Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова Витара във форума-много въпроси?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нова Витара във форума-много въпроси?

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Знам бе, сигурен съм, че ако се кара "нормално"-маншоните удължават живота, но при хард експлоатация роля играят съвсем други фактори, които са с доста по-голямо влияние от наличието или липсата на маншон.
    Ти нали се сещаш, че не всички са с твоите разбирания за 'лека разходчица'?
    Спирам, че оспамихме темата...
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Благодаря за инфото.Сега ще започна да си набавям всичко,и малко по малко като съм готов,се захващам с монтажа на нещата.
      Yamaha Yz450F
      Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Ще потърся из моргите из Казанлък,пружини от вартбург или нива,и ако не мога да намеря,има опция да ми направят пружини.Сега витарата е повдигната отзад,като са подложени подложки над пружината.Височината така,е идеална.Ако ми правят пружини,трябва да сваля моята за мостра,и да кажа,колко по-дълга искам новата пружина.Значи към височината на старата пружина,добавям и височината на подложката и се получава височината на новата пружина нали?Питам че да не стане фал ако се стигне до направата на нови задни пружини.
        Yamaha Yz450F
        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Имай предвид, че ако подложката ти е 50 мм-пружината трябва да е нещо като 60 мм по-дълга. Нали и тази част ще се свие след като джипа се отпусне върху нея. Тези милиметри са произволно взети цифри, който прави пружините би трябвало да знае с колко трябва да ги удължи за да постигне сщата височина.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Днес след работа минах през един човек който ще ми направи пружините.Първо търсих по моргите,но никъде няма,казаха ми че много ги търсели а варбурзите,свършили Човека ми каза че иска моята пружина за да измери,дебелина на материала,стъпка и т.н. и само да му кажа с колко искам да е по-висока.Коле,ще съобразя това което ти ми каза и ще го обсъдя с човека.Само дето ще стане малко по-бавно,понеже ще ми навие пружините,когато качва на машината материал със същото сечение.ЗАтова само ще сваля пружината да си вземе мерки и пак я качвам обратно.Като сменях гумите измерих подложките над пружината и видимата им час е 30 мм.Мисля че се ползва масово 50мм лифт.Та с колко да му кажа да е по-дълга новата пружина?
            Yamaha Yz450F
            Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Новата да е 42-43 см.
              SUZUKI VITARA V6
              HONDA CBR 919RR
              MERCEDES ML
              MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

То хубаво, ама и на твърдост трябва да се докарат.
                Има разликат от материал до материал, не е само до диаметър.
                Някъде пишеше, че вече са правени поръчкови пружини и нещата са изпитани. В темата на Славин ли беше, не помня.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                  То хубаво, ама и на твърдост трябва да се докарат.
                  Има разликат от материал до материал, не е само до диаметър.
                  Някъде пишеше, че вече са правени поръчкови пружини и нещата са изпитани. В темата на Славин ли беше, не помня.
                  Погледна ли къде живее човека? Завода за пружини е в същото село/град.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами тогава да вероятно всичко ще е както трябва.

Коментар

Пружините ще се правят в завода за пружини.В събота разглабям и нося оригиналната пружина да и вземат размерите и след това чакам за новите,когато станат,а през това време ще си сглобя джипката и ще си я карам.
                      Yamaha Yz450F
                      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
                        Пружините ще се правят в завода за пружини.В събота разглабям и нося оригиналната пружина да и вземат размерите и след това чакам за новите,когато станат,а през това време ще си сглобя джипката и ще си я карам.
                        Почти съм сиурен, че в завода би трябвало да ги имат размерите на пружините. Тия дни, ако се сетя де, ще питам Славин къде прави неговите. Би трябвало да е при вас, щото в СЗ мотаят до 8мм само.
                        Или му пиши лично, той е разбран пич, ще ти отговори.

Коментар

Започнах да чета темата за лифта на Славин,мисля че точно в Крън си е правил пружините.
                          Yamaha Yz450F
                          Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
                            Започнах да чета темата за лифта на Славин,мисля че точно в Крън си е правил пружините.
                            Здравей колега.Аз съм с такива пружини от село Крън .За сега пружините се справят доста добре.Всеки ден карам витара по черно и да ти кажа заслужават си.Преди това бях с вартбургови и имат голяма разлика между двете. Иван Попов има тема за пружини от село Крън. Аз си вземах мойте от него.

Коментар

Малко да раздвижим темата.Тези дни ще са готови задните пружини и ще ги монтирам.Само че имам едно питане.Студен двигателя пали от четвърт,но загрее ли иска повече въртене.Колата пали на бензин и след 2000 оборота,прехвърля на газ.И оборотите като загрее са много ниски.От какво се получава това-студена да пали от половин оборот а топла да иска повече въртене?
                              Yamaha Yz450F
                              Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Предполагам, че я гасиш на газ? Пробвай само на бензин. Или като е топла, остави на положение да не прехвърля на газ, в смисъл - палиш на бензин на загряло, бачка да речем 30 секунди, след което гасиш и пак палиш, но само на бенз. Пак ли така се държи?
                                Ако можеш да палиш принудително на газ, пробвай и този вариант.
                                Предполагам, че си огледал всичките еидове вакумчета за скъсано/нацепено?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X