Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на преден мост Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смяна на преден мост Витара

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
    Аз щях да слагам цели мостове от Самурай ама комплект преден и заден.Според мен размерите са различни но не споря,не съм мерил точно това.
    Не ми се иска да сменям задния мост, който със сигурност е по-здрав от на Самурая.Ако има начин ще сложа само преден мост, в неделя съм на гости на Каскадьора и ще си ги "мерим" ... диференциалите
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
      Не ми се иска да сменям задния мост, който със сигурност е по-здрав от на Самурая.Ако има начин ще сложа само преден мост, в неделя съм на гости на Каскадьора и ще си ги "мерим" ... диференциалите
      Самурайския мост със нищо не отстъпва по здравина на Витарския като конструкция ,не се бъркай.Но наистина измерете корпусите на двата диференциала и ще разберете къде е истината.Пък и може да се обадиш като се срещаш с Каскадьора за да ги мерим заедно.Мисля че Витарския е по голям ама ще видим.
      Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
      Дий Снайдер

Коментар

Абе само ръкава ползвате от самурай и прасето от витарата. Миро ясно го е описал. Просто твърди, че на фланеца на ръкава на самурая прасетата от витарата отговарят точно.
        Предния е аломинии, но задния е чугун. Вие трябва да сложите задно витарово прасе в преден самурайски ръкав. Проблем пак ще има в полуосите. Трябва да се правят нови прътове понеже шлица на задния мост е по широк от този на предния.
        Миро, касетите на диференцялите от смурая и от витарата неса ли еднакви та да може да се сменят само короната и пиньона?
        Иначе аз мисля, че имам един ръкав от самурай дълъг необорудван, най-много да имам към него чугунените корпуси на сверите. Мога да ви направя всякъкви измервания и дори да подаря ръкава ако ще правите нещо.
        Лек ден и късмет
        Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от DINI Преглед на мнение
          Абе само ръкава ползвате от самурай и прасето от витарата. Миро ясно го е описал. Просто твърди, че на фланеца на ръкава на самурая прасетата от витарата отговарят точно.
          Предния е аломинии, но задния е чугун. Вие трябва да сложите задно витарово прасе в преден самурайски ръкав. Проблем пак ще има в полуосите. Трябва да се правят нови прътове понеже шлица на задния мост е по широк от този на предния.
          Миро, касетите на диференцялите от смурая и от витарата неса ли еднакви та да може да се сменят само короната и пиньона?
          Иначе аз мисля, че имам един ръкав от самурай дълъг необорудван, най-много да имам към него чугунените корпуси на сверите. Мога да ви направя всякъкви измервания и дори да подаря ръкава ако ще правите нещо.
          Лек ден и късмет
          Утре ще мерим и ако паснат нещата ще ти се обадя да го пратиш насам

Коментар

Лек ден и късмет
            А?К'во???Заден диф от Витара да се сложи отпред на Самурая???Не може да е така.Пиньона и короната ще сочат наопъки...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
              А?К'во???Заден диф от Витара да се сложи отпред на Самурая???Не може да е така.Пиньона и короната ще сочат наопъки...
              Нееее идеята е да прехвърлим карантията от предния диф на Витарата в моста на Самурая.В краен случай слагаме два моста от Самурай 1.3 и "спи града"

Коментар

Понеже прочетох това:
                ...Вие трябва да сложите задно витарово прасе в преден самурайски ръкав...
                ...Та се изумих.Иначе ако се ползва предн диф е ясно.

Коментар

Точно както съм го написал е Невиждам проблем.
                  Не един път съм ги въртял преден отзад и заден отпред. Бе Сотии стига ги мисли...
                  Тва е се едно да ми кажеш, че предното прасе на тойотата неможе да иде отзад в задния ръкав и системата да работи. Разликата обаче при тойотата е, че шлиците на предните и задните полуоски са еднакви и планетарния механизъм е еднакав. Евала на такива модели. Прегледай и ще разбереш. Тва са японски машини бре тва не е голф А односно части от предния диф... единствено пиньона и короната да отговарят на фланеца на самурайските иначе предно прасе от витара няма да стане там баницата беше друга...
                  4ао и късмет
                  Последно редактирано от DINI; 02-03-08, 10:04. Причина: допълване

Коментар

Днес мерихме дали предния диференциал от Витара-та ще влезе в Самурайския мост и се оказа че са 1:1 ,дори и шлица на полуоските е същия. Така че няма проблем да бъде монтиран Самурайски преден мост на Витара и няма да има проблеми с предавателното отношение.Само неможахме да измерим ширината на Витарския мост отново понеже нямаше време да сваляме гумите.Ширината на Самурайския (японското изпълнение)е същото както го писах по горе 1250мм.На испанската сглобка както знаем е по широк към 8см.Абе и да има някаква разлика може да се компенсира с фланци
                    Последно редактирано от banjo; 02-03-08, 19:59.
                    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                    Дий Снайдер

Коментар

Точно както съм го написал е Невиждам проблем.
                      Не един път съм ги въртял преден отзад и заден отпред. Бе Сотии стига ги мисли...
                      Тва е се едно да ми кажеш, че предното прасе на тойотата неможе да иде отзад в задния ръкав и системата да работи. Разликата обаче при тойотата е, че шлиците на предните и задните полуоски са еднакви и планетарния механизъм е еднакав. Евала на такива модели. Прегледай и ще разбереш. Тва са японски машини бре тва не е голф А односно части от предния диф... единствено пиньона и короната да отговарят на фланеца на самурайските иначе предно прасе от витара няма да стане там баницата беше друга...
                      4ао и късмет
                      Добър вечер
                      Преди малко се върнахме от Варна и да споделя какво свършихме и установихме днес:

На самурайския диф без проблем се монтира касетата с пиньона и короната от дифа на Витарата.Дупки на болтове, шлици на полуоски...всичко пасва идеално.
                      По същата логика може на витаровия диференциал да се сложи касетата от Самурай, идеята е че на Самурая тази част не е от алуминий и няма да се разцепи при претоварване както се случи с v0id на Пънчево.
                      Проблема който имаме се казва "размер".Май ще се окаже че предния мост на Самурая е доста по-тесен от този на Витарата.За целта имам молба, ако някой от вас има Сузуки Сантана (общото мнение е че те са с най-широк мост), да свали предните гуми и да измери разтоянието от диск до диск, но там където ляга джантата за да разбера дали ще стане за проекта ми или не.Самурай_1 се оказа прав, сега ако кажеш и размери на моста на Сантана-та
                      Соти, дай размери за ширината на мост от Уаз ?

Хаха, кой ме изпревари

Коментар

Редукторния е 1530 мм.Като на КИА-та задния...

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                          Редукторния е 1530 мм.Като на КИА-та задния...
                          Няма от къде да взема редукторен, да поговорим за стандартния

Коментар

пич ако знаеш ширината на самурайския тесния мога да ти измера разликата от тесните и широките защото ги имам и двата но са голи ръкави и мога да дам само разлика. Ако проблема е само в ширината тя може и да се корегира. Най-лесно е с джанти, по трудно е с удалжаване на кужуха и прътите на полуосите. По скоро забележи къде седи прасето спрямо моста да несе окаже изненадата там.
                            Лек ден и късмет

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                              Няма от къде да взема редукторен, да поговорим за стандартния
                              По спомен след дискусия със Соти стигнахме до извода, че разликата м/у обикновен мост от Уаз и такъв от Витара е ~1cm. Уазовия е с 5.125 предавателно число, както и по-голямата част от витарите, предполагам и твоята, така че би бил най-безболезнен вариант.

Коментар

моста на уазката има доста голямо прасе ше те спаъа доста в сравнение на един самурай..
                                а и не забравяй че самурайскя си идва с дискови спирачки което е много важно поне за мен.
                                проучи как са тези мостове от уазка като здравина трябва да са по здрави едно самурайско мостче е доста нежно има предивид дебелена на ръкавите..
                                който знае уазковия мост каква дебелина има на ръкавите ще ми много интересно да го знам като инфо.
                                поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X