Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова Витара във форума-много въпроси?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Нова Витара във форума-много въпроси?

Иво, ако не гониш големи гуми или просто външен вид, бодилифта има само едно предимство - бърника се малко по-лесно по джипката До 3 санта практически не прави вятър на стабилността и не се налага да се ебаваш с лостове и прочее. Пък и се прави лесно. От там нагоре, без реална нужда, силно не ти го препоръчвам. Пък и нямаш мотор за чак толкова големи гуми
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Стефко,по-големи гуми от сегашните няма да сложа,аз затова махнах 31-ците.Ще изчакам малко да се стопли пък да видим какво ще ми дойде тогава в главата
      Yamaha Yz450F
      Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
        Иво, ако не гониш големи гуми или просто външен вид, бодилифта има само едно предимство - бърника се малко по-лесно по джипката До 3 санта практически не прави вятър на стабилността и не се налага да се ебаваш с лостове и прочее. Пък и се прави лесно. От там нагоре, без реална нужда, силно не ти го препоръчвам. Пък и нямаш мотор за чак толкова големи гуми
        Я кажи как се прави с три сантиметра повдигане,че мен точно такова ме устройва?
        ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!

Коментар

Първоначално публикуван от Светозар Стеев Преглед на мнение
          Взимаш тампони 5 см от Антон и ги слагаш само тях без заводските и си готов.
          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Днес реших да пробвам витара и дуратраците по сняг-качих се до моето бунгало в гората.Ето малко снимки:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение1014.jpg
Прегледи:1
Размер:80.5 КБ
ID:5697815Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение1015.jpg
Размер:81.4 КБ
ID:5697816Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение1016.jpg
Прегледи:2
Размер:95.2 КБ
ID:5697817Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение1017.jpg
Размер:100.8 КБ
ID:5697818Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение1018.jpg
Размер:80.9 КБ
ID:5697819Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение1019.jpg
Размер:85.7 КБ
ID:5697820
            Мога да кажа че тези гуми се държат много добре на снега,имайки предвид че са по скоро ал-терейн,аз ги карам целогодишно,основно асфалт,ежедневно.Джипката си вървеше без ппроблеми,абе все повече се ''запалвам'' по всичко което се кара извън пътя........
            Yamaha Yz450F
            Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
              Стефко,по-големи гуми от сегашните няма да сложа,аз затова махнах 31-ците.Ще изчакам малко да се стопли пък да видим какво ще ми дойде тогава в главата
              А, те всички така казват ... в началото ...

Първоначално публикуван от Светозар Стеев Преглед на мнение
              Зависи в какво състояние ти е Витарката. Ако всичко е ОК, това, дето го е казал Иван Попов ти върши отлична работа.
              Ако не е чак толкова ОК, вместо да си възстановяваш изгнилите крепежи на тампоните (от към купето, говоря за средните тампони), просто си ги изграждаш с 3 санта по-високи, а на най-предните подлагаш съответната дебелина подложки от пластмаса/алуминий/стомана или каквото там имаш подходящо под ръка. За най-задните - според зависи. Там най-често е по-лесно да се 'повдигне' от към рамата, тъй като с голяма степен на вероятност точно на него място е пълен гнилоч.
              На 90% от Витарките, местата на които се държат по-вътрешните тампони са някъде между полуизгнили до тотална щета и се държат предимно на боята. Включително и на част от италианките.

Тъй като подобни операции искат известно отделяне на купето от рамата, бъдете МНОГО внимателно с инсталацията от към мотора и скоростната кутия, маркучите за парното, спирачни маркучи, 'делкото' и прочее "дреболинки", да няма после обява 'Ебнах си Витарата, сега какво да правя' Не е страшно, просто не подхождайте към процеса с излишен ентусиазъм.

Коментар

Днес се заговорих с едно момче което има витара за асти.Казами че била с климатик,и има всичко от климатичната инсталация.Човека ми каза да се поинтересувам колко пари струва долу-горе и да му кажа че не е в час със цените.Колко според вас да му предложа като цена?Какво трябва да има в комплекта?Някой от вас присаждал ли е климатик на витара без?
                Иначе,имам кола за дълг път,с климатроник и т.н. но ако може,защо да не сложа и на витарата един климатик за лятото?Според момчето,климатика си е бачкал супер и лятото си духал яко студено.Всякакво инфо ще ми е от полза.
                Yamaha Yz450F
                Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
                  Днес се заговорих с едно момче което има витара за асти.Казами че била с климатик,и има всичко от климатичната инсталация.Човека ми каза да се поинтересувам колко пари струва долу-горе и да му кажа че не е в час със цените.Колко според вас да му предложа като цена?Какво трябва да има в комплекта?Някой от вас присаждал ли е климатик на витара без?
                  Иначе,имам кола за дълг път,с климатроник и т.н. но ако може,защо да не сложа и на витарата един климатик за лятото?Според момчето,климатика си е бачкал супер и лятото си духал яко студено.Всякакво инфо ще ми е от полза.
                  Питай Трифон (trent), и го знае и го е правил

Коментар

При мисълта за предстоящото затопляне,започвам да мисля какво да правя по витарата тази година.Намислил съм един бодилифт.Прочетох във форума някои неща,и искам да питам,тези които са правили това упражнение,някои неща.Вместо тампони,може ли да използвам затворен профил с подходящите размери-режа парче от него,пробивам го за да мине новата по-дълга гайка?Каква е ''врътката'' със скоростния лост и този на раздатката?Скоростния се изкривява напред,или греша?Този на раздатката удължава ли се,и ако да как?С кормилния прът как става номера?Мисля да сложа пет сантиметрови подложки под оригиналните тампони.
                    Yamaha Yz450F
                    Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Колега има цяла тема от Антон някъде тук всичко е описано както си трябва.Не е нещо кой знае какво... но лично мнение като човек който е имал и има витара с боди лифт... ако няма да слагаш големи гуми НЕДЕЙ губи се стабилност в завой.Лично мнение.
                      Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
                      КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

От много време не съм писал в темата.Витарата вече е със силова броня,с помоща на Стоян дефендъра.Сега има един проблем.Чува се едно чукане отдолу,легнах под джипката,и като разклатих кардана отпред при раздатката,установих че има луфт,направо си мърда нагоре-надолу там където влиза в раздатката.Отделно като завъртам кардана на ляво,на дясно,отзад чука бая в диференциала-мисля че е голям луфта между пиньона и короната.Съвет от какво е луфта отпред?И дали така може да се кара,ако не,как се отстранява?Сигурно има някакъв лагер на опашката на раздатката?И как си проверявате каретата на кардана?С проверка за луфтове наляво на дясно и нагоре-надолу?
                        Yamaha Yz450F
                        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Сваляй раздатката за ремонт.

Коментар

Е то хубаво сваляй.
                            Ама какво има да се ремонтира?Подмяна на лагер ли?Някой правил ли е подобен ремонт?
                            Yamaha Yz450F
                            Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Има там един иглен лагер, най-вероятно е свършил курса. Или е разбил леглото в корпуса. А може и кардана да се е поизносил, ама така през клавиатурата е трудно. Сваляй раздатката, няма друг начин.
                              Всъщност-ако е само за смяна на този лагер-става да се махне и само най-задния капак, че за да се свали цялата раздатка трябва да се развие един гаден болт(на гадно място де)-точно под избирача на скоростите на скоростната кутия.
                              Ако се стигне до сваляне на цялата раздатка-имай предвид този болт.
                              При последващо сглобяване аз изобщо не го слагам. И без него всичко си е перфектно, а свалянето става много по-лесно.

Но за смяна на игления лагер на кардана се маха само най-задния капак. То е лесно.

Но лагера май го няма по магазините, аз слагах някакъв от друга раздатка...
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Поразрових се из форума и намерих теми в които колеги обясняват за същия луфт,даже по-голям от моя.Някои продължават да си ги карата така и то от доста време и изминати километри,и нямат никакъв проблем.Лагер едва ли ще намеря някъде по магазините,така че сигурно ще е някой от друга раздатка.Коле,благодаря за инфото,щом става само със свалянето на задния капак,няма да си бия кушия да свалям цялата раздатка.Явно и този луфт отзад,наляво надясно между пиньона и короната го имат повечето диференциали,като чета форума.....
                                Yamaha Yz450F
                                Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X