Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с маслото.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с маслото.

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
    Лъжете го човека, лъжете го, апък после......
    Защо да ме лъжат кажи си ти мнението де.
    Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
    Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
    "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
      Защо да ме лъжат кажи си ти мнението де.
      Шегувам се нищо и няма.Ама си помислих че ни поднасяш с въпроса си, защото е нещо нормално през зимата.
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

нищо и няма ,карай си така до сега колкото витари съм видял всичките го правят , има и изключения спор няма за това ,аз си почистих удшниците на двигателя и пак прави но по малко по щеката и по капачката . така че напред
        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от koko_s Преглед на мнение
          Даваш и малко газ затова
          Иначе на много бензинови коли особено на газ го има този проблем .
          Колегата е пряв,я и направи един преход през почивните дни и ще видиш разликата .Успех.
          [I]Георги Дим. Попов :Самоков тел.0882567867[/I]

Коментар

Както казах по горе караи смело еи сега погледнах маслото на рендака (рено клио 1.2 бензин) и то има "майонеза" по капачката и то доста... караи и не я жали
            Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
            КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Карам смело и квото стане Ако има нещо ще пиша.

Коментар

И при при мен се получава боза но само в капачката на маслото,според мен е нормално да има конденз,почти на всяка кола ако се погледне студена сутрин при не пален двигател има конденз в капачката,може да се дължи на отдушници или на разликата в маслата но смятам че не е проблемно.

Коментар

с моята витара нямам такъв проблем. 1.6 16V. не е лошо да махнеш капака на клапаните и да видиш дали и там има този конденз. с други коли на газ съм имал такъв проблем. .ако го прави и лятото имаи едно на ум за отдушник, гарнитура, или скапано масло. абе не е много нормално да го има ама не се шашкай
                  899180483

Коментар

Продължавам да карам

Коментар

Конденза се появява от проникващите в картера газове. А те минават там през сегментите, няма откъде другаде. Наличието на майонеза е признак за износени, или нека да ги кажем не дотам нови сегменти и бутала-цилиндри.
                      Но няма нищо страшно, всички стари коли го правят, а си вървят без грижи и то доста дълго.
                      Така,ч е карай и си свиркай, това изобщо не е проблем. Хеле пък ако си и на газ...

Проблема става когато при 6000 оборота биелата пробие блока.
                      За майонеза ли ставаше въпрос...
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Конденза се появява от проникващите в картера газове. А те минават там през сегментите, няма откъде другаде. Наличието на майонеза е признак за износени, или нека да ги кажем не дотам нови сегменти и бутала-цилиндри.
                        Но няма нищо страшно, всички стари коли го правят, а си вървят без грижи и то доста дълго.
                        Така,ч е карай и си свиркай, това изобщо не е проблем. Хеле пък ако си и на газ...

Проблема става когато при 6000 оборота биелата пробие блока.
                        За майонеза ли ставаше въпрос...
                        Колега кажи колко атмосвери трябва да има на цилиндрите като за стар мотор.И ако някой знае да кажв колко е цената на комплекта сегменти?
                        Последно редактирано от SaTaNaTa_83_stz; 04-03-11, 22:37.

Коментар

Не знам точно.
                          Но правилото за изчисляване е такова:
                          Степента на сгъстяване се умножава по 1,1 и полученият резултат трябва да покаже приблизително налягането. Но са възможни и отклонения.
                          Не съм се ровил и не знам каква е степента на сгъстяване на витарата( а и аз карам такава, срам, срам...), но в систематизираната информация има ръководство-няма начин да не пише колко е, а и може да има и данни при какво налягане трябва да се прави ремонт. Ако го нямаш-изтегли си го, има доста полезна информация.

Съвет: Ако витарата ти върви-не я пипай. Обикновено след ремонт на бутало-цилиндровата група нещата се влошават вместо да се подобрят. А и надали ще намериш по-качествени части от оригиналните които са в двигателя. И на всичко отгоре са срботени един към друг. Нищо, че пускали малко газове през себе си...
                          Да си виждал стара кола която да не духа през щеката?
                          НЯМАШ ПРОБЛЕМ!!! Не се вкарвай във филма "основен ремонт на двигателя". Аз на всичките си коли съм имал майонеза, и никоя не е спряла. А на сегашната ми Астра наливам масло като бензин-гори го яко,трябва да сменям сегменти, но не ми се занимава. Така, че ти нямаш проблем, ако двигателя инак си е добре-карай и си свиркай
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Карам

Коментар

На 16в витари степента на сгъстяване е 9,5:1 а на 8в 8,9:1 .Компресията на 16 в дават 14, а на 8в 12-14. Няма смисал да сменяш сигменти защото ще са големи ментета и резултата ще е по лош.
                              Бялото BUZUKI 1.6 8в
                              0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Разбрах.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X