Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на преден мост Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смяна на преден мост Витара

PACH, ако самурайския пасне и е най-бърз варриант за поставяне, знам че ще ти е малко гадно, но ако го направите с Добри и Джамбазов, срам несрам, ще искам пълно инфо.

Коментар

Първоначално публикуван от DINI Преглед на мнение
      пич ако знаеш ширината на самурайския тесния мога да ти измера разликата от тесните и широките защото ги имам и двата но са голи ръкави и мога да дам само разлика. Ако проблема е само в ширината тя може и да се корегира. Най-лесно е с джанти, по трудно е с удалжаване на кужуха и прътите на полуосите. По скоро забележи къде седи прасето спрямо моста да несе окаже изненадата там.
      Лек ден и късмет
      За съжаление не я знам, ако някой колега със Самурай иска да помогне нека да измери от диск до диск (където ляга джантата) какво е разтоянието.Да ти кажа не ми се занимава с удължаване на полуоски и ръкави.Прасето влиза перфектно.
      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от afterburner Преглед на мнение
        По спомен след дискусия със Соти стигнахме до извода, че разликата м/у обикновен мост от Уаз и такъв от Витара е ~1cm. Уазовия е с 5.125 предавателно число, както и по-голямата част от витарите, предполагам и твоята, така че би бил най-безболезнен вариант.
        Съгласен, ама няма дискове ;(

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
          моста на уазката има доста голямо прасе ше те спаъа доста в сравнение на един самурай..
          а и не забравяй че самурайскя си идва с дискови спирачки което е много важно поне за мен.
          проучи как са тези мостове от уазка като здравина трябва да са по здрави едно самурайско мостче е доста нежно има предивид дебелена на ръкавите..
          който знае уазковия мост каква дебелина има на ръкавите ще ми много интересно да го знам като инфо.
          поздрави
          Не знам колко е "нежен" самурайския мост но полуоските са същите като на витарата, даже шлиците са еднакви
          Чудя се дали нa някой му е хрумвало да сложи на Самурай мостове от Уаз

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
            ....Чудя се дали нa някой му е хрумвало да сложи на Самурай мостове от Уаз
            На мен. Обаче имам добри приятели, които ме съветват редовно да си пия хапчетата
            Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
            http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
              На мен. Обаче имам добри приятели, които ме съветват редовно да си пия хапчетата
              Хахах то тук всички сме с хапчета
              Според мен ще е интересно животинче, Самурай с мостове от Уаз и двигател 1.8 или 2.0...голяма мощност при ниско собствено тегло, и с тези широки мостове няма да има обръщане....Да взема да си купя Самурай ли

Коментар

Интересна темичка.
                Помислено е още как.
                Даже и затова пуснах темата за твърдите блокажи на УАЗ щото от тази екстра на самурая не ми се отказва.
                Пък кво сте се хванали за тез барабанни спирачки - за колко се слагат дискови???
                VITARA, SAMURAI
                FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                RENAULT ESPACE QUADRA
                ...и едно сивикче за града...

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
                  Интересна темичка.
                  Помислено е още как.
                  Даже и затова пуснах темата за твърдите блокажи на УАЗ щото от тази екстра на самурая не ми се отказва.
                  Пък кво сте се хванали за тез барабанни спирачки - за колко се слагат дискови???
                  Като е помислено защо още не съм видял/чул за подобен проект ?

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                    Не знам колко е "нежен" самурайския мост но полуоските са същите като на витарата, даже шлиците са еднакви
                    Чудя се дали нa някой му е хрумвало да сложи на Самурай мостове от Уаз
                    за нежност подразбирам не само полуоските тя се чупи сменя или се слагат рефорсирани за самука има вече.когато един мост се присажда на друга машина тогава играе заварката и имено това са ми опасаенията дебелината на моста подлежи ли на дяволий не е тайна предполагам за някой че когато си играем с такива играчки при заврките метала се деформира и не само това губи си силата не са един или два случаите на огънати мостове и поне аз сам чел за някой от самурай джимни.този проект не е лесно начинание поне в БГ тук самурай по моргите колкото шеш мостове за по 100€ дори и по евтини за това е добре да знаеш някой нещица които са доста важни.
                    аз винаги си мислех че ако рефорсирам предния мост ше го предпазя от огъване но откак взех да чета менения по форуми не бих рискувал да си играя на мост с дебелина на ръкавите който не позволява такива неша.
                    иначе съм виждал и интерсени решения на самурайско мостче дебелината на ръкава е 2.5мм и след огъване се подменят ръкавите правени по поръчка естествено от 7мм и става както трябва да бъде успех ше следя с голям интерес развитието на темата.
                    ако се спреш на нежни мостове умната с заварките.
                    поздрави

Коментар

Следващия ми проект ще е витарка с мостове от чероке (леки и достатачно здрави за нея с изобилие от тунинг) и 1,9 TDI 130 коня от VW ! Започваме края на лятото

П.П. Най-големият + на Витарата и Самурая са размера и теглото им ! Такаче не трябва да стават тежки
                      Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

интересно проектче си замислил за траял ли ше бъде или за рали 4х4 шампионата без да се обижда никой
                        поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                          Следващия ми проект ще е витарка с мостове от чероке (леки и достатачно здрави за нея с изобилие от тунинг) и 1,9 TDI 130 коня от VW ! Започваме края на лятото

П.П. Най-големият + на Витарата и Самурая са размера и теглото им ! Такаче не трябва да стават тежки
                          ...И с друга раздатка,че на х'американските предния диф е от ляво...
                          А относно дисковете-има вариянти доста.2 на ръка е че Йори разработи опростена система за предния мост,по поръчка на магазин за УАЗ,тука в София.Там кит-ове още има.Ама повечето УАЗ-каджии си ги харесват така,без спирачки...
                          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Разликата между късите и дългите ръкави при самурая е 8 сантиметра, но нямам представа колко беше общата дължина на самурайския мост.
                            От друга страна да преправиш един самурайски мост е 20-30 пъти по-лесно от колкото да се занимаваш с уазкови. Разликата е огромна и само който несе е занимавал незнае за какво иде реч.
                            Накратко самурайския ръкав е стоманен, и по него могат да се правят каквито заварки иска човек и най-важното където ги иска. Може да се усилва и т.н. За разлика от него обаче ръкава от уаза е чугун с преходни безшевни тръби. Там само по тръбите може да се заварява, но от това няма никакъв смисъл понеже силовите точки нетрябва да са там, а точно където е чугуна. Лошото обаче е, че завода е проектирал моста да е на ресор и крайните чугуни са направени така, че да се закачат ресорите към тях, а не пружини както трябва да е при витарата. Витарата даже има и среден носач отзад, който хептем става ... Това е доказано и в темата за кията на редукторни мостове и там се вижда и е обяснено подробно кое как. Йори и Соти са стигнали до решение, но само погледнете за какви преходни планки става въпрос. Това ускъпява и доусложнява цялата система. Ако трябва да го платите на някой да направи такъв проект отивате в друга марка. От друга страна самурая има заводски дискови спирачки. При уаза също има, но само се поинтересувайте за цената... От там отиваме и на намирането на редукторни мостове. Те съвсем няма да са евтини колкото самурайски мост... От там насетне се отива и на блокировки. При самурая има касета 100% блокираща при много от заводските модели - блокажа с малко преправки може да работи, при уаза има куп имитации на блокаж, а тези, който си заслужават им заслужава и цената. Това е мое мнение все пак. Иначе човек ако има желание и най-вече пари може да си сложи и крила на джипката да прелита на трудните места
                            Лек ден и късмет
                            Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Щом на японския дължината е 1250мм ,на испанския ще е 1330мм.
                              Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                              Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
                                интересно проектче си замислил за траял ли ше бъде или за рали 4х4 шампионата без да се обижда никой
                                поздрави
                                По скоро за душевната чекия ! Докато няма ясни правила,с класове и да се знае какво е точно състезанието няма да участвам повече !
                                Знам че дифа е от другата страна ! затова на витарската кутия отзад ще се присади раздатка от Сами така че имам бавни и от раздатката и от витарската кутия
                                Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X