Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спукан блок на Витара 1.6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спукан блок на Витара 1.6

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
    Моята цепка течеше само при старт на двигателя и само при студено време и то за 5 секунди и спираше от разширението от топлото .Ама сега го командировам тоя двигател в мазето а заместника му е 2 пъти и повече по мощен и по икономичен .
    Това е правилния път !
    Какъв мотор мислиш да слагаш или вече си го сложил?
    Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
    Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
    "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Ето малко снимков материал. Първите кадри са на работещ двигател, та затова е малко тъмничко и треперливо, снимано е с уеб-камера от ръка. Въпреки това се вижда съвсем добре как си тече, при това без много зор. По-нататък е снимана самата цепка отблизо и целия мАтор, за ориентация къде е точно.

Линк към Тубата

Да видим утре заварчика какво ще каже.

П.П. Людмиле, яяяаааа се похвали по-конкретно какви си ги вършил? Или се каниш да ги вършиш ... то на Живо и без това малко му трябва
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
        Какъв мотор мислиш да слагаш или вече си го сложил?
        Казал съм си ,че от 1-ви до 8 Януари ще го сложа ама заради празниците в Нас е като в хан та............
        Съвсем спокойно влиза 2.8 V6 30v от Ауди (мерено).Карал съм такъв двигател на А6-ца супер икономичен е и с достатъчно мощност......... отделно е деракоустойчив а пък и много тунинг има за него.
        Намира ми се и един от STI и ми се ще той да е........... ама пущината с много преправяне ще влезе..........
        Бях се спрял на 3.9 V8 от Р.Роувър и той влиза идеално .Плюсовете са му елементарната инсталация,въртящия момент.Големия минус е разхода му и не е толкова пъргав колкото V6-ка на Ауди
        Утре ще имам среща с хората който ще се занимават с електрониката и т.н и тогава ще се реши кое по лесно ще се подкара
        Лудак

Коментар

Казал съм си ,че от 1-ви до 8 Януари ще го сложа ама заради празниците в Нас е като в хан та............
          Съвсем спокойно влиза 2.8 V6 30v от Ауди (мерено).Карал съм такъв двигател на А6-ца супер икономичен е и с достатъчно мощност......... отделно е деракоустойчив а пък и много тунинг има за него.
          Намира ми се и един от STI и ми се ще той да е........... ама пущината с много преправяне ще влезе..........
          Бях се спрял на 3.9 V8 от Р.Роувър и той влиза идеално .Плюсовете са му елементарната инсталация,въртящия момент.Големия минус е разхода му и не е толкова пъргав колкото V6-ка на Ауди
          Утре ще имам среща с хората който ще се занимават с електрониката и т.н и тогава ще се реши кое по лесно ще се подкара
          Нещо много , много не мога да ти се вържа на твърденията. Първо 2.8 шестак на Ауди да твърдиш , че е по-икономичен от четири цилиндров 1.6 . Просто няма такова животно. И второ насаждане на друг мотор от различен пройзводител и с различен брой цилиндри хич не е детска игра. От 1-ви до 8-ми дори и да не спиш и целия сервиз в който работиш да ти съдейства - нема как да стане . В същност може , но до 8-ми януари 2013 г. .
          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Като сте подкарали на спам и аз да се включа! ...То май мазето ти е като хан!....Толкова мотори да имаш и да не ми се похвалиш,да дойда и аз да яхна нещо читаво,а ме остави на пангара с тия Опелови историй и са ми гледаш сейра! ....Ще се караме май с тебе.....Имаш да черпиш!
            Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
              Като сте подкарали на спам и аз да се включа! ...То май мазето ти е като хан!....Толкова мотори да имаш и да не ми се похвалиш,да дойда и аз да яхна нещо читаво,а ме остави на пангара с тия Опелови историй и са ми гледаш сейра! ....Ще се караме май с тебе.....Имаш да черпиш!
              70% от входа ми не си ползват мазетата и отгодини съм ги окупирал : 1 е за буркани,1 е работилничка,1 е за части,1 е за дърва,1 е за гуми,1 даже е сървърно .Абе яката раота
              Опеловата история е хубава но аз искам повече "пауър" в ниските защото пак ще е автоматик
              Лудак

Коментар

Витарата е в движение и за сега всичко е ОК с заварката ама дали ще държи за напред.........?

Коментар

Я да питам - като сложите толкова тежък мотор на витарата не се ли губи предимството, от това че е лека? Не знам колко тежи 2.8 мотора, но 1.6 май умишлено е с алуминиев блок заради теглото.

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                    Я да питам - като сложите толкова тежък мотор на витарата не се ли губи предимството, от това че е лека? Не знам колко тежи 2.8 мотора, но 1.6 май умишлено е с алуминиев блок заради теглото.
                    Разликата в теглото между двата мотора е 60 кг близо като сложим и теглото на цял преден мост ще видим какво ще се получи .Надявам се че ще компенсирам тежината на предницата с двете резервни гуми и лебедката и т.н оборудване .
                    Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                      Ако 2.8-цата е само с 60 кила по-тежка, то излиза,ч е горе-долу е колкото шестака, който си слагат фабрично, тоест едва ли ще промени драстично нещата.

А кокло умисъл има в 1.6то ... с всеки изминал ден се убеждавам, че не е чак толкова много, но то си е мное мнение.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

колега свали ли мотора за да го заварят имам същия проблем същото място

Коментар

Първоначално публикуван от fero123 Преглед на мнение
                          колега свали ли мотора за да го заварят имам същия проблем същото място
                          Колега ако въпроса е към ме ДА свалях го!До момента няма проблем държи заварката ама да не викам дявола

Коментар

За Много Години приятели на марката Сузуки.
                            Искам да попитам има ли някакво по-конкретно изясняване по въпроса със спуканите блокове при моторите на Витара 1.6???
                            Причини,фактори,които предразполагат към този съвсем не малък проблем при тези двигатели???
                            Питам,защото от известно време се заглеждам по една дълга Витара в отлично състояние на шаси и купе,лифтната,с гуми за кал,но като чета тук тези теми в раздела и сериозно съм разколебан дали въобще си струва да рискувам?
                            Иначе джипката си ме кефи от всякъде,гледана е и така,та кои мотори по-често пукат блокове-8 или 16 клапановите?
                            Има ли някаква статистика,която сте забелязали с опита натрупан през годините с тези машини?
                            Притеснява ме тоя въпрос,защото за 10 години и 280 000км. с Лади-/1.6 и 1.7 съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО доволен от тези мотори-държат буквално на всякакви издевателства и не съм свикнал да се съобразявам с червени зони на оборотомера и леки попритопляния на двигателя/.
                            Та конкретно по темата:струва ли си да се взема Сузуки Витара ДБ с мотор 1.6-16В при тези обстоятелства?
                            Питам,защото действително за първи път съм доста разколебан при евентуална покупка???
                            Благодаря предварително и лек ден на всички!

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                              За Много Години приятели на марката Сузуки.
                              Искам да попитам има ли някакво по-конкретно изясняване по въпроса със спуканите блокове при моторите на Витара 1.6???
                              Причини,фактори,които предразполагат към този съвсем не малък проблем при тези двигатели???
                              Питам,защото от известно време се заглеждам по една дълга Витара в отлично състояние на шаси и купе,лифтната,с гуми за кал,но като чета тук тези теми в раздела и сериозно съм разколебан дали въобще си струва да рискувам?
                              Иначе джипката си ме кефи от всякъде,гледана е и така,та кои мотори по-често пукат блокове-8 или 16 клапановите?
                              Има ли някаква статистика,която сте забелязали с опита натрупан през годините с тези машини?
                              Притеснява ме тоя въпрос,защото за 10 години и 280 000км. с Лади-/1.6 и 1.7 съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО доволен от тези мотори-държат буквално на всякакви издевателства и не съм свикнал да се съобразявам с червени зони на оборотомера и леки попритопляния на двигателя/.
                              Та конкретно по темата:струва ли си да се взема Сузуки Витара ДБ с мотор 1.6-16В при тези обстоятелства?
                              Питам,защото действително за първи път съм доста разколебан при евентуална покупка???
                              Благодаря предварително и лек ден на всички!
                              Колега,първо за много години от мен!Относно блока на 8 и 16 кл. мисля че нямат никаква разлика(не съм на 100% сигурен).
                              Според мен това се получава от стареене на материала(мое мнение) защото ако се разтърсиш(разпиташ) преди 10 години не е имало такива проблеми по тези мотори.Моя блок се пукна от вън,без никакво натоварване поне 2000км. преди пукането ,не е карана без охладителна течност така че вземай никой не е казал че и твоя ще се пукне.А относно главите на 16V витарите дето ги пукали си е пълен МИТ!!!Ако си караш колата нормално и всичко по системата ти е ОК няма как да прегрее!

Коментар

Е сега се почва боя с възглавници
                                Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X