Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моето Сузуки LJ 80 - четки на електромотора и други дребни "болежки"!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моето Сузуки LJ 80-четки на електро-мотора и други дребни "болежки"!

Първоначално публикуван от marmatoneca Преглед на мнение
    Голямо дърво!Оказва се че има разлики в тези цилиндърчета!Оригиналните са с 4ри болчета и корпуса е вертикален,от SJ са с 3ри и са леко извити по радиуса на таса.Вместо болтове имат шпилки-не съвпада нито една дупка!!!На всичко отгоре и елипсовидният отвор на таса е по малък(на новите цилиндри е отливката с резбите е по-широка и не влиза в таса)!
    Сега обмислям една тактика(мисля да "запуша" старите отвори за болтовете със заварка и да разпробия нови,които да паснат,ще разпиля и отвора малко за да влезе отливката с резбите) и ако се получи ще ще кача снимки .
    Между временно карам с "шунтиран" спирачен апарат.Спира гадта,най-вече като се започва от по-далечко спирането !
    Ако искаш да ти пратя и таса ( да пробваш дали няма да стане като закрепване към моста) и така малко ще спестиш малко труд ?
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
      Ако искаш да ти пратя и таса ( да пробваш дали няма да стане като закрепване към моста) и така малко ще спестиш малко труд ?

абе,помислих си го и има вероятност да се получи.малко ми е неудобно да те занимавам още веднъж с тая история,но ако няма да е проблем за тебе пращай го "еконт" София ,офис Красна поляна до поискване: Димитър Иванов 0899 801394!

Коментар

Първоначално публикуван от marmatoneca Преглед на мнение
        абе,помислих си го и има вероятност да се получи.малко ми е неудобно да те занимавам още веднъж с тая история,но ако няма да е проблем за тебе пращай го "еконт" София ,офис Красна поляна до поискване: Димитър Иванов 0899 801394!
        Нямаш проблем ,ще го пратя той си е твой

Коментар

Колега, за 100лв. мога да ти дам моите скорости до последно си работеха.Аз смених двигателя и сложих кутия от самураи 413
          Ако те интересува звънни.
          тел.0876090095
          PS. за цилиндърчетата а и доста други части от нашите Lj80 нищо не става от самураиките. Нашите кардани са по дълги,раздатката абсурд и още други такива където разминаванета е за мъничко ама на.Ламарината на захвата на цилиндърчетата става но какво ще се случи с накладките и барабаните?Аз ложих отпред дискови спирачки с присатка от самурай и спирачни апарати от витара а отзад цялата главина с барабана също самурай .
          Ох,моята машинка ми напука нервите и сега месец и полови не съм пипал нищо по нея .
          Успех

Коментар

Първоначално публикуван от stoil_69 Преглед на мнение
            Колега, за 100лв. мога да ти дам моите скорости до последно си работеха.Аз смених двигателя и сложих кутия от самураи 413
            Ако те интересува звънни.
            тел.0876090095
            PS. за цилиндърчетата а и доста други части от нашите Lj80 нищо не става от самураиките. Нашите кардани са по дълги,раздатката абсурд и още други такива където разминаванета е за мъничко ама на.Ламарината на захвата на цилиндърчетата става но какво ще се случи с накладките и барабаните?Аз ложих отпред дискови спирачки с присатка от самурай и спирачни апарати от витара а отзад цялата главина с барабана също самурай .
            Ох,моята машинка ми напука нервите и сега месец и полови не съм пипал нищо по нея .
            Успех

Благодаря ,аз взех една ,по-различна(като цяло дължината и беше по голяма и опашката беше по дълга и "избирача" беше различен и захващането към купето беше различно,но вътре бяха еднакви ) и от двете направихме една!За сега стана........ако закъсам ще те търся!
            На кой двигател сложи самурайската СК(колко скорости имаш сега-5 ли?,какво е захващането съвпада ли със старата СК),на оргиналният твой ли?Какъв ти е мотора,и какво точно ти се случи(аз също се замислям за такава гимнастика,ама...по натам ,че сега ми идват повече разходите)
            Последно редактирано от marmatoneca; 24-09-11, 20:37. Причина: допълнение

Коментар

Утре ти пращам таса

Коментар

Здравей колега и аз имам същат техника и проблема е идентичен.Стават ли цилидърчетата от 410.Аз имам проблем и с десния барабан. Ако има някой да помогне ще съм му благодарен.Успех на всички в начинанията им.

Коментар

Относно скоростите от 410 незам дали ще станат като карантия може но на 410 лоста е директен като на нива а на 80 е с допълнителна щанга.Ако мога с нещо да памагам с удоволствие.

Коментар

Първоначално публикуван от дидот Преглед на мнение
                    Здравей колега и аз имам същат техника и проблема е идентичен.Стават ли цилидърчетата от 410.Аз имам проблем и с десния барабан. Ако има някой да помогне ще съм му благодарен.Успех на всички в начинанията им.
                    Здравей колега,ако цилиндърчетата които имаш са "прави" с 4 болчета трябва да станат(при мене са такива),но ако са леко "извити" и имат 3ри точково захващане,не съвпадат(нито дупките за болтовете нито отвора за корпуса с пробките).Аз ще се опитам да сложа новите (извитите) цилиндърчета заедно със техният си тас,като се надявам да съвпадне захващането към предният мост(4ри отвора за болтове,мисля че са).Остава обаче проблема със съвместимостта на накладките и барабана(моят си е оригинален от 80-ката),имаш ли наблюдения по този казус?!
                    а,колкото до кутията -да на LJ е с допълнителна щанга и е малко по къса и от към опашката и от към избирача на скоростите,мисля че и захващането към купето е малко по различно.НО.............КАРАНТИЯТА СЪВПАДА КОЛЕЛА И ВАЛОВЕ СЪВПАДАТ(на мен ми казаха,че СК която взех е OT LJ80,но по описанието което ти правиш е като от SJ410 и затова смело казвам ,че СЪВПАДАТ)!moga da q snimam "дългата и да кача снимките,ако можеш да я познаеш,ще е полезно!

Коментар

Здравейте колеги,ако някой има инфо,моля да помага-днес успях да скъсам жило на газта!търся или 2ра потреба или ако някой знае по евтино някъде в софия!дали от 410,413 са съвместими?

Коментар

Не може ли да го направиш от някакво жило ,ако ти е здрава бронята би трябвало да може да се измисли нещо
                        Suzuki Samurai 420i

Коментар

Първоначално публикуван от danielganev Преглед на мнение
                          Аз си купих преди една седмица за 20 лв ново за 410 може да са еднакви.
                          Колега в кой град и от кой магазин?

Коментар

Не може ли да го направиш от някакво жило ,ако ти е здрава бронята би трябвало да може да се измисли нещо

и това е решение,но ако е евтино ,няма смисъл от "направи си сам"!фабричното ще е по здраво(надявам се )!

Коментар

Жилото за съединителя беше 20 лв на газта не съм го сменял обърках се
                              Suzuki Samurai 420i

Коментар

Точно така стана,жило от москвич за 10лв. и малко "игра" на струг и вече е ок!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X