейте отново. Както обещах качвам снимки на Сайдкик-а ми.
      Днес като запалих колата се случи нещо странно което не съм забелязвал преди да прави: когато запалих на бензин излизаше бял дим изотзад. На какво се дължи това .
      2ри проблем. След като вчера подсуших купето от страна на шофиорското място, защото отново беше мокро от антифриза, днес разбира се пак беше мокро но изненадващото в случая беше, че и от дясната страна беше също мокро, но не от антифриз, а от вода. И да ви кажа беше ДОСТА мокро. Дали ще можете да ми кажете от къде може да тече вода или направо след като разглобявам таблото ще видя от къде е текло и от къде тече.
      Искам също така да питам с какво мога да напръскам/намажа шасито, подкалниците и пантите на вратите против ръжда и корозия на метала?
      Meрси за предложенията. Със сигурност ще си взема един такъв справочник, но нещо на роден БГ език няма ли, защото някои от техническите термини не ги знам и ... да не стане мазало.
      П.П. Относно проблемите по-горе някой знае ли нещо по въпроса?
      Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
      /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Здравейте отново. Както обещах качвам снимки на Сайдкик-а ми.
        Днес като запалих колата се случи нещо странно което не съм забелязвал преди да прави: когато запалих на бензин излизаше бял дим изотзад. На какво се дължи това .
        2ри проблем. След като вчера подсуших купето от страна на шофиорското място, защото отново беше мокро от антифриза, днес разбира се пак беше мокро но изненадващото в случая беше, че и от дясната страна беше също мокро, но не от антифриз, а от вода. И да ви кажа беше ДОСТА мокро. Дали ще можете да ми кажете от къде може да тече вода или направо след като разглобявам таблото ще видя от къде е текло и от къде тече.
        Искам също така да питам с какво мога да напръскам/намажа шасито, подкалниците и пантите на вратите против ръжда и корозия на метала?
        Ники, съветвам те да не я караш за момента, като нищо с тези течове може да направиш някоя беля, която после ще ти глътне средства които може да вложиш за подобрения.Хващай някой по-сръчен приятел и сваляйте таблото, махни седалките, извади всички постелки и виж как е дъното на Витарата.Отиди в Мосю Бриколаж или в някой магазин за автомобилни бои и си купи на Carsistem - Шагре за подове и подкалници.Има го в Сив и Черен цвят, препоръчвам ти черният защото е по-гъст и има повече битум.Шагрето се продава във флакони и за да го пръснеш ти трябва специален пистолет. Утре ще го снимам да ти покажа. Преди да започнеш да боядисваш вземи една телена четка за флекс и надраскай с нея боята за да хване по добре шагрето.Ако има ръжда си купи качествен ръждопреобразовател и я обработи.След като си готов боядисай цялото купе отвътре и отдоло.Обърни внимание на задната част на джипа, ако ти се занимава свали резервоара и обработи купето качествено, за да се консервира по-добре. Съветвам те тези неща да ги направиш сега, преди да са хванали студовете и снеговете
        Я кажи от къде си,за да видим към кого да те насочим за помощ ?
        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първо ти благодаря за чудесния съвет, но с разглобяването ще се заема в неделя, защото утре имам едно леко пътуване. Що се отнася до това от къде съм - аз съм от Варна.
          Възникнаха още няколко въпроса:
          1. Относно Шагре-то: уплатненията и маркучите ще издържат ли на тази боя, или има лека опасност да се разядат. За уплатнения имам предвид тези на предните амортисиори. ( извинявам се за тъпия въпрос, но все пак за първи път ще правя такова нещо, пък и имам голямото желание сам да си го направя. )
          2. Няма ли друг начин да впръскам тази боя или само и единствено с специалната пръскачка.
          3. Боята мога ли да я използвам и за рамата освен за пода?
          4. Относно радиаторчето на парното: трябва ли да изпразня всичкия антифриз от резервоарчето или не ? ( ако трябва - как да го направя ) ? Това е за момента. Благодаря още веднъж за помощта и съветите, които ми оказвате
          Последно редактирано от Nik16; 14-11-08, 18:53.

Коментар

Първо ти благодаря за чудесния съвет, но с разглобяването ще се заема в неделя, защото утре имам едно леко пътуване. Що се отнася до това от къде съм - аз съм от Варна.
            1. Относно Шагре-то: уплатненията и маркучите ще издържат ли на тази боя, или има лека опасност да се разядат. За уплатнения имам предвид тези на предните амортисиори. ( извинявам се за тъпия въпрос, но все пак за първи път ще правя такова нещо, пък и имам голямото желание сам да си го направя. )
            2. Няма ли друг начин да впръскам тази боя или само и единствено с специалната пръскачка.
            4. Относно радиаторчето на парното: трябва ли да изпразня всичкия антифриз от резервоарчето или не ? ( ако трябва - как да го направя ) ? Това е за момента. Благодаря още веднъж за помощта и съветите, които ми оказвате
            ... И с малко повечко късмет и работа някой слънчев ден ще се покажа с реставрираната ми жипка без течове и без тревожни проблеми. И разбира се е задължително да се съберем някъде, на някой полигон или в гора и леко да покараме нали ме разбирате Ако имам проблеми ще ви пиша пак.

Коментар

... И с малко повечко късмет и работа някой слънчев ден ще се покажа с реставрираната ми жипка без течове и без тревожни проблеми. И разбира се е задължително да се съберем някъде, на някой полигон или в гора и леко да покараме нали ме разбирате Ако имам проблеми ще ви пиша пак.
              Спокойно ще стане, за събирането Пламен и Наско мислят по въпроса.Ще има Зимна Сузуки Сбирка във Варненски регион

Коментар

PACH случайно дали ще можеш да ми кажеш отговора на някой от тези въпроси?
                Днес няма да пътувам както бях казал снощи, затова с другата кола ще отида до Мосю Бриколаж , както ми предложи , че да си всема малко Шагре и телена четка че нямам , и се залавям за работа. И да видим какво ще мога да свърша днес и какво утре. Нядавам се да стане по-бързо отколкото си мисля.

Коментар

Ето снимки на шагрето и пистолета за пръскане:
                  Прикачени файлове

Коментар

Колега благорадя за снимките, но ми се струва че ще трябва да ходя някъде в сервиз, защото така като гледам, пистолетът може да върви само ако има въздух под налягане, а на мен дробовете ми май няма да ми стигнат за да му духам . Няма ли някакъв друг начин да разлея шагрето ? С четка няма ли да стане или трябва да се пръска, защото ако трябва да се впръсква мога да импровизирам с някое от тези пръскала за джамеци . Освен това шагрето мога ли да го използвам освен за пода и за рамата или там препарата трябва да е друг
                    Мерси пак за снимките

Коментар

Колега благорадя за снимките, но ми се струва че ще трябва да ходя някъде в сервиз, защото така като гледам, пистолетът може да върви само ако има въздух под налягане, а на мен дробовете ми май няма да ми стигнат за да му духам . Няма ли някакъв друг начин да разлея шагрето ? С четка няма ли да стане или трябва да се пръска, защото ако трябва да се впръсква мога да импровизирам с някое от тези пръскала за джамеци . Освен това шагрето мога ли да го използвам освен за пода и за рамата или там препарата трябва да е друг
                      Мерси пак за снимките
                      Нямаш ли някой приятел с компресор ? Пистолета е евтин, по спомнени някъде към 15-20 лв.Може и с четка да го мажеш, но най хубаво си става с пистолет.Предназначено е за цялата долна част на автомобила, но меже да го ползваш и отвътре.

Коментар

Страхотно . Мерси за информацията, но сигурно ще отида във фирмата на баща ми. До колкото си спомням там всички работни уреди са на компресор. Колкото до вътрешната част на купето: пода е доста добре грундиран. За момента няма да го пипам. Сигурно на лято ще направя една цялостна вътрешна профилактика. Сега трябва да оправя топлото че зимата вещае да е доста студена

Коментар

Понеже се сетих че трябва да мина годишен преглед, оставих ремонтите за края на следващата седмица, но не ми работи сега клаксона ( тромпета, свирката, ... ) опитах се да махна капака, който носи името на колата ( естествено нали е на сузуки ). Оказа се че не мога да го махна. Видях че волана е съставен от 2 части: предна и задна. Зад тази задна половина видях че има винтчета... е развих ги, но ... само се ядосах, не мърда геврека та не мърда. Някакви идеи или съвети

Коментар

Здравейте пак ! Имам чувството че колата ми се разпада. Днес като се връщах от техническия преглед исках да покарам малко на бензин ( нали имам и газ ) е превключих на бензин без проблеми, но се оказа, че когато съм спрял и натисна педала на газта има едно прекъсване докато вдигне на обороти. На следващия сфетофар изключих от скорост и както съм на бензин натиснах няколко пъти педала за газта, уж да отпуша нещо ако има запушено. И точно в този момент от към волана дойде един дим. Викам си край запали се Някакви идеи какво може да или във Варна дали има добър техник, който да не взима много пара за да ми я погледне Мерси предварително

Коментар

Ако искаш да свалиш волана подхвани подвижната част на която е поставен надписа сузуки и която натискаш за да сработи клаксона със пръсти и дърпаи към теб смело тя е на щипки после като я махнеш ще видиш в отворилата се дупка гаика за ключ 17 отвиваш и нея след това хващаш волана с две ръце и го дърпаш към теб с леко поклащане ляво дясно и тои излиза . Когато караш на газ преди да превключиш на бензин е добре да загасиш двигателя . Когато автомобила е с не заводска газова уредба и работи на газ електрониката регистрира голям брои грешки за много кратко време например неработеща дюза и нереални показания на ландасондата и се опитва да компенсира но не може и зацикля Заради това се преправя оригиналната ел инсталациа така че да се рестартира компютъра преди всеки старт на мотора . Пробваи и сподели впечанленията си .

Коментар

Шагрето само на пистолет с компресор ,рьчно не се нанася като анти кора,виж на моята до кьде е шагрето
                                Прикачени файлове
                                LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                                Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X