Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спукан блок на Витара 1.6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спукан блок на Витара 1.6

Моя е без , ако беше казал по рано че ще се изненадаш щях да снимам
    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

В една друга тема за дизелови Витари - споменават, че Пежо мотор се намира за 200 лева.
      Толкова ли е проблемна смяната на двигател? Имам предвид документално.

Коментар

Преги няколко годинки сменихме с тъста ми моторетката на УАЗ-ката с дизелак 240Д от мерцедес.Всичко изпипано както трябва ,та отне ни близо седмица да го насадим а за да го озаконим 3 месеца.Предполагам ,че много зависи в кой КАТ ще отидеш и дали някой ще ти удари едо рамо на технотеста но си е галимация.Сега сигорно трудно ще тръгна да се занимавам с това,че голямо бягане падна
        Uaz 469 2.4 D MB
        KTM 600 ROTAX
        Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
        Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Преги няколко годинки сменихме с тъста ми моторетката на УАЗ-ката с дизелак 240Д от мерцедес.Всичко изпипано както трябва ,та отне ни близо седмица да го насадим а за да го озаконим 3 месеца.Предполагам ,че много зависи в кой КАТ ще отидеш и дали някой ще ти удари едо рамо на технотеста но си е галимация.Сега сигорно трудно ще тръгна да се занимавам с това,че голямо бягане падна
          Uaz 469 2.4 D MB
          KTM 600 ROTAX

Коментар

Бахти, в белите държави двигателят е консуматив! Въобще не ти дирят номер.

Коментар

Първоначално публикуван от lucene Преглед на мнение
              Бахти, в белите държави двигателят е консуматив! Въобще не ти дирят номер.
              Добре де,ти ако смениш двг. пак с такъв ще ходиш да го пишеш в талона ли?Кой ще седне да ти проверява номера на двг.,при положение,че е пак тъкъв?
              Още повече,че № на двг.пише само в големия талон на всеки автомобил.
              Разбира се,че става въпрос за редовен двг.,т.е.такъв,който си го купил от човек или морга и т.н.Например аз в момента съм с такъв двг.,купен от колега от този форум и нямам притеснения.Стария ще го отремонтирам и ще стои за резерва.
              Чавдар Владимиров
              0887/912075
              Ленд Ровър Диско 1
              Самуад в проект

Коментар

Първоначално публикуван от чаро 4х4 Преглед на мнение
                Добре де,ти ако смениш двг. пак с такъв ще ходиш да го пишеш в талона ли?Кой ще седне да ти проверява номера на двг.,при положение,че е пак тъкъв?
                Още повече,че № на двг.пише само в големия талон на всеки автомобил.
                Разбира се,че става въпрос за редовен двг.,т.е.такъв,който си го купил от човек или морга и т.н.Например аз в момента съм с такъв двг.,купен от колега от този форум и нямам притеснения.Стария ще го отремонтирам и ще стои за резерва.
                +1

И моя двигател така ще седи и ще се сложи евентуално при продажба
                Лудак

Коментар

На технически преглед са ми проверявали номер на двигател. Ходиш с големия талон.
                  Ако си имаш човек там - няма проблем.

Коментар

На тоя принцип да си слагам някакъв манечък V12, пък данъчното да ме прощават.
                    Сега я карам със страх, заради повдигането, гумите и тръбите, пък ако и двигател без регистрация сложа, ще трябва с колесар до нивата да я карам.
                    В кой ли момент ще почнат и налягането в гумите да проверяват на пътя.

Само за протокола, засега заварката държи, да чукам на алуминий.

Коментар

По въпросите с номерата на моторите се чува ,че от другата година ще сме като в белите страни.Мотора резервна част ама 100% никой не знае .
                      Uaz 469 2.4 D MB
                      KTM 600 ROTAX

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
                        Към момента проблема е решен, надявам се да не ми се налага повече такива процедури.
                        Основния проблем се оказа източването на водата от блока. Ама в крайна сметка му играх една бургия 3мм в края на цепнатината и донякъде се реши проблема. След това със спринцовки доколкото е възможно, с повдигане, сешоари се поизпарих, но въпреки това създаваше проблеми. Заварчика смятам се справи перфектно, но за всеки случай отгоре му лепнаха една шпакла течен метал.
                        В крайна сметка не бързайте да си отписвате блоковете.
                        На лодката ми беше спукан на половина и въпреки това, след ремонта си работи перфектно.
                        [ATTACH=CONFIG]378058[/ATTACH]
                        И аз вече съм с пукнат блок от същата страна само че в предния край на блока
                        От какво се пукна нямам идея.Не съм я тормозил изобщо!!!Казаха ми че трябва да свалям мотора защото така никой не иска да се наема да заваря!
                        Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                        Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                        "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
                          И аз вече съм с пукнат блок от същата страна само че в предния край на блока
                          От какво се пукна нямам идея.Не съм я тормозил изобщо!!!Казаха ми че трябва да свалям мотора защото така никой не иска да се наема да заваря!
                          Хм,кофти и трудоемка работа.
                          Някой стигна ли до извод защо се получават така нещата с тия блокове или има само предложения?
                          Трябва да знам,та затова питам...

Коментар

Ми колега само мога да ти кажа че не е имало никакво натоварване на мотора поне 1 месец насам!
                            Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                            Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                            "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
                              И аз вече съм с пукнат блок
                              Купих мойта с такъв прикрит проблем, какви ли не майстори питах за заварки, но накрая си взех направо друг мотор и го смених без да го пипам. Мисля че това е най-разумното решение - тази заварка дали ще държи не е ясно изобщо, свалянето на мотора и пълното му разглобяване до гол блок също не е за подценяване. Парите които ще дадеш за цял мотор можеш да ги избиеш от части на стария - поне при мен размяната излезе на нула! Вярно имаш една регистрация на новия в КАТ, но ако имаш фактура не е проблем.
                              Honda XL600LM, 1987
                              Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                              Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Колега много ли е спукан ?Ако сълзи те съветвам да не го завараш щото може да стане още по голяма бела.Моя е също е спукан и му сложих неква течност за запушване и вече го карам 2 г без проблеми

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X