Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моето Сузуки LJ 80 - четки на електромотора и други дребни "болежки"!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моето Сузуки LJ 80-четки на електро-мотора и други дребни "болежки"!

Първоначално публикуван от marmatoneca Преглед на мнение
    малиий,верно голЕм скаб...ма какво се афектирам и мойта не беше в по добро състояние-СК и мотор в кашон в каросерията,!за ламарините..........абсолютно същото положение!мигачи,габарити,седалки....всичко скраб!
    успех с "реанимацията на мъртвеца"!не ми каза нищо за раздатката?
    Ще питам собственика да ми даде цени за всичко което смята че му е ненужно .
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

ако мислиш ,че има смисъл,му кажи,за моята"представа" за седалките-ако стане ,стане!
      благодаря все пак!

Коментар

ето каква е равносметката при мен.................сменени (по поръчка)гумички на цилиндрите,нови накладки,струговани барабани ,сменени гумички на спирачната помпа,обезвъздушаване -и помпа и пробки по колелата,обрани луфтове и ...................никакви спирачки!а,сега ако някой може да ми каже,какво според него се случва с моята спирачна система!Благодаря ви!

Коментар

провери си маркучите

Коментар

От: Моето Сузуки LJ 80 - четки на електромотора и други дребни "болежки"!

Здравейте колеги.Знае ли някой Какви пари вървят спирачните помпи за LJ80,помпата е с два кръга и без серво(или първите самураяци-1000см3 мотор)-нови и втора ръка(рециклирани или поне с някаква гаранция че работят).Някой да знае от какво може да сложи евентуално като алтернатива за сменяне.благодаря!

Коментар

Здравейте колеги,появи се казус!!
              Както знаете от началото на месеца в Бг се кара само на вкл. къси светлини. Та след това......при мене се появи ....недостиг на ток!След консултация и замерване с уред (от "Густав6х6",за което отново му благодаря ),се оказва ,че алтернатора зарежда нормално .....но акумулаторчето е малко и не може да съхрани достатъчно ток за следващото запалване!подмених мигачите и предните габарити с новите китайски LED крушлета ,за да намаля максимално консумацията и .........изчезнаха мигачите(,след вкл. светват и не мигат)!един приятел ми каза ,че консумацията е много малка и релето не може да се вкл.!!!
              дайте съвет.......така ли е и ако е така,как къде да"натисна" за да реше проблема(надявам се да не ми кажете ...ново реле)
              Благодаря !
              Последно редактирано от marmatoneca; 17-08-12, 22:50. Причина: допълнение

Коментар

!подмених мигачите и предните габарити с новите китайски LED крушлета ,за да намаля максимално консумацията и .........изчезнаха мигачите(,след вкл. светват и не мигат)!един приятел ми каза ,че консумацията е много малка и релето не може да се вкл.!!!
                дайте съвет.......така ли е и ако е така,как къде да"натисна" за да реше проблема(надявам се да не ми кажете ...ново реле)
                Благодаря !
                Стопове и габарити, може да смениш с LED, за мигачите има специални лед крушки с по-голямо съпротивление, за да сработва релето.Реално погледнато не виждам смисъл да ги сменяш, основния разход е от габарити и фаровете.
                DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

За съжаление е точно така,трябва ти електронно реле за мигачите,поставянето на ''товар'' -мощно съпротивление ,обезмисля низкия разход на диода.Да и остана най -важното монтиране на ДЛР Смарт -за намаляване на консумациата на фаровете. една схема http://mazeto.net/index.php/topic,6487.0.html и нещо готово http://www.ledlight.com/electronic-l...sher-ep26.aspx
                  Последно редактирано от ivan_; 18-08-12, 02:04.

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                    Стопове и габарити, може да смениш с LED, за мигачите има специални лед крушки с по-голямо съпротивление, за да сработва релето.Реално погледнато не виждам смисъл да ги сменяш, основния разход е от габарити и фаровете.
                    крушките на фаровете са балонки с две светлини(с 3ри крачета-както знаеш),на няколко места попитах но не са чували за такива ЛЕД с такъв цокъл(вярно че на двете места продавачките бяха едни "пърхащи с клепки " мадами-много е модерно продавача да е жена и да задава глупави въпроси..така клиента/мъж се чувства значим и купува всичко което не му трябва )-има ли изобщо такива ЛЕД и има ли изход от ситуацията..."основния разход е от габарити и фаровете."!!
                    благодаря за бързата реакция!

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_ Преглед на мнение
                      За съжаление е точно така,трябва ти електронно реле за мигачите,поставянето на ''товар'' -мощно съпротивление ,обезмисля низкия разход на диода.Да и остана най -важното монтиране на ДЛР Смарт -за намаляване на консумациата на фаровете. една схема http://mazeto.net/index.php/topic,6487.0.html и нещо готово http://www.ledlight.com/electronic-l...sher-ep26.aspx
                      тоест...това реле ще започне да вкл. мигачите с ЛЕД лампи или намалява консумацията на фаровете!

Коментар

Електронното реле за мигачите ,си е само за мигачи и ЛЕД мигачи. Фаровете работят с друг модул, ДЛР,който се монтира допълнително .ДЛР управлява стандартните Н4 лампи,като включва фаровете отделно от габарита на намалена мощност по избор 20%,30%,50%.,къси или дълги ,по избор.Лично аз се спрях на този http://smartdrl.com/ ,ще проверя и какво предлагат тук http://www.kuzmovelectronics.com/pag...-kontakti.html. ЛЕД Н4 лампи дори да има не бих сложил,няма да светят както трябва нощно време.

Коментар

Здравейте колеги!
                          Тъй като в името на темата ми има "и други дребни болежки"..........търся помощ, за една такава:
                          -от както карам (3г. вече ) LJ-то, стрелката за температурата ,никога не преминава средата на уреда) ,от известно време това се промени -загрява при изкачване (при непрекъснато въртяща с е перка) и дори ми извря ми водата през казанчето .....на фонтанче!!
                          Основното съмнение е запушен радиатор(водната помпа е сменена ,терморегулатоора -също), та........имам 2ва въпроса:
                          1.Знае ли някой място за ремонт на радиатори в София и до колко би бил ефективен такъв ремонт ?
                          2.Евентуално търся радиатор на разумна цена-нов или втора употреба.
                          Пропуснах да кажа,че слагах някаква химия в радиатора- USA-рска няма резултат!
                          който е решил сполучливо такъв проблем,моля да даде ъкъл!!
                          Предварителлно благодаря!

Коментар

Здравейте колеги!
                            Тъй като в името на темата ми има "и други дребни болежки"..........търся помощ, за една такава:
                            -от както карам (3г. вече ) LJ-то, стрелката за температурата ,никога не преминава средата на уреда) ,от известно време това се промени -загрява при изкачване (при непрекъснато въртяща с е перка) и дори ми извря ми водата през казанчето .....на фонтанче!!
                            Основното съмнение е запушен радиатор(водната помпа е сменена ,терморегулатоора -също), та........имам 2ва въпроса:
                            1.Знае ли някой място за ремонт на радиатори в София и до колко би бил ефективен такъв ремонт ?
                            На мен ми намирисва на издухана гарнитура на главата Радиатора на 1000 куб. Самурай мисля че са еднакви .
                            Последно редактирано от New hope; 14-09-14, 20:08.
                            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Здравейте колеги!
                              0888 376245 Meчо е твоя човек.

Коментар

ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ,ОТ ДОСТА ВРЕМЕ НЕ СЪМ ПИСАЛ ВЪВ ФОРУМА, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ....:ГОСПОД СЕ ЗАБАВЛЯВА ДОКАТО ХОРАТА СИ ПРАВЯТ ПЛАНОВЕ !
                                ЗА ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ СПРЯХ ЕКСПЛОАТАЦИЯТА НА МОЕТО СУЗУКИ, НО НАЙ НАКРАЯ СЕ ПОЯВИ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ГО ПОДКАРАМ ПАК.
                                ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ГОДИНКИТЕ ОСТАВЯТ ОТПЕЧАТЪК ВЪРХУ ВСИЧКО.....УСТАНОВИХ, ЧЕ ИМАМ ПРОБЛЕМ СЪС СПИРАЧКИТЕ И ТРЯБВА ДА НАМЕРЯ РАБОТЕЩА СПИРАЧНА ПОМПА/ИЛИ АКО НЯКОЙ ПРЕДЛОЖИ КАЧЕСТВЕНО РЕЦИКЛИРАНЕ СЪЩО Е ВАРИАНТ/.
                                ТА, НА ТЕМАТА -ТЪРСЯ СПИРАЧНА ПОМПА ЗА SUZUKI LJ80- ПРЕДПОЛАГАМ КАКЪВ ЩЕМ Е ОТГОВОРА ЗА ОРИГИНАЛНА.
                                ТЪЙ КАТО НЕ ОЧАКВАМ ДА НАМЕРЯ НОВА, А ИМАМ ИНФОРМАЦИЯ ЧЕ Е СЪВМЕСТИМА СЪС ВСИЧКИ МОДЕЛИ НА SAMURAI ДО 96-97Г. , ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН АКО НЯКОЙ ИМА ТАКАВА И ИСКА ДА Я ПРОДАДЕ, МОЛЯ ДА СЕ СВЪРЖЕ С МЕН НА ТЕЛ.0882 469 261 ИЛИ ТУК НА ЛИЧНИ.
                                СЪЩО ТАКА, БИХ ИСКАЛ ДА ПОМОЛЯ КОЛЕГИТЕ С ПОВЕЧЕ ЛИЧЕН ОПИТ, ДА ПОДСКАЖАТ АКО ИМА ОТ ДРУГ АВТОМОБИЛ СЪВМЕСТИМА ИЛИ НЯКОЙ ОСТАНАЛ ВСЕ ОЩЕ В БЪЛГАРИЯ, ДОКАЗАН КАЧЕСТВЕН МАЙСТОР !!
                                БЛАГОДАРЯ!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X