Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki Sidekick 1.3 - нуждая се от съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Suzuki Sidekick 1.3 - нуждая се от съвет

Здравейте. Преди 2 месеца си взех едно Сузуки Сайдкик 1.3 моно инжекция, с газова уредба и автоматични скорости. Автомобила е мой набор '89 година и да си призная никога до сега не съм усещал силата на една ретро жипка. Но имам леки проблеми: малко ми тече масло от картера ( ходих в сервиз да го постегнат малко и ми казаха да я настъпвам повече и да видят дали пак ще тече и т.н.) Сегашния проблем ме притеснява много повече: изтича ми антифриза в купето от страна на шофиорското място през парното. Въпросът ми е дали мога сам да го поправя и естествено ако има по-компетентни от мен да ми дадат по-подробен съвет как да го направя, защото не ми се ходи в сервиз заради високата " такса " която трябва да дам на техниците ; или да си купя направо ново парно и естествено ако има компетентни да ми кажат от къде мога да го направя това и за колко пара. Мерси предварително за оказаното съдействие !
    П.П. Аз съм от Варна
    Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
    /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

До: Моля за помощ

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
    Здравейте. Преди 2 месеца си взех едно Сузуки Сайдкик 1.3 моно инжекция, с газова уредба и автоматични скорости. Автомобила е мой набор '89 година и да си призная никога до сега не съм усещал силата на една ретро жипка. Но имам леки проблеми: малко ми тече масло от картера ( ходих в сервиз да го постегнат малко и ми казаха да я настъпвам повече и да видят дали пак ще тече и т.н.) Сегашния проблем ме притеснява много повече: изтича ми антифриза в купето от страна на шофиорското място през парното. Въпросът ми е дали мога сам да го поправя и естествено ако има по-компетентни от мен да ми дадат по-подробен съвет как да го направя, защото не ми се ходи в сервиз заради високата " такса " която трябва да дам на техниците ; или да си купя направо ново парно и естествено ако има компетентни да ми кажат от къде мога да го направя това и за колко пара. Мерси предварително за оказаното съдействие !
    П.П. Аз съм от Варна
    Брееее колега, сигурен ли си че е 1.3 ? Това е много малка серия и много рядък модел, как си го намерил не знам напрво.Я качи малко снимки

Теча на картера няма да се реши така, не се стискай ами си смени гарнитурата.Теча най-вероятно е от радиаторчето на парното.Голям филм е да се стигне до него, но няма как.Ако имаш възможност купи си ново защото 2 употреба...не си заслужава.Наскоро един приятел си взе радиатор за охлаждането 2 употреба за неговата Витара и ... след седмица протече.Поне той се сменя лесно ама пак да разглобяваш цялото табло за да смениш...неоправдан риск.
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

До: Suzuki Sidekick 1.3 - нуждая се от съвет

плюс това радиаторчето за парното не е в пряка връзка с работата на мотора така че скойно можеш да го замениш с ново от друг модел автомобил
      куче или вълк?
      в клетка ,или свободен?
      въпрос на личен избор.
      Вихрен Илиев
      0888249888
      blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
      Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
        плюс това радиаторчето за парното не е в пряка връзка с работата на мотора така че скойно можеш да го замениш с ново от друг модел автомобил
        Без значение дали примерно радиатора е за автомобили от 2000 година или от '95 така ли ? А как най-безопасно бих могъл да разглобя таблото, защото зад него има доста кабелчета и ме притеснява да не направя белята.
        Относно снимките утре ще кача
        П.П. Снощи забравих да кажа, че двигателя е напълно нов на 12 000 километра само, така че не бих искал да губя или развалям такъв терминатор сред жипките Мерси за настоящите и бъдещите съвети

Коментар

Гарнитура за картера няма да намериш и не ти трябва . Сваляш картера , почистваш и слагаш хубав силикон . Трудно е свалянето му . Маха се предния диф. и кардана или сваляш мотора / ако ще сменяш и съединител / . С радиаторчето на парното филма е още по-як . Сваля се цялото табло . Провери си маркучите на радиаторчето преди да го свалиш . Ново не ти препоръчвам щото е 1/3 от цената на джипа ти .
          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

ретро жипка.
            Няма да казвам кой е заек и на кой ретро е баба му щот` е в разрез с правилата на форума, ама виж жипката е току що разработена ако под колата не се събира за 24 часа локвичка, а само омазнява картера и понякога пада по някоя капка, карай е така, после при натрупан опит (причини за по-големи ремонти) ще я смениш.
            За парното .......сигурен ли си че е антифриз, а не вода от автомивката или нещо друго. Теста който аз правя е опасен за здравето но на моите коли при подобен теч проверявам капката която се е събрала напарното или въздуховода на мирис и ако не мирише на нещо познато и на вкус на върха на езика антифриза е сладък с метален привкус, следва плюене и задължително миене на устата Антифриза е силно отровен ! Ако не ти се ближе антифриз (или колата е с вода в охладителната система) може да сипеш от добавките за спиране на теч, докзано действат. .....и умната ....или русата ....
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Маркучи вътре в купето няма, те са в моторния отсек. От там навътре са медни тръби и радиаторчето. Не го сменяй с такъв от друга кола защото мястото му е много точно. Мога да ти подаря едно читаво, но е от десен волан и тръбичките му на изхода са малко в друга посока, но ако си поиграеш малко... Иначе да стигнеш до него се сваля не само цялото табло, но и средната конзола на отоплението. Няма да се притесняваш само две или три букси се повтарят по конфигурация и няма да збъркаш при сваляне и слагане на таблото.
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Радиторчето на парното на тези коли е доста скъпо поне на мен ми поискаха 450лв.за 93год. кабрио витара . Но има и нещо хубаво самото радиаторче се оказа медно аз го разпоих и го почистих после запоих и готово моито беше запушено от тези добавки за спиране на течове които не ти препоръчвам да използваш . Просто го свали виш каде ти тече и потърси маистор да ти го оправи тук в софия има такива не вярвам при теб да няма разпитаи по сервизите . Таблото се сваля много лесно първо махаш волана после лосчето за мигачите и това за чистачките , отгоре на таблото ще видиш има правоъгални капачета тях ги махаш и под тях са болтовете после ще отвиеш и болтовете от долу на таблото под жабката и от другата страна под волана сваляш стоиката с жилото на предния капак откачат се и жилата на парното после сваляш пласмасата околу скоростния лост самото табло с уредите също запомни от къде минава жилото за километража много е важно , всички кабели зад таброто са на букси които са различни и не можеш да ги объркаш освен можеби тези за радиото . Накрая махаш таблато и го отавяш на завните седалки , кутията с радиаторчето и самото парно се държи на две шпилки ф 6мм. гаики за ключе 10 които ще видиш в моторния отсек горе долу по средата ще ги видиш когото откачаш двата маркуча които влизат към купето Ако никога не си свалял табло няма да ти е никак лесно но не се плаши никои не се е родил научен . На мен операцията сваляне качване ми отнема 2 часа и приблизително 3 часа си играх да оправям самото радиаторче .

Коментар

Благодаря ви много за съветите, които ми дадохте и разбира се подробните обяснения кое как да направя.
                  Ще се обърна към някои от вече колегите ми:
                  1. дядо владо маслото, което капи се събира повечко по асфалта, когато двигателя е работил, но ако не съм запалил и не подгрявям няма капки, а само мазнотия около самия картер насъбрала се в следствие на работата на двигателя. Относно теча в купето - да сигурен съм че е антифриз. И аз си направих експеримент, но не опасен както твоите ( направо ми обра точките с твоите опити ) : просто с пръст обърсах около изхода на парното протрих течноста м/у пръстите си, забелязах че е мазно и синкаво на цвят. Реши да си топна и другите пръсти в шишето с антифриз и ... о чудо течността е мазна. Та оттук изходих, че е антифриза. Пък и другото нещо което забелязах е че ако ми работи парното и при пълно резервоарче с антифриз след може би 6-7 часа или ден нивото на течността е на минимума
                  2. Павле мерси много за подробното опътване по сваляне на таблото. Още в събота се заемам с работата. Ако възникнат проблеми ще пиша

Коментар

... Искам официално да се извиня на всички колеги, които пишат в тази тема. Колата по документи се води 1.3 а в действителност е 1.6. При пререгистрацията никой не се е усетил че има нещо нередно в документите. Понеже аз тези документи съм ги научил както се казва наизуст затова съм подвел както вас така и себе си с грешната информация. Моля още веднъж да бъда извинен, но все пак заека си е заек, но за кратко, защото възнамерявам да обърна подобаващо внимание на мойта запетайка

Коментар

... Искам официално да се извиня на всички колеги, които пишат в тази тема. Колата по документи се води 1.3 а в действителност е 1.6. При пререгистрацията никой не се е усетил че има нещо нередно в документите. Понеже аз тези документи съм ги научил както се казва наизуст затова съм подвел както вас така и себе си с грешната информация. Моля още веднъж да бъда извинен, но все пак заека си е заек, но за кратко, защото възнамерявам да обърна подобаващо внимание на мойта запетайка
                      Еххх, тъкмо се зарадвах че имаме една найстина рядка Витара в нашият форум Карай, я качи малко снимки да я видим ? Ако си решил да и правиш лифт обади се, продавам си окачването и то пълен комплект заедно с монтаж

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=44695
                      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Привет!
                        Пич...мълчи си пред фантетата...не си знаел и толкоз...ти не носиш вина...данъка ще ти е по малко и други тем подобни благинки, че както ме е яд на ченгетата днес...
                        Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                        .................................................................................................
                        Е. Абу

Коментар

Първоначално публикуван от hun_ter Преглед на мнение
                          Привет!
                          Пич...мълчи си пред фантетата...не си знаел и толкоз...ти не носиш вина...данъка ще ти е по малко и други тем подобни благинки, че както ме е яд на ченгетата днес...
                          Ами какво да ти кажа, и мен ме е яд на ченгетата и така като гледам и слушам не сме само ние
                          P A C H по повод твоето предложение ще си помисля малко и ако се реша ще ти запаля една шайба да се разберем

Коментар

Здравейте отново. Както обещах качвам снимки на Сайдкик-а ми.
                            Днес като запалих колата се случи нещо странно което не съм забелязвал преди да прави: когато запалих на бензин излизаше бял дим изотзад. На какво се дължи това .
                            2ри проблем. След като вчера подсуших купето от страна на шофиорското място, защото отново беше мокро от антифриза, днес разбира се пак беше мокро но изненадващото в случая беше, че и от дясната страна беше също мокро, но не от антифриз, а от вода. И да ви кажа беше ДОСТА мокро. Дали ще можете да ми кажете от къде може да тече вода или направо след като разглобявам таблото ще видя от къде е текло и от къде тече.
                            Искам също така да питам с какво мога да напръскам/намажа шасито, подкалниците и пантите на вратите против ръжда и корозия на метала?
                            Прикачени файлове

Коментар

Някой може ли да ми каже къде мога да намеря ръководство за цялостна поддръжка на колата ми и някакво ръководство с помощта на което да си направя с мои авери нещо подобно на това: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=31651 Много ми хареса поста на P A C H ( последния и естествено много ми хареса Тракера в завършен вид ), но все още се замислям дали да правя някакви промени по мойта запетайчица

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X