Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спукан блок на Витара 1.6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спукан блок на Витара 1.6

Съгласен, японеца не я е осмислил добре. За две години стрелката за температурата не е стигала дори до средата, а 40годишни автомобили в движение все още има и надали са пукали блокове.
    Странно ми беше защо точно там се беше пукнал, но уви, май ще си остане загадка.
    Сетих се и за точка 9., не че съм го правил, но може да се опита при липса на добър заварчик. Ако има мераклии да си разделим някой пакет, бих си взел някоя клечка за проба.

Коментар

Моята кошница стана 4 години-/81 000км. при мен/ да ври при всеки по-сериозен оф-роуд,естествено поради собствения ми патраманлък.
      Онзи ден най-накрая се наканих да сменя течащия и набит с осили и кал радиатор.
      Въпреки това проблеми до момента никакви.Мотора е на почти 165 000км....
      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
        Съгласен, японеца не я е осмислил добре. За две години стрелката за температурата не е стигала дори до средата, а 40годишни автомобили в движение все още има и надали са пукали блокове.
        Странно ми беше защо точно там се беше пукнал, но уви, май ще си остане загадка.
        Сетих се и за точка 9., не че съм го правил, но може да се опита при липса на добър заварчик. Ако има мераклии да си разделим някой пакет, бих си взел някоя клечка за проба.
        Лъчка далеч си ми ,ако беше по близо щях да го взема на работа и да ти го заваря без пари ,имаме много добра техника за алуминиеви заварки(цена над 20 000 лв) и перфектен заварчик ,защото всички брашновози са с алуминиеви бурета които ползваме
        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
          Моята кошница стана 4 години-/81 000км. при мен/ да ври при всеки по-сериозен оф-роуд,естествено поради собствения ми патраманлък.
          Онзи ден най-накрая се наканих да сменя течащия и набит с осили и кал радиатор.
          Въпреки това проблеми до момента никакви.Мотора е на почти 165 000км....
          Даже и пробка на блока имаш, няма какво да си притесняваш.

jimito, на тезгяха и баба знае, обаче на челна стойка, между кабели, маркучи и изпарения от водата в тесен гараж, си е мъка и то голяма. Не всеки би се навил.

Коментар

Даже и пробка на блока имаш, няма какво да си притесняваш.

jimito, на тезгяха и баба знае, обаче на челна стойка, между кабели, маркучи и изпарения от водата в тесен гараж, си е мъка и то голяма. Не всеки би се навил.
            Кажи ми, че това последното е майтап. Нямаш намерение да го заваряш както е на място и както е с мизериите, нали?

@Янко Желязков: Покарай така още 200 000км и ще се изненадаш колко много неща могат да се потрошат
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
              Кажи ми, че това последното е майтап. Нямаш намерение да го заваряш както е на място и както е с мизериите, нали?
              Точно така го завариха, както го и описах по горе. Заварката също съм я снимал, няколко мнения е по нагоре.
              Вече съм на стотина километра и дори налях антифриза. За сега държи, ще отида да пална и една свещ за живо

Коментар

Чак сега видях снимката, сори. Дано държи.

Коментар

Точно така го завариха, както го и описах по горе. Заварката също съм я снимал, няколко мнения е по нагоре.
                  Вече съм на стотина километра и дори налях антифриза. За сега държи, ще отида да пална и една свещ за живо
                  Пали чадо, дано помогне (за свещта става въпрос) Аз лично съм си играл с заварки ,алуминий и чугун мръсотия не тачат
                  Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Нормално за мен да спука блока , рядкост е вече читав такъв блок .Пукането на тоз блок е винаги покрай тапите .
                    Лудак

Коментар

И моя беше читав преди седмица, как да ги познавам. Сега отново е 6, но леко опериран.

Коментар

Тези блокове се пукат и между цилиндрите и започват да губят по малко водица и ако е на гас става чудо докато се намери от къде.Не цапа маслото както си е прието да го докара като "боза" а само леко на капачката за масло и щеката но запушва отдушника на капака .Сменихме го целия с един от Сузуки Суйфт за по евтино и сега си е 6.Този блок предполагам ,че Илийката го е заварявал - дано да остиска .Ако случайно решиш да го сменяш , при един колега тук в Русе стой един мотор от Балено и мога да ви свържа .Предполагам , че ще се разберете така че всички да са доволни .Късмет и дано да не се налага вадене на мотора ,че си е гимнастика !
                        Uaz 469 2.4 D MB
                        KTM 600 ROTAX
                        Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                        Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Първоначално публикуван от mcros Преглед на мнение
                          Тези блокове се пукат и между цилиндрите и започват да губят по малко водица и ако е на гас става чудо докато се намери от къде.Не цапа маслото както си е прието да го докара като "боза" а само леко на капачката за масло и щеката но запушва отдушника на капака .Сменихме го целия с един от Сузуки Суйфт за по евтино и сега си е 6.Този блок предполагам ,че Илийката го е заварявал - дано да остиска .Ако случайно решиш да го сменяш , при един колега тук в Русе стой един мотор от Балено и мога да ви свържа .Предполагам , че ще се разберете така че всички да са доволни .Късмет и дано да не се налага вадене на мотора ,че си е гимнастика !
                          А проверен ли е, дали не е цепнат и той някъде Ако си говорим за 1.6 де, за другите май не съм чувал да се пукат от нищо.

Коментар

Мотора от Баленото е 1.6 16V G16A и е свален след катастрофа .Не е отварян но това не значи ,че не може да се отвори.Аз ползвах такъв от суъфт и се разходих на 100 км от Русе за да го взема защото тогава незнаех за този .
                            П.П. Този мотор не го продавам аз и не е обявен никаде за продажба !Просто давам по лесен вариант от моя защото си е по-лесно когато вземеш двигател от твоя град а не от другия край на страната!
                            Uaz 469 2.4 D MB
                            KTM 600 ROTAX

Коментар

Мотора от Баленото е 1.6 16V G16A и е свален след катастрофа .Не е отварян но това не значи ,че не може да се отвори.Аз ползвах такъв от суъфт и се разходих на 100 км от Русе за да го взема защото тогава незнаех за този .
                              П.П. Този мотор не го продавам аз и не е обявен никаде за продажба !Просто давам по лесен вариант от моя защото си е по-лесно когато вземеш двигател от твоя град а не от другия край на страната!
                              Uaz 469 2.4 D MB
                              KTM 600 ROTAX

Коментар

Първоначално публикуван от mcros Преглед на мнение
                                ...П.П. Този мотор не го продавам аз и не е обявен никаде за продажба !Просто давам по лесен вариант от моя защото си е по-лесно когато вземеш двигател от твоя град а не от другия край на страната!
                                A... не уточнох, но НЕ се заяждам. Варианта определено е добър, просто съм си патил - търсили сме 2 седмици здрав блок за Балено и докато намерим, огледахме поне 8 проблемни (естествено, всичките бяха обявени като перфектни), обикалях да си търся блок и на моята Витара, та по-скоро ще се изненадам, ако видя блок без никаква цепка никъде, отколкото обратното.
                                Пак казвам - не се ям, просто предупреждавам, за да няма изненадани после. Последното разстъргване до 1.6 явно му идва в повечко на тоя блок. Витарката така си и вървеше до последно с цепка между първи и втори (май ... не помня вече) цилиндър, не е правила проблем, освен описаната по-нагоре незначителна загуба на антифриз.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X