Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Механичен Блокаж на заден мост !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Механичен Блокаж на заден мост !!!

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение

Имам и трети въпрос, към Pach и всички останали:
    Какво решение се търси, ново схемно, или старо, ниско бюджетно?
    Ако имаш някаква нова и по-добра идея относно схемата на блокажа споделяй преди да съм започнал Иначе основната идея е да се направи като на Мецедес Г, само че вместо хидравлично задвижване на муфата ще бъде с мехнично с жило.Бюджета ще го смятам в движение.
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
      Първо да видим моста и да свалим размерите и после трябва да се избере решение. Всичко е още много на изуст. Ерозийката беше пример, че всичко може да се направи. В случая няма операция за нея. По въпроса за парите в България има много фирми с машини и доста от тях ще помогнат на ентосиасти като PACH, аз също.
      Има доста въпроси още. Аз ще се постарая да дойда до Ямбол.
      - Конструкцията, която ще се избере
      - вида на закрепването към полуоската(определено ако е със заварка ще загубя интерес)
      - аксиалното движение с шлици ли ще е или с друго
      - зацепването с челни зъби или с шлици или...
      - материала - лесно ще го изберем - има справочници или ако има мостра мога за 2минути да го разкрия- квантометър 31 елемента.
      - термообработка - тук ще се замислим каква и как.
      - начин на превключване
      - хермитизиране
      - ...
      Знам, че не е майтап работа, но идеята ми харесва.
      Радвам се че някой подхожда сериозно по темата.Точно по тази причина мисля заедно да обмисляме и вземаме решения относно техническата страна на въпроса.Иска ми се това да стане една полезна тема и ако схемата се окаже сполучлива, и други колеги да си го направят.

Коментар

...Знам, че не е майтап работа, но идеята ми харесва.
        Това поражда следващия ми въпрос: Каква е идеята?
        Да отбележа само, че не получих конкретни отговори на предните... Въпреки, че чисто професионално се поинтерисувах от цената на услугата, касаеща нишковата ерозия...
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

баси тука бъка от инжинери , ма от целата работа маи само забавата ще остане , дали верно ще измислиме нещо дето другите не съ се сетили, то верно няма невъзможни неща , но имали смисал при положение че това го има вече , или просто е така да забавлява такива като Джорждо Джорджо престани да се ебаваш и напиши на хората че това е напълно бесмислено , ти знаеш аргоментите , за което благодаря
          sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Това поражда следващия ми въпрос: Каква е идеята?
            Да отбележа само, че не получих конкретни отговори на предните... Въпреки, че чисто професионално се поинтерисувах от цената на услугата, касаеща нишковата ерозия...
            Цената на ерозийните не ги помня, мога да ти кажа утре като видя калкулациите.
            Последно редактирано от slavin; 16-11-08, 13:16.
            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
              баси тука бъка от инжинери , ма от целата работа маи само забавата ще остане , дали верно ще измислиме нещо дето другите не съ се сетили, то верно няма невъзможни неща , но имали смисал при положение че това го има вече , или просто е така да забавлява такива като Джорждо Джорджо престани да се ебаваш и напиши на хората че това е напълно бесмислено , ти знаеш аргоментите , за което благодаря
              Ехххх господа Инженери, защо постоянно натяквате какво не може, и колко скъпо било и т.н. Виждате че Г класата е така, Сузуки Самурай 1.0 е със същия механичен блокаж и както се казва "топлата вода е открита"
              За Уаз също се продават механични блокажи на този принцип:

А понякога и такива неща се случват

Още един колега си е правил такъв блокаж за Уаз-а, ето и снимки:

Няма да строим ракета, все пак това е един прост механичен блокаж

Коментар

Нали и ракетите някой ги прави.

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                  Ехххх господа Инженери, защо постоянно натяквате какво не може, и колко скъпо било и т.н. Виждате че Г класата е така, Сузуки Самурай 1.0 е със същия механичен блокаж и както се казва "топлата вода е открита"
                  За Уаз също се продават механични блокажи на този принцип:
                  Няма да строим ракета, все пак това е един прост механичен блокаж
                  Иване, не знам какво разбираш под "прост механичен блокаж"? Колко прост? Кой ще го измисли? Кой ще го изработи? Колко ще струва? Кой ще го плати?
                  До тук виждам само картинки, при това копи/пейст... някой някъде направил опит, колко успешен, вероятно няма значение... Някои фирми ги произвеждали, ама... били скъпи... Защо ли?

Пак да попитам: Каква е целта?
                  Последно редактирано от giorgio; 16-11-08, 13:05.

Коментар

Нали и ракетите някой ги прави.
                    ма ти верно не се усещаш , бе колега заслужава ли си, наи важни са парите нали , исплаща ли се усилията, труд, ядове , колко време трябва за да може да се даде гаранция за направеното,

П,П, няма невъзможни неща, има бесмислени ядове и расправии
                    sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
                      ма ти верно не се усещаш , бе колега заслужава ли си, наи важни са парите нали , исплаща ли се усилията, труд, ядове , колко време трябва за да може да се даде гаранция за направеното,

П,П, няма невъзможни неща, има бесмислени ядове и расправии
                      Точната причина да си взема стара витара е точно това, че искам да човъркам нещо. Нямам много време, но така се разтоварвам - първо две седмици се кефих да обърна волана, сега ще монтирам лебедка, която втори месец ми стои в шкафа зад бюрото, климатика ми е на път... Аз нямам намерение да си правя блокаж, защото не съм екстремен офф, но като го направи PACH и аз ще съм доволен.
                      Иначе най-лесния начин е - магазина, че някъде дават и 3-години гаранция.

Коментар

ARB е от 700 до 800 $ !
                        Несмятам , че това начинание ще излезе МНОГО по евтино !
                        Но пък го подкрепям , трябва да се опитват рани чудеса

П.П. Да не говорим , че има и много по евтини вариянти ! Преди 1 година си взех Lock-Rite и ми излезе 250 лв. ! Разбира се е много по различно от 100% принудителен , но е някаква алтернатива
                        Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Иване, не знам какво разбираш под "прост механичен блокаж"? Колко прост? Кой ще го измисли? Кой ще го изработи? Колко ще струва? Кой ще го плати?
                          До тук виждам само картинки, при това копи/пейст... някой някъде направил опит, колко успешен, вероятно няма значение... Някои фирми ги произвеждали, ама... били скъпи... Защо ли?

Пак да попитам: Каква е целта?
                          Аз вече се уморих от безмислени спорове,не това е целта на темата и нямам намерение да убеждавам никой за нищо.Целта е да направя нещо защото обичам да експериментирам.Няма какво да измислям, той си е измислен останалото са размери, детайли, изработка.После изпитания и ще разберем дали става нещо от него или не.Относно успешноста, на Самурай ги монтират фабрично, ако не бяха много успешни мислиш ли че японците ще го правят? Много лесно е да се обадя на Явор и да поръчам един ARB, и какво слагаш го и скука, нищо не влагаш от себе си...Не обичам всичко да е на готово, ако беше така нямаше да реставрирам стари коли или да се занимавам с другите ми хобита.След като съм се заел да правя нещо, аз ще му платя масрафа, единствено мога да кажа едно голямо Благодаря на Иван Попов че осигури диференциал, и като се видим в петък в Ямбол ще го почерпя защото е пич.От тук нататък ще помоля в темата да се пише по същество, написахме три страници "може, не може, скъпо, ще се счупи и т.н." Няма вечни и нечупливи неща, по-важно е да си правим кефа докато ги създаваме.Явно гледаме на живота по различен начин и от тук се разминаваме с теб.Правя всичко това за кеф, или както се казва "да си начеша крастата"

CJ знам че няма да е по-евтино, даже съм сигурен че ще е по-скъп но това не ме размотивира да го направя, кеф цена няма.Ще си записвам къде колко пари са похарчени и накрая ще ви ги покажа.

ПС
                          Искам да помоля някой модератор да почисти темата и да останат само конкретните неща свързани с механичния блокаж.
                          Последно редактирано от PACH - Иван Тодоров; 16-11-08, 13:52.

Коментар

Какво ще изработиш? Да разбирам ли, че си започнал да се учиш да работиш на струг, фреза или на онази митична "машина за шлици"? Щото иначе не ми е ясно какво ще изработиш?
                            А темата е забавна... най-вече с трите удивителни... чудо невиждано...

Коментар

Типично българска черта , когато някои се опитва да направи нещо другите да се опитват да му пречат с безмислени коментари което си е страх данеби някои да се окаже че е по умен или по находчив или недаи си боже по способен . Колега не им обръщаи никакво внимание , наи силния ти аргумунт че пишат никому ненужни коментари ще е готовия и работещ блокаж

Коментар

Няма безсмислени коментари. Има дълбоко невеж ентусиазъм. Вместо да губят време в 6 страници укори към Джорджо, който просто се опитва да им спести един куп пари и нерви, за същото време можеше да прочетат по някой учебник от началните. Щяха да научат поне как се пишат правилно думите, които използват, но видимо не знаят какво значат. И щяха да опитат да формулират правилно въпросите си, вместо да продават на краставичар краставици.
                                Въпрос към колегата Джорджо:
                                Ако имаш някъде снимки на ноти, прати ми ги. Мисля че можем да направим по тях чертежи с точни размери за опера в три действия и с увертюра. Считам, че ако ги слагаме през една с опашките нагоре и надолу, ще се получи перфектно.
                                За всички, които сега люто ще се разсърдят - това е смисловият превод на казаното от вас по-горе, в позната вам терминология. Глупост? Надявам се да съм казал толкова голяма глупост, че накрая верно ще се замислите, и ще попитате нещо. Да познавате тъкмо Джорджо, който без грам досада отговаря даже на мои крайно тъпанарски въпроси, и вместо да използвате жива говореща енциклопедия, да се захващате да я редактирате, е ... Отстрани изглежда нелепо до ужас. И честно казано - срамота за сайта.
                                Докато четете книги по технологията на заваряването, зъбонарязването, стругарството, все пак СТУДЕНОТО коване, което би било уместно в случая, за почивка може да се запознаете с разликата между обгонните муфи и диференциалите, купищата схеми за блокирането им, които са известни от десетилетия, другите устройства за изравняване на скорости и моменти. А че Джорджо и Иван Попов не разбират нищо, всеки знае, не губете време да го повтаряте.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X