Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Механичен Блокаж на заден мост !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Механичен Блокаж на заден мост !!!

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
    Може, ама ми е трудно да разкажа, какво съм научил за 4 години в техникума, 5 в института и още 20 във водещи машиностроителни и металургични предприятия, в няколко реда... Със симфониите и оперите ми се вижда по-лесно, вероятно защото нямам понятие от музика... Та защо казвате, че не мога да напиша една симфония поне, която да се изпълнява по всички световни сцени? Няма толкова виртуозни музиканти ли?
    Привет!
    Джорджо приятелю ми то и кучето гледало месаря ама не става за касапин...не се натъжавай моля те...живота продължава...
    Ама ако можеш помогни...
    Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
    .................................................................................................
    Е. Абу

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
      ... утре като направи такъв блокаж и ако той работи много колеги ще го последват ...
      Дали са много колегите, които имат татко шеф на завод с подходящ профил?
      И може ли една сметка за тези, които нямат такива подходящи "домашни условия"? Каква ще е стойността на необходимите материали + цената за изработка на детайлите със съответното качество за единична бройка?
      Ние не сме неутрални!

Коментар

За единична изработка, казах го още сутринта на Иван (Пач), около 4-5 к лева! Това разбира се е само за материали и труд, при наличие на конструктивно-технологична документация...
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
          ...

Скоро Калмини ще имат пердставител и в България
          OffTopic: Е това вече си е Новинка. Чакамеее... Вромм,вроммм. (извинете ме)

Коментар

За единична изработка, казах го още сутринта на Иван (Пач), около 4-5 к лева! Това разбира се е само за материали и труд, при наличие на конструктивно-технологична документация...
            Излиза, че като цена ще е равно примерно на 2 ARB-та с компресора ...

Т.е. подобно упражнение би имало някакъв смисъл само ако на човека му доставя удоволствие самият процес на правене на нещо, без да е задължително нещото да стане и то на смислена цена.

Ако идеята е да се получи използваемо изделие, на съществено по-ниска цена от "марковите", то сметката нещо не излиза ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Много добра работа определено може да се направи и на УАЗ н ГАЗ
              0885 297985,мтел-Радо
              0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Ванка вече ме разсмиваш няма да ти обяснявам защо и как се изработват или не се изработват шлици на готова полуос, за термо обработка също не искам да коментирам кой и как може да ти я направи. Ако имаш свободно време и средства давай захващай се и аз ще ти помагам с каквото мога. Искам да уточня че това ще СТУВА КОЛКОТО ГОТОВ МАРКОВ ЛОКАЖ И ВЪОБЩЕ НЯМА ДА Е "ДОМАШНА ИЗРАБОТКА" не искамнякой да се подведе по това което си писал

Ами време и пари ще отделя,нали е за Идеята.Току що говорих с приятел от форума и се оказа че има машина за шлици и ще ми съдейства с всичко което е нужно.Джорджо обеща да помогне при закаляването и набавянето на стоманата, остава да намеря един диф и проекта след няколко седмици може да го започнем

ПС
                И стига сте ме яли с това "Домашна изработка" виждате че е нарицателно в кавички Благодаря за подкрепата, ако потрябва нещо ще те търся

ПС-1

Благодаря на всички колеги които ми писаха лични съобщения.Оказа се че един колега е правил подобен блокаж и работи.Сега е в процес на монтиране на втори от подобен тип.Благодаря за подкрепата, надявам се накрая да се получи нещо работещо
                Последно редактирано от PACH - Иван Тодоров; 05-11-08, 22:51. Причина: Корекция на цитат
                DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                  Ами време и пари ще отделя,нали е за Идеята.Току що говорих с приятел от форума и се оказа че има машина за шлици и ще ми съдейства с всичко което е нужно.Джорджо обеща да помогне при закаляването и набавянето на стоманата, остава да намеря един диф и проекта след няколко седмици може да го започнем

ПС
                  И стига сте ме яли с това "Домашна изработка" виждате че е нарицателно в кавички Благодаря за подкрепата, ако потрябва нещо ще те търся

ПС-1

Благодаря на всички колеги които ми писаха лични съобщения.Оказа се че един колега е правил подобен блокаж и работи.Сега е в процес на монтиране на втори от подобен тип.Благодаря за подкрепата, надявам се накрая да се получи нещо работещо
                  Насреща съм. Струг и фреза имам ти си намери шлосер и мост

Коментар

Насреща съм. Струг и фреза имам ти си намери шлосер и мост
                    Колегата се оказа че има и фреза и струг и машина за шлици и още доста механизация за обработка на метали.Баща му щял живот се е занимавал с метали и той по-наследство го наследил.Нещата се нареждат, ако нещо на место се наложи да правим ще се възползвам от поканата

PS
                    Утре ще имам информация и за завод Спартак, днес се чух с аверчето и утре ще говорим с баща му
                    Някой да има връзки в Лукойл, там също имат много сериозна база в която могат да свършат работа.
                    Последно редактирано от PACH - Иван Тодоров; 05-11-08, 23:56.

Коментар

Ако терминът "машина за шлици" си го чул от този, дето ще ти прави шлиците, по добре опитай с ъглошлайфа, в кухнята, резултатът ще е по-добър...
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Ако терминът "машина за шлици" си го чул от този, дето ще ти прави шлиците, по добре опитай с ъглошлайфа, в кухнята, резултатът ще е по-добър...
                        Ей не го оставяш да диша.Остави го да си поиграе.Аз го подкрепям.Има мерак и му се възхищавам за това.Другото не ме интересува.

Коментар

Утре ще имам информация и за завод Спартак, днес се чух с аверчето и утре ще говорим с баща му
                          Някой да има връзки в Лукойл, там също имат много сериозна база в която могат да свършат работа.[/quote]

Дерзай, вярвам, че ще се получи. Шлици може да се нарежат и на обикновена фреза с делителния апарат, но най-добре е на шлиценарезна машина. Относно втулката с вътрешните шлици проблема е по-сериозен. Вътрешни шлици се правят с протяжка или на зъбодълбячна машина. Моя съвет е да се огледаш по моргите за някой кардан или привод на трактор и да намериш тази втулка и вал, а да направиш само същите шлици на фланеца на дифа. Внимавай със закаляването. Най-добре е да бъде ТВЧ иначе рискуваш да стане крехко.

Успех
                          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

И още нещо. Вилката да не седнеш да я ковеш. Изрежи я на лазер от ламарина или може с малко повече игра и по шаблон с ъглошлайфа. Правя подобни вилки от сферографитен чугун за италиански трактори, но няма да ти пасне размера. Мисля, че от стомана 40 - 45 ако ти е ламарината няма да имаш никакви проблеми. Важно е водача на вилката да е стабилен за да не се посуква.
                            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
                              И още нещо. Вилката да не седнеш да я ковеш. Изрежи я на лазер от ламарина или може с малко повече игра и по шаблон с ъглошлайфа. Правя подобни вилки от сферографитен чугун за италиански трактори, но няма да ти пасне размера. Мисля, че от стомана 40 - 45 ако ти е ламарината няма да имаш никакви проблеми. Важно е водача на вилката да е стабилен за да не се посуква.
                              Най-накрая да прочета нещо конкретно по темата, благодаря колега.В град Кубрат има завод за кардани и даже там намерихме връзки.Посъветваха ме да взема направо готова шлицова двойка и да простържа детайла според необходимите ми размери, даже ще я изпратят "сурова" без никаква термична обработка.Относно вилката, в нашия проект тя няма да е такава и принципа на задвижване ще е по-различен за да се избегне рязането на ръкава на дифа и монтирането на такава голяма кутия.

Коментар

Не знам защо ентусиазираните привърженици на блокажа на задния мост си мислят че това е някаква панацея, аз от моя опит с Ауди куатро с механичен блокаж на задния мост мога да споделя че ефекта не е кой знае какъв - той се ползва обикновено като крайна мярка /до 40км/ч/ и шанса едното колело да е стъпило на по-здраво в локвата или калта е малък, при мен просто се получаваше че и двете колела буксуваха с еднаква скорост - толкова!, особено ако колата е легнала по корем - забрави! Естествено при големия клиренс на Витарата на PACH ефекта ще е по-голям, но да се дадат 5к за това е меко казано несериозно според мен - щом е такъв баровец да не критикува мойте жалки опити да продам нещо за 300лв .
                                Honda XL600LM, 1987
                                Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                                Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X