Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спукан блок на Витара 1.6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спукан блок на Витара 1.6

Много запознати хора са го казвали....Веднъж спука ли се блок...сменяй!
    ...Кайо продава цял,оборудван мотор за 450лв.. http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=126031 ,което може да се окаже по-евтиното решение!...Иначе има да купуваш гарнитури...и куп други неща,от които се напрупват пари!
    Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
      Много запознати хора са го казвали....Веднъж спука ли се блок...сменяй!
      ...Кайо продава цял,оборудван мотор за 450лв.. http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=126031 ,което може да се окаже по-евтиното решение!...Иначе има да купуваш гарнитури...и куп други неща,от които се напрупват пари!
      Колега,моя мотор е 16V пък и няма да разглобявам мотора,ще се заваря на място!!!Мотора е след ремонт и някак не си струва нормално да сложа друг който след неопределено време пак ще иска ремонт.Човека който ще го заваря ми гарантира че от заварката няма да текне повече!!!Колегата Лъчезар като гледам го е правил пак на място и за момента няма проблеми пък и майстора ми каза че няма значение къде ще е мотора иска само място да може да бръкне(все пак заваря 30 години с аргон)!
      Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
      Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
      "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
        Колега,моя мотор е 16V пък и няма да разглобявам мотора,ще се заваря на място!!!Мотора е след ремонт и някак не си струва нормално да сложа друг който след неопределено време пак ще иска ремонт.Човека който ще го заваря ми гарантира че от заварката няма да текне повече!!!Колегата Лъчезар като гледам го е правил пак на място и за момента няма проблеми пък и майстора ми каза че няма значение къде ще е мотора иска само място да може да бръкне(все пак заваря 30 години с аргон)!
        Дам...обърках се! ...Щом и на място може да го направи,значи наистина не си заслужава смяна на мотора! ....Успех и да качиш снимки на спуканото и после оправеното!
        Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
          Дам...обърках се! ...Щом и на място може да го направи,значи наистина не си заслужава смяна на мотора! ....Успех и да качиш снимки на спуканото и после оправеното!
          Задължително само да разчистя мястото за да мога да снимам
          Трябва да се свалят смукателните тръби,водна помпа,генератор и всички видове кабели и маркучи.
          Това ще стане след нова година.
          Дано пък да имам късмет да стане на място.

Коментар

Първоначално публикуван от boby2 Преглед на мнение
            Колега много ли е спукан ?...
            Пукнатината е около 20мм на дължина, едва ли е повече от 2-3 стотни и на място, на което ако не го бях видял с очите си, нямаше да повярвам, че е възможно. Признавам си, дори и след като видях, първоначално не повярвах. Какви циркове бяха, Живко ако иска да разправя
            като се поразчистят "дреболиите", които Живко е изброил, мястото става съвсем достъпно, а и Лъчезар с неговата заварка някак даде кураж.

Отсега си казвам, ако заварката излезе читава (а има добри шансове да стане), дължа официално извинение на Лъчезар за недоверието, изказано от мен по-напред в темата
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

От кой коментар да почна да пиша та............
              Блока се пука защото е много престъргван за да стигне до 1.6.Ако не сте забелязали колегите със Самичетата с 1.3 двигател не се оплакват от такива проблеми а блока е еднакъв но разпилен.
              Не виждам никакъв смисъл да смениш проблемен вид мотор със същия
              Заварката не е толкова проста колко ти си мислите......... Да вярно става ама колко ще издържи ?Принципно трябва да се следи цептината да се засече да се види дълбочината на цепката и т.н неща които на място няма как да станат . (не ме плюйте кой как го заварил на място защото...........)

П.С Всичкото това го пише човека който , извади "Бизончето" омеша го с финни стърготини алумин ,изчисти проклетата цепнатина и наблъска яко
              Ама мойто си е от мързел отделно ,че новото място на мотора е в мазето
              Лудак

Коментар

Здравейте колеги,
                Аз имах същия проблем и го реших със смяна на блока с друг. Найстина е трудно да се намери такъв без пукнатини и с документи за регистрация, но не е невъзможно. Да имаш само време и търпение....
                Повечето, бяха спукани или заварявани и това което ми направи впечатление е , че се пукат в дъното на водната риза на блока, от ляво, от дясно или от двете страни.
                Според мен причината не е от "разстъргване " или някакво" претоварване" на двигателя , а е от вътрешни , температурни напрежения в отливката на блока, който със времето прерастват в пукнатини. Като сравнявам външното оребряване между G16A и G16B ми прави впечатление, че втория е значително по-усилен. И от G16B , който съм гледал, нямаше спукан !
                0889 38 43 67 Милен

Коментар

Отвътре, между цилиндрите, блока си се пука тъкмо заради улисване с разстъргването. Защо обаче се пукат на всякакви странни места отвън - не знам. Или някой от инженерите на Сузуки е силно некадърен (сериозно подозирам, че и това го има, не само заради блока) или технологиятя на леене им куца здраво.
                  Самия материал на блока не е еднороден, установих го като веднъж се опитах да разпробия един от отворите за болтовете на картера и си прее%%х сведрлото, но не съм се заглеждал по-нататък. По-нагоре сякаш си е нормалната алуминиева сплав, дупчи се лесно, пробвах (не на обсъжданата Витара де ).
                  Този, за който говорим е тъкмо 16B и си е цепката е през реброто.

Засега май ще е заварка, освен ако Живко не измисли отнякъде едно 2.0 от Гранд Витара

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    Отвътре, между цилиндрите, блока си се пука тъкмо заради улисване с разстъргването. Защо обаче се пукат на всякакви странни места отвън - не знам. Или някой от инженерите на Сузуки е силно некадърен (сериозно подозирам, че и това го има, не само заради блока) или технологиятя на леене им куца здраво.
                    Самия материал на блока не е еднороден, установих го като веднъж се опитах да разпробия един от отворите за болтовете на картера и си прее%%х сведрлото, но не съм се заглеждал по-нататък. По-нагоре сякаш си е нормалната алуминиева сплав, дупчи се лесно, пробвах (не на обсъжданата Витара де ).
                    Този, за който говорим е тъкмо 16B и си е цепката е през реброто.

Засега май ще е заварка, освен ако Живко не измисли отнякъде едно 2.0 от Гранд Витара
                    Стефко, дядо коледа не ми донесе таз година 2.0 мотор така че ще е този поне до лятото!!!

Коментар

Знам и за едно лепило ''ПАСКО СТИИЛ'' мисля че беше,с него е лепен спукан блок на камион волво и няма проблем.Целия комплект е към 70 лв. в него има и почистващи разтвори за различни повърхности.
                      СУЗУКИ ГРАНД ВИТАРА 2.0 TD 2000
                      ТОЙОТА 4РЪНАР 3.0 ТD 96

Коментар

Вече съм на над 500км, антифриза не е мръднал. По евтино от заварка на място просто няма, всички други варианти съм ги описал в началото на темата и са несигурни и скъпи. Просто трябва читав заварчик и да го навиете да заварява на челна стойка. Моя заварчик го изнервих максимално, тъй като умния японец не е сложил пробка и не можеше да се източи антифриза напълно. Та освен мизерия имаше и обилни изпарения, абе с две думи-признах го.
                        Ако има промени ще ви държа в течение.

Коментар

Аз пък ще ви кажа, че много се заглеждате. И малко ги карате витарите там където трябва. А именно-в калта. Аз що не се оплаквам от спукан блок? Щото блока постоянно има дебел слой засъхнала кал по него, и никаква цепнатина няма шанс да се види през нея

Според мен ако пукнатината не пречи на работата на двигателя, и няма кой знае каква загуба на антифриз от нея-може да се кара така.

Ама аз съм си друга порода...
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

A за много години!
                            В конкретния случай няма да се налага "челна стойка", пукнатината е в предния край на блока и достъпа ще е по-лесен. Аз предложих да дупна едно дупченце и вече да си има пробка на блока, ама да видим

Коле, тука калта няма да помогне. Цепката едва се вижда, обаче тече мъжката. След ден-два ще докладваме какво е станало, надявам се Живко да има късмет.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                              A за много години!
                              В конкретния случай няма да се налага "челна стойка", пукнатината е в предния край на блока и достъпа ще е по-лесен. Аз предложих да дупна едно дупченце и вече да си има пробка на блока, ама да видим

Коле, тука калта няма да помогне. Цепката едва се вижда, обаче тече мъжката. След ден-два ще докладваме какво е станало, надявам се Живко да има късмет.
                              То ще се чуе колко ми е късмета!!!

Коментар

Моята цепка течеше само при старт на двигателя и само при студено време и то за 5 секунди и спираше от разширението от топлото .Ама сега го командировам тоя двигател в мазето а заместника му е 2 пъти и повече по мощен и по икономичен .
                                Това е правилния път !
                                Лудак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X