Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с маслото.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с маслото.

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
    Карам
    Докато спре,и тогава ще видим за кво иде реч
    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Бела,всички така викат ама като спре ти ще си човека с ремонта
      Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
      Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
      "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

е то вечни неща няма , рано или късно всичко мре
        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

това което ти казва кольо е част от истината .първия признак ще бъде да доливаш масло , ама много повече от 1-1.5л от смяна на масло ,т.е на 10000 км. всъщност колега ти караш на бензин ? ако е така лятото не трябва да го имаш този конденз. провери си налягането в цилиндрите- вече имаш данни. не ги слушай , че след ремонт нещата се влошават- ако ремонта направен качествено , защо ще е по зле? за частите съм съгласен там не жали пари - ако се наложи .аз минах и с витарата по този път ,но проблема при мен беше от друго естество. антифриза намалява ли ти по малко? почисти ли отдушниците? ако тези неща са ти наред или нямаш и фрапиращи отклонения - караш . ако имаш пак караш
          899180483

Коментар

Васко, имаше една тема-как да избираме кола втора ръка. Беше копирано от някакъв друг автомобилен форум какво трябва да се гледа и как трябва да бъде.
            И един колега се изказа, че ако намери такава кола тя ще е в автосалона
            Та да питам аз-колко време ще се кара тази витара, и колко километра ще мине?
            Колко ще струва маслото което ще се долее, и колко ремонта на двигателя?
            Ами ако се окаже, че и след ремонта има майонеза?
            Ами ако някой шлайфист осере блока и ремонта стане доста по-скъп?
            Все такива въпроси ми се въртят из главата...

А когато този двигател умре, а има желание да се кара витарата-двигатели по моргите бол.

Да е някаква нова кола, или някаква рядкост, пък то-най-обикновена витара...
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
              ...И ако някой знае да кажв колко е цената на комплекта сегменти?
              Намират се от около 60 до към 115 кинта, зависи от марката и магазина. Пиши и гарнитура ... не помня вече, но да речем 40 кинта, плюс всички останали дреболии. Ако ти върви Витарата и не лапа масло с кофата, хич не я барай.

Стана ми интересно друго - защо се сърди, като и закачиш маркуча за вентилацията? Това вече не е нормално. Каза, че си го махнал - какво е станало с другия край, дето отива към въздуховода?
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Не трябва да затваряш отдушника на картера - маркуча за вентилация.
                Много от нас практикуват запушване на отвора с корк (при по-старите ) за да работи по-добре. Но самия маркуч трабва да си остане отворен.
                Провери си вентилацията.
                Не е нормално - там вода няма работа, няма от къде да дойде и как да влезне.
                Може да е попаднала АКО си проверявал в дъждовно време нивото на маслото.
                Може по невнимание да си вкарал 2-3 капки - колкото да те уплашат..... но ако е постоянно появяването на "боза" - замисли се и се огледай за причината.

(гледам плашат те с осн. ремонт .......не се шашкай.
                Ако аз трябва да отстраня такъв проблем - първо ще проверя уплътнението на капачката за масло на двигателя, второ - отдушника за картерни газове - има си филтър, чашка .... ще го промия, трето - ще видя ДАЛИ има боза в разширителния съд,после сменям маслото (след тези трите), промивка на двигателя при смяната на масло и наливам новото.
                Ако отново се появи "боза" - ВЕРОЯТНО гарнитура на глава..... но е малко вероятно- щеше да "надува" )
                Последно редактирано от bgbul; 06-03-11, 10:18.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                  Намират се от около 60 до към 115 кинта, зависи от марката и магазина. Пиши и гарнитура ... не помня вече, но да речем 40 кинта, плюс всички останали дреболии. Ако ти върви Витарата и не лапа масло с кофата, хич не я барай.

Стана ми интересно друго - защо се сърди, като и закачиш маркуча за вентилацията? Това вече не е нормално. Каза, че си го махнал - какво е станало с другия край, дето отива към въздуховода?
                  Ми колега тефчо,когато купих витарата този маркуч от капака на клапаните беше изваден от страната на инжекциона и затапен с един болт 8мм.Аз един ден реших да я пробвам да го сложа кадето му е мястото и:Колата нз. какво да прави мени оботори държи 2000об. като и дам газ прекъсва и аз пак го махнах и го оставих както си беше да виси надолу запушен с болт 8мм.Запалих и пак същото.Свалих едната клейма за 5 мин. да се рестартира компа закачих и всичко се оправи.Нз. какво означава но според мен бърка нещо компа.

Коментар

Ще карам по памет (което не е много умно), но: би трябвало да имаш 2 маркуча от капака на клапаните, един малък, който влиза в смукателния колектор, след дроселната клапа - предполагам, че тъкмо той е затапен - и един с по-голям диаметър, който отиваше някъде във въздуховода, преди дросела.
                    Не помня обаче, дали на някой от тия маркучи има клапан, а в момента нямам време да ровя документацията. Ако е имало клапан и е махнат/повреден, нормално е да се побърква компа. Ако обаче няма ... не знам, довечера ще позяпам по книжките, може и да се сетя нещо.

Коментар

Добре ще чакам отговор.

Коментар

Нещо не мога да намеря системата на вентилацията на твоя двигател
                        Що не погледнеш на някой друг, то си личи дали има клапан или няма. Или някой от колегите с такава Витара да каже? Тук имам останки от една, но точно тая част липсва и има някакви ТНТМ-та с електрожена и флекса.

Коментар

Добре ще питам.

Коментар

Колеги проблема се оправи.Миналата седмица ходих до Пловдив и като се върнах нямаше майонеза на капачката вече.И преди малко гледах след цяла седмица градско каране и пак няма.Може би се стопли и за това няма конденз.

Коментар

Може би се стопли и за това няма конденз.[/QUOTE]
                              Точно така.
                              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Олекна ми

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X