Обява

Свий
Няма добавени обяви.

помощ за vitara 16vi !!??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: помощ за vitara16vi !!??

Във връзка с релето - имам някакъв бегъл спомен, че в същия корпус и със същите изводи има някакви релета по Хюндаите, обаче има една подробност - с нормално затворен контакт са. Просто имай едно наум, че по моргите малко "ги бъркат двата щата"
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Имам едни релета от моното, мисля че са същите, нека някой с пълна инжекция напише какви номера на кой куплунг отговарят, а аз искам още снимки на платката, отдолу също

Коментар

незнам какво става, но не мога да прикачвам сега пък снимките...?!Да не би да има някакъв лимит ..?! Иначе днеска направих тест на помпата , както е описано в autodata...първо проверих за напражение във буксата при контакт..оказа се че има ..след което направих мост между два от 4 те порта а именно горен ляв и долен десен според схемата ,и при това положение се очакваше помпата да заработи ,но уви ..пълна тишина...интересно дали при изгърмял комп, в тази ситуация помпата би трябвало да работи или пак компа играе?! зеленото реле е за помпата, а бялото engine control reley.. незнам какво е черното с 3 те порта...Мисля си,че ако компа не играе при моста ,значи е помпата, ако играе значи е компа...Междувременно ми се обади един приятел, който днеска е бил в сервиз на мицубиши и там говорил с маистор ,които му казал ,че копоповете на мицубиши често гърмели и ремонта при тях бил от 30 до 50 лв..., направо да съм го носел

Коментар

Щом е ремонта от 30-50лева, значи е нещо елементарно, дай снимки на платката подробни, да се види дали има нещо явно, а относно помпата-тя се управлява по-доста по-сложен начин от това да има напрежение и да няма

Коментар

Комповете на мицубиши обикновено имат един дефект: пре..н кондензатор на входа за захранване. Би трябвало да е някъде до мощния ценер и ако е гръмнал, си личи отдалеч. Ако не е кондензатора или някой от крайните транзистори, няма кой да го оправи за 40 лева.

За помпата: виж пак схемите, да не те подведа нещо, но мисля, че като свалиш левия стоп, зад него има куплунг с 10-15 жици. Виж да не е сдал багажа. От там по жицата, има още един куплунг който е някъде по резервоара - не е чак такава рядост да се скапе.
            Между другото, показва ли ти нещо нивомера?

Коментар

Защо пак тръгнахте от сложното ?
              Лудак

Коментар

кое е сложното? Ако е за комп с гръмнал кондензатор - ела да ти ги покажа, имам си 2-3 из къщи, включително и тоя, дето е на Витарата в момента. Много красива дупка прави на платката. Струва 20 до 50 стотинки и се сменя за 15 минути, с все възстановяването на пистите.
                На снимките не личеше да има тоя проблем.

Помпата може да е прецакана, можеи да не е - преди месец сменях половината инсталация тъкмо заради това.

Коментар

Ама чакайте малко сега.......... някъде из темата четох че след бобината ток нямало ?????
                  Я да пробва да я припали с спрей за палене да види дали ще изкюфка , или бутилка с бензин на покрива с маркуч
                  Лудак

Коментар

Свалих компа и го снимах,но за съжаление не мога да качвам снимки, понеже съм бил надвишил лимита?!....Иначе го разгледах с лупа и нищо смущаващо не забелязах..Значи ,от сервиза на мицубиши са казали същото ,че горял някакъв кондензатор, но прекъснатата писта се забелязвала едва тогава, когато въпросният кондензатор се махнел...а нивомера не ми показва, нищо, но доколто разбирам, в резорвоара почти няма безин...Сега предстои да намеря куплонзите през левия стоп...Чудя се при положение ,че нишо не забелязвам по платката дали да нося компа в сервиза на мицубиши?! А за това да му налея директно бензин, незнам дали има смисъл, тъй като според поста на Оника, след като помпата не дава налягане , не се подава и искра...весела коледа!

Коментар

Първоначално публикуван от vozi Преглед на мнение
                      ................................ тъй като според поста на Оника, след като помпата не дава налягане , не се подава и искра...весела коледа!
                      Пълни простотии!!!
                      Няма .... повтарям, НЯМА автомобил от тези години, който да има датчик за налягане на горивото в горивната система!

След, като изяснихме горното ....
                      Та, не разбрах как точно, тъпия комп ще разбере, че не са му мокри дюзите ..... че, затова да не пуска и запалването в действие? .....
                      Да, не реди карти за познаване или хвърля боб .... (Въпрос към Оника)
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Слагай бензин, що за въпрос, нали помпата ти е потопяема, ако дълго е стояла без бензин и са се опитвали да палят на сухо...не знам, не звучи добре, сложи поне 10л, ако знаех, че нямаш бензин въобще нямаше да давам съвети, левашка работа?!

Коментар

Помпата с 2-3 литра бензин грам неработи като хората , може само да припалва и угасва (личен опит !) .
                          Лудак

Коментар

да кажа защо питах за нивомера: ако няма бензин - ясно, но ако има и стрелката не мърда - пак отиваме на инсталацията на резервоара или на комп. Естествено, ако помпата и бачкала на сухо ... лошо.

не ми се рови за снимки, но когато кондензатора гръмне, разбирай го в буквалния смисъл - и като звук и като пушеци и като дупка на платката. То не, че гърми самия кондензатор, но крайния ефект е такъв, че се забелязва от далече.

За нямането на искра - веригата е доста къса: от компа, през Хол-датчика (не помня 1 ли беше или два на 16V), пак на компа. От там на мощния транзистор, дето е до бобината и самата бобина. няма повече.
                            проверяваш, дали като дадеш на контакт, ти излизат напреженията към датчика на хол.
                            Проверяваш, дали като врътнеш на стартер има някакви импулси от датчика на хол (може и със светодиод от запалка с последователно 3-5килоома).
                            Ако ги няма - жици или комп. Ако ги има, проверяваш дали идва нещо на управлението на мощния ключ (ignition amplifier го водеха по схема в Autodata). Ако има - или транзистор, или бобина, или (най-вероятно) някакъв глупав имобилайзер. Ако няма - ясно, пак опираме до комп.
                            Провери това, става за 10 минути, по нататък ще го мислим.

П.П. съжалявам за малките букви, шифт-а нещо се лигави

Коментар

Весела коледа на всички!
                              На зелената букса стои релето за клаксона,на черната с трите извода релето за мигачите,бялата незнам за какво е,а другите две са тест букси.

Коментар

Опа... май съм пропуснал най-важното: главното реле Има ли го и ако го има, понякога самото то се белосва, макар и рядко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X