Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова Витара във форума-много въпроси?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нова Витара във форума-много въпроси?

Ако го прави и на бензин и на газ - просто трябва да си регулираш празния ход от съответното болтче на двигателя. Ако го прави само на газ - от съответното болтче на газовата, а ако го прави само на бензин - и от двете болчета - първо докарваш празния ход на бензин, след това "приравняваш" празния ход на газ към него.

Това ако всичко с горепосочените вакууми и прочие е наред.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При топъл двигател и на бензин оборотите са ниски.Пробвах с леко подаване на газ при топъл мотор да запаля и пали по-добре.Явно трябва да се регулират оборотите на празен ход при загрял мотор.Сега остава да разбера от къде.
      Yamaha Yz450F
      Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Сложна работа с непредсказуем резултат
        Дроселовата клапа има едно опрно винтче на корпуса с което се регулира положението и' при празен ход. Май беше "еврейска звездичка" но с пъпка в центъра. Разпипването на това винтче не е препоръчително защото се нарушава и центровката на ТПСа, бакелитовия блок, отпред на оста на дросела. Процедурата по центровката му я има из литературата по темите тук, но къде точно не помня.

НО! Друго си мисля аз, от последното което си написал. "Пробвах с леко подаване на газ при топъл мотор да запаля и пали по-добре."
        Опрната мембрана на дроселната клапа отзад на тялото, е точно за тази работа. При загасен двигател леко повдига дросела. Щом запли, по команда на едно от 2те клапанчета отпред на двигателя, под въздействие на вакума в колектора, мембраната се прибира, и дросела вече опира на онова винтче за което писах по-горе.
        Та, провери оста на тази мембрана повдига ли дросела при загасен двигател, и прибира ли се после. Според мен, за повдигане ще го повдига, защото тази работа се върши от пружина. Проблемите са с прибирането, ако загуби вакума или клапанчето не работи. Та, тази клапа също има опрен винт за регулиране на повдигането точно в този момент. С него може да се играе по-смело.
        Един тест преди това. Извади маркучето от клапата, така че при работещ мотор тя да повдигне дросела, и виж какви ще са оборотите. Трябва да са над 1000.
        Много бла-бла, дано си разбрал нещо.
        Е затова искам да разкарам инжекциона. След 20тата година....

Коментар

ctef,благодаря за инфото!Всичко разбирам,аз си ремонтирам колите и моторите,а като има такива колеги като теб,Кольо,sparky,tef4o и други,работата много се улеснява.Ще видя кое как,само че днес следобед си взех новите пружини и инжекциона остава малко на заден план.Утре ще ги монтирам а и ако остане време започвам да правя и подложки за предните амове.Ще направя снимки,а след лифта ще проверя дросела и всичко около него.
          Yamaha Yz450F
          Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Хайде, и да пишеш как е с новите пружини в сравнение с оригиналните.
            В смисъл возията, твърдоста.
            То вярно, че сигурно ще смениш и амортисьорите, което също ще окаже влияние, но все пак.

Коментар

Днес започнах монтажа на новите пружини...........голям зор видях.Пружините са с дебелина на тела 12,5мм.Височина 425-430мм.Имам едни скоби,самоделки,които аз съм си правил,но бяха с по една кука от всяка страна,и като започнах да сгъвам пружините при по-голямо напрежение се плъзгаха и събираха двете скоби в една точка.Заварих по още една кука,като първо ходих до един магазин в Казанлък и като видях най евтините скоби за по 45 лева и реших да преправя моите.Та,започнах да сгъвам пружините-голям зор.Скобите ми са М14х1 и като натегнах пружините се огънаха на вътре.Това едно на ръка,откачих амовете на джипката отзад и не мога да сложа пружините-идват бая дълги,хем съм ги натегнал със скоби.Сложих крика над дифернциала и натегнах целия мост на долу за да дам макс растояние и да вкарам пружината-влезе но трудно.Ето снимки на оригиналните пружини и новите,с и без подложка:
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0962.jpg
Прегледи:1
Размер:105.9 КБ
ID:5671297Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0963.jpg
Размер:104.7 КБ
ID:5671298
              След като изгубих цял следобяд за монтаж и много пот,се получи това-94 см от земята до дъгата на калника:

Име:Изображение0964.jpg
Размер:73.8 КБ
ID:5671299Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0965.jpg
Размер:106.7 КБ
ID:5671300Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0966.jpg
Размер:92.2 КБ
ID:5671301
              Това май е адски много?Пробвах я на страничен наклон,ами гумата която беше качена на наклона,не се сви много,даже почти не се сви,двипката адски много се наклони.Май са бая твърди тези пружини.Ходих до един агент,може много хора да го познават,понеже се състезава и по състезания-Теньо Папанов,и той като видя витара ми каза че тези пружини не ставали-много била висока и били твърди.Даде ми едни пружини,мисля от ауди,които са високо 380-390мм и ми каза да пробвам с тях,ако не ми хареса да си сложа моите с подложките.Какво мислите вие?Ще ми е интересно да чуя мнението на Кольо и tef4o.
              Yamaha Yz450F
              Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Наистина са твърди, щом скобите са се окривили... С колко се сгънаха пружините след като ги сложи на джипа? Не знам колко трябва да е, но си мисля, че около 1/3 е добър резултат.

Как да пробваш дали окачването ти има ход-намираш някоя по-дълбока вада, може и крайпътна канавка, и влизаш в нея по диагонал, така, че в канавката да има едновременно една предна и една задна гума, но по диагонал. Примерно-предна лява и задна дясна, или обратното. Слизаш и гледаш колко се е свила пружината. Ако почти са се опрели витките на пружината-значи си супер, но това трябва да става едновременно с разпъването на другата пружина-тя трябва да се отлепи от леглото си. Ако не се отлепи, а амортисьора е разпънат докрай-пружината ти е дълга. Ако другата-свитата не се е свила докрай(обаче гледай да не е заради свит напълно амортисьор)-значи пружините са твърди. То и по возията може да се разбере де, ако тръска като голф единичка-твърди са. Но имай предвид, че с времето пружините слягат, покарай малко така, може пък бързо да слязат до нормално положение.

Ако не-поръчвай други пружини, но по-меки и по-къси.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Коле,като я качих от лявата страна на една малка дига(левите гуми бяха долу на пътчето,а десните качени на дигата)няма майтап но застана на кантар,беше на малко от обръщане.Едвам слязох,като витарата при слизането ми се люшна леко.Дясната пружина не беше въобще свита нито лявата,от това съдя че са бая твърди.иначе пък возията не съм я тествал толкова понеже бях много изморен но не е много различима от тази когато беше с подложките.Какво мислите за това да има подложки?Ограничава ли се нещо?Утре ще се опитам да махна тези и да сложа тези от ауди,да видим с тях как ще е.
                  Yamaha Yz450F
                  Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

tef4o вече писа, че не е капацитет по лифта
                    Не, че хич не съм в час, но има хора, дето са си чупили главите много повече. С подложки, печелиш само малко височина на купето и, ако не пипаш амовете, губиш малко ход на задния мост. За бърз тест, Колето ти е писал...
                    Коле, сори, че не се обадих, днес бях във ваЩа махала, но бях с целия катун и яко ни напече слънцето...
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Отзад съм с опелови амове-разпънати 59-60 см .
                      Yamaha Yz450F
                      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
                        Коле,като я качих от лявата страна на една малка дига(левите гуми бяха долу на пътчето,а десните качени на дигата)
                        Явно не си прочел какво съм ти писал:

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        намираш някоя по-дълбока вада, може и крайпътна канавка, и влизаш в нея по диагонал, така, че в канавката да има едновременно една предна и една задна гума, но по диагонал. Примерно-предна лява и задна дясна, или обратното.
                        Така както си се качил просто имитираш страничен наклон. Аз също се бях ошашкал на първата проба след слагането на целия мост отпред, но после се усетих, че това не е никакъв тест:

Име:дPicture 001 (5) (Medium).jpg
Размер:165.8 КБ
ID:5671307
                        Както се вижда-няма почти никаква разлика в сгъването на пружините. Истинския тест е по диагонал в канавката, или на рампа.
                        А още по-истинския е в гората. Ако минава отвсякъде-значи си има ходове.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

ПовЕрвай ми-чета много внимателно всичко което пишеш,и го разбрах още първия път,просто мислех че това което аз съм направил(също като ти на снимката)е критерий.Утре след работа ще ида до една канавка(даже вече знам къде има такава у наше село) и ще докладвам какви съм ги свършил.
                          Yamaha Yz450F
                          Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Днес пробвах окачването по метода на Кольо:

Име:Изображение0967.jpg
Размер:176.7 КБ
ID:5671336Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0968.jpg
Размер:179.7 КБ
ID:5671338
                            И в двата случая гумата е във въздуха.От другата страна пружината се е свила но не много.Свалих пружините,и сложих тези които вчера ми дадоха,от някакво ауди с височина 385мм.Получи се много добре и возията е по-добре.Ето две снимки:

Име:Изображение0969.jpg
Прегледи:2
Размер:72.2 КБ
ID:5671342Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0970.jpg
Размер:76.0 КБ
ID:5671343
                            А тези пружини-новите отиват на пазара,предполагам на някоя дълга база ще са добре,особено ако се товари.С тях,до най високата точка на калника беше 94 см.Сега височината е 87,5см.Ето снимка на пружините:

Име:Изображение0971.jpg
Размер:90.0 КБ
ID:5671344
                            Yamaha Yz450F
                            Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Колко парички ще искаш за пружините.
                              SUZUKI VITARA V6
                              HONDA CBR 919RR
                              MERCEDES ML
                              MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Ох, от това се опасявах, когато преди няколко дена ти подметнах за пружините.
                                Като гледам снимките, хората са съобразили броя на навивките и диаметрите.
                                С това са се надявали да запазят същата коравина. Обаче, дали някой знае качествата на Японския материал, спрямо използвания?
                                Според моето скромно мнение, и след твоите наблюдения, за да станат подходящи пружини при тези условия, би трябвало, при запазване на сегашния материал, да се намали малко височината и да се добавят витки. Но колко точно, е работа или на инж. или проба/грешка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X