Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с маслото.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблем с маслото.

аха ясно
    Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
    Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
    "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
      И каква им е цената?
      9лв на трите с доставката тази вечер ги взех много добро изпилнение са имат и спецификация на калчука ,за работа с високи температури ,на тези с посока дет са имат каналчета и пише на тях R , това значи дясно въртящт ,а спецификацията на калчука ако ви трябва утре ще я напиша че сега съм на някоя друга ракия и не ми се чете
      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
        Освен, че има такива с посока (всъщност, това са маслоотвеждащи каналчета на вътрешната страна на семеринга) има и такива, които се водят специално за двигатели, с малко по-висока температурна устойчивост. Ако са истински де. Естествено, цената е по-висока.
        Не, че ако сложиш обикновена, ще текне веднага, но примерно вместо 200 000км, ще изкара 20 000. Ако е ментак или някоя залежала българска от едно време, може да текне още на другия ден.

Използувам случая да напомня, че винаги се капва малко масло на семеринга, преди да се монтира. Иначе може да бачка, ама може и да се стопи почти веднага, зависи от оборотите на вала и дали на мястото веднага ще постъпи някакво количество масло или не. Най-малкото, се вкарва по-лесно
        Течка аз ги мажа с гресчица лики моли високо оборотна , пълня им добре канала който е между прахоуловителя и маслено обиращия ръб

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
          9лв на трите с доставката тази вечер ги взех много добро изпилнение са имат и спецификация на калчука ,за работа с високи температури ,на тези с посока дет са имат каналчета и пише на тях R , това значи дясно въртящт ,а спецификацията на калчука ако ви трябва утре ще я напиша че сега съм на някоя друга ракия и не ми се чете
          Направи им по една снимка де

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
            Течка аз ги мажа с гресчица лики моли високо оборотна , пълня им добре канала който е между прахоуловителя и маслено обиращия ръб
            Е баш с това последното не съм много съгласен, но ти си знаеш
            П.П. каУчук.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

мерси течка за поправката ама виж часа в който съм писал и ще се сетиш на колко ракии съм един колега си купи кола то не е много кола щот е рено ама както и да е поляхме я , да си дойда на думата немога да ви направя снимки че щерката ми отримонтира фотоапарата , материала на семеринга е NRB 70 дават го за високи температури и обороти , поне така ми каза продавача с който се познаваме а за греста до сега не ми е протичал семеринг дет е мазан с грес, но всеки си има своите техники които е чул или наследил от майсторите , ще ви пиша след ремонта на двигателя че утре ме чака дълаг ден и нощ

Коментар

Не ме разбра
                Дали ще мацнеш семеринга с масло или грес, си е донякъде личен избор, донякъде зависи къде ще го слагаш, знаеш. Имах предвид, че не винаги е добра идея да се тъпче прахоуловителя с грес, особено по нашите таралясници, заради реалната опасност по греста да се набият прах и песъчинки, които после правят бели.
                Успех!
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Сега нов проблем с маслото,но само че този път на предния диф.От дясната полуоска тече масло и то доста добре.Днес поръчах семеринг,утре ще е тук с/у 6лв. и като имам малко свободно време ще сменям.Няма да е лошо този който е минал по този път каже какво по-точно да сваля за да е по-лесно.

Коментар

Колеги семерига на предния диф. е смемен и проблема с теча е отстранен.Маслото което сложих е ELF 80W90 CL5.

Коментар

Имам отново проблем с маслото на мотора(изчезва някаде).За 200км. ми изчезва околко 750-800гр. масло и немога да разбера каде отива.Измил съм мотора теч няма никаде на 100%,не пуши от ауспуха нищо ,но постоянно мирише на изгоряло масло в купето.Та въпроса ми е възможно ли е такъв разход на масло да дава от гумички на клапани(малко множко ми се струва) или е от масленни сегменти?Има ли вероятност да е счупила маслен сегмент и ако има каква може да е причината?Колата не е пригрявана,няма масло в охладителната система нито обратното?Този проблем се появи изведнъж,преди това си бараше масло ,но количеството беше доста по-малко(към 1л./на 4000км.) и сега от веднъж......

Коментар

Имам отново проблем с маслото на мотора(изчезва някаде).За 200км. ми изчезва околко 750-800гр. масло и немога да разбера каде отива.Измил съм мотора теч няма никаде на 100%,не пуши от ауспуха нищо ,но постоянно мирише на изгоряло масло в купето.Та въпроса ми е възможно ли е такъв разход на масло да дава от гумички на клапани(малко множко ми се струва) или е от масленни сегменти?Има ли вероятност да е счупила маслен сегмент и ако има каква може да е причината?Колата не е пригрявана,няма масло в охладителната система нито обратното?Този проблем се появи изведнъж,преди това си бараше масло ,но количеството беше доста по-малко(към 1л./на 4000км.) и сега от веднъж......
                        Прочети пост №59, и там ще откриеш отговора!Пропуснал съм и сегментите.
                        Последно редактирано от jaxan; 11-06-11, 17:23. Причина: допълване
                        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Жика верния отговор на въпроса ти е в пост 56 , Трифката е малко черноглед ама и аз съм натам Сваляй главата и мери цилиндрите за износване и без това ще си направиш една ревизия на мотора ако трябва и едно бутало изкарай за да видиш маслените сигменти(както аз направих) Малко лошо ми стана като отворих моя ,но сега знам в какво състояние е .

Коментар

Понеже ме замесихте, не мога да остана безучастен, моят съвет е следният. Тъй като имаш явен проблем с маслообирачи, като мен, аз направих така, маслото ми е на малко километри, сложих добавка, от Петрол-7лв и 95ст, и оттогава не съм доливал вече 2000км, при следващата смяна на масло ще има смяна и на всички консумативи по главата, ако дотогава още е моя витаркатаУспех
                            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                              ако дотогава още е моя витаркатаУспех
                              Да не си замислил да я продаваш бре?
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                Да не си замислил да я продаваш бре?
                                Тои има две

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X