Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моето Сузуки LJ 80 - четки на електромотора и други дребни "болежки"!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моето Сузуки LJ 80-четки на електро-мотора и други дребни "болежки"!

[QUOTE=stoil_69;1609634]Колега, семерингите и уплътненията ще ти станат без проблем тази операция я правих преди два месеца по моето Lj80.За съжаление сходствата със Самурая свършват до тук и започва главоболието с намиране на части за нашите машинки.Ел-мотора става само оригинал.Ти от къде се сдоби с мигачите и габаритите?

PS.Ицо ,ще те береш ядове на събора.Нали ще ше да правиш поръчка за количество,и аз чакам[/QUO

мигачи и габарити-ЗИЛ,УАЗ-линейка,трактор ЮМЗ(от по старите-заоблените форми ).Моите ги взех от един магазин(за руски машини) в София-кв."Хаджи Димитър".По-спомен около 6лв. комплект(метален корпус ,рефлекторче ,метална гривна и пласмасово капаче)-100% съвместими и ремонтно пригодни!за фаровете знам че стават от Жигула,Голф,Запорожец-една генерация са !при мен не се е налагало да търся друго!Твоето Suzuki с какви задни седалки е -в/у калниците или една цяла-тип SJ410,413?аз търся сгъваемите за задните седалки.

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
      Непременно да кажеш дали става . Евентуално мога да занеса матрицата да направят някоя бройка....

Здравейте колеги!
      Христо,уплътнението става,днес го премерих ,утре ще го монтирам!
      Сдобих се с нов проблем,спука се корпуса на предно,дясно спирателно цилиндърче(там където се навива пробката за обезвъздушаване) и протече(не може да се ремонтира голяма е повредата) !!временно ще го изключим от системата и ще се опитаме да сложим пробката з а обезвъздушаване на друго място!!Но това е временно решение
      Знам ,че доста от колегите със самураите(SJ 410/413 82-90г.) смениха барабанните спирачки с дискови-ако някой има останало или в повече ,ще се радвам да се обади!!
      приемам всякакви идеи за решаване на проблема!!
      Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от marmatoneca Преглед на мнение
        Здравейте колеги!
        Христо,уплътнението става,днес го премерих ,утре ще го монтирам!
        Сдобих се с нов проблем,спука се корпуса на предно,дясно спирателно цилиндърче(там където се навива пробката за обезвъздушаване) и протече(не може да се ремонтира голяма е повредата) !!временно ще го изключим от системата и ще се опитаме да сложим пробката з а обезвъздушаване на друго място!!Но това е временно решение
        Знам ,че доста от колегите със самураите(SJ 410/413 82-90г.) смениха барабанните спирачки с дискови-ако някой има останало или в повече ,ще се радвам да се обади!!
        приемам всякакви идеи за решаване на проблема!!
        Благодаря!
        Днес дадох матрицата да изработят уплатнители и до петък ще са готови. Снимай цилиндърчето , че са много вида и ще те уредя (имам почти всички видове ).
        Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
        New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Днес дадох матрицата да изработят уплатнители и до петък ще са готови. Снимай цилиндърчето , че са много вида и ще те уредя (имам почти всички видове ).

,Е,...-"снимай цилиндърчето"...,ама прочетох съобщението ,чак след като монтирахме всичко !!!Цилиндърчето е еднокорпусно с цилиндрична форма.Има два отвора на задната страна които имат резба (за спирачната течност,един за вход и един за обезвъздушаване).От горната страна има зъбно колелце ,за рагулиране на буталото,което се законтря с ламаринка"ограничител ",за да не се саморазвива.Това мога да ти кажа по спомен,ако не е достатъчно ще свалям барабана и ще снимам!
          Благодаря за отзивчивостта!
          p.s.и аз се интересувам от поне един уплътнител за сферите!

Коментар

,Е,...-"снимай цилиндърчето"...,ама прочетох съобщението ,чак след като монтирахме всичко !!!Цилиндърчето е еднокорпусно с цилиндрична форма.Има два отвора на задната страна които имат резба (за спирачната течност,един за вход и един за обезвъздушаване).От горната страна има зъбно колелце ,за рагулиране на буталото,което се законтря с ламаринка"ограничител ",за да не се саморазвива.Това мога да ти кажа по спомен,ако не е достатъчно ще свалям барабана и ще снимам!
            Благодаря за отзивчивостта!
            p.s.и аз се интересувам от поне един уплътнител за сферите!
            По снимката ще се ореантирам (снимай и от двете страни и разтоянието м/у болтовете за закрепването на цилиндърчето към таса).Да не си с по две цилиндърчета на колело ?

Коментар

По снимката ще се ореантирам (снимай и от двете страни и разтоянието м/у болтовете за закрепването на цилиндърчето към таса).Да не си с по две цилиндърчета на колело ?

Да, имам по две цилиндърчета на колело!
              И на външният капак на главината(със шпилките)има по един сервизен отвор за реглаж(описвам това подробно ,защото нямам представа как е при другите модели спирачни цилиндри на Lj и на Самурай).!утре ще направя снимки !

Коментар

Да, имам по две цилиндърчета на колело!
                И на външният капак на главината(със шпилките)има по един сервизен отвор за реглаж(описвам това подробно ,защото нямам представа как е при другите модели спирачни цилиндри на Lj и на Самурай).!утре ще направя снимки !
                Такива ли са http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=98220&page=2 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2646[1].jpg
Прегледи:2
Размер:88.4 КБ
ID:5299489? Тези са свалени от Самурай SJ410 набор 1981 година.

Коментар

Такива ли са http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=98220&page=2 [ATTACH=CONFIG]357477[/ATTACH]? Тези са свалени от Самурай SJ410 набор 1981 година.

да,тези от снимката,приличат най-много (ако няма подобни с разлики в размерите).но категорично са два на тас !нямам представа дали има разлика между предни и задни цилиндри!При обикалянето на магазините,някъде ми казаха (по каталози),че са съвместими Lj И SJ410/413,от първите години-81-83
                  Последно редактирано от marmatoneca; 30-08-11, 22:16. Причина: допълнение

Коментар

да,тези от снимката,приличат най-много (ако няма подобни с разлики в размерите).но категорично са два на тас !нямам представа дали има разлика между предни и задни цилиндри!
                    На по новите самураи са с по едно спирачно цилиндърче на колело .Тези на снимката са от SJ410 на който предния мост е с барабанни спирачки .... та си мисля , че тези са като твоите .

Коментар

На по новите самураи са с по едно спирачно цилиндърче на колело .Тези на снимката са от SJ410 на който предния мост е с барабанни спирачки .... та си мисля , че тези са като твоите .

мисля,че това е "базово"положение за моделите от тези години-едва ли има други с такава форма с различни размери и захващане.
                      Цената в другият пост актуална ли е,ако не е казвай какво струва ?

Коментар

мисля,че това е "базово"положение за моделите от тези години-едва ли има други с такава форма с различни размери и захващане.
                        Цената в другият пост актуална ли е,ако не е казвай какво струва ?
                        Актуална си е цената , но ще мога да ги пратя след събора в Приморско. Кажи колко ще ти трябват, за да мога да ги взема от селото .

Коментар

Актуална си е цената , но ще мога да ги пратя след събора в Приморско. Кажи колко ще ти трябват, за да мога да ги взема от селото .

Aко правилно съм разбрал-20лв.,пращай каквото включва.Няма проблем ,за след събора,сега спирам само на едното,повреденото е изключено от системата.
                          Трябва да кажеш как да платя(не съм правил такива упражнения до сега,на куриерската служба ,със запис или някакъв друг начин).Единствено ще те помоля ,ако в комплекта влиза :тас и цилиндърчета,моля те не пращай металният тас,няма смисъл само да тежи, на мен ми трябват цилиндърчетата(цилиндърчето)цилиндърчетата имат ли пробката за обезвъздушаване или трябва да я потърся ?
                          Благодаря!Когато си готов,давай знак,аз съм отпуск до средата на септември!
                          Весело изкарване на събора,на следващите сбирки,ще се опитам да се класирам и аз!

Коментар

Aко правилно съм разбрал-20лв.,пращай каквото включва.Няма проблем ,за след събора,сега спирам само на едното,повреденото е изключено от системата.
                            Трябва да кажеш как да платя(не съм правил такива упражнения до сега,на куриерската служба ,със запис или някакъв друг начин).Единствено ще те помоля ,ако в комплекта влиза :тас и цилиндърчета,моля те не пращай металният тас,няма смисъл само да тежи, на мен ми трябват цилиндърчетата(цилиндърчето)цилиндърчетата имат ли пробката за обезвъздушаване или трябва да я потърся ?
                            Благодаря!Когато си готов,давай знак,аз съм отпуск до средата на септември!
                            Весело изкарване на събора,на следващите сбирки,ще се опитам да се класирам и аз!
                            Цената е на таса със две цилиндърчета , но мога да го пратя както искаш ( с него да е 2-3 кила общо). Ще се чуем след събора .

Коментар

Цената е на таса със две цилиндърчета , но мога да го пратя както искаш ( с него да е 2-3 кила общо). Ще се чуем след събора .

ок,чуваме се !

Коментар

ок,чуваме се !
                                Привет!
                                Надявам се сте изкарали хубаво и напоително (както се предполага),на сбирката!Аз,съм на линия,за спирачните цилиндърчета ,само кажи как ще стане плащането !
                                Както ти споменах в предните постове,оказа се че има офис на Еконт много близо до мене-офис "Красна Поляна"!
                                Чакам указания!
                                Благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X