Обява

Свий
Няма добавени обяви.

помощ за vitara 16vi !!??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• помощ за vitara 16vi !!??

Предаде се колеги моето Марути ... И така, от вчера се присъединявам към вас ,ставайки собственик на VITARA1.6,16vi.95г(първата ми джипка)... Та след няколко тура из наща татковина ,попаднах на въпросната vitara`1.6,16vi,95г.внесена пресно от швейцарията...Е, исках да е моноинжекция с оглед на газовото после,твърд таван , теглич, нооо разбрах ,че всички хубости не мога да намеря, и без много да досаждам на продавача след като я намерих от пръв поглед за много запазена си стиснахме ръцете за 3300 и той утре ще ми я докара пред блока...Дотук добре , но има един малък проблем...Витарката не пали... Върти си нормаллно,но не пали сякаш няма бензин...Продавачът твърди че е нещо дребно по ел.системата, и аз съм склонен да мисля така...Та въпросът и молбата ми към вас е да изкажете вашите мнения и предположения !?Мерси и хубави празници!!!
    Последно редактирано от vozi; 16-12-10, 20:59.

От: помощ за vitara16vi !!??

Колега чува ли се помпата отзад дали работи(и ако работи дали подава бензин).Извади кабел и пробвай дали има ток на свещите.
    Бялото BUZUKI 1.6 8в
    0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Re: помощ за vitara16vi !!??

А как ще ти я докара до пред блока, ако не пали ? Също и според него щом е дребен проблема, защо направо не я оправи и тогава я вземи.
      Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
      http://www.facebook.com/JeepBG
      LZ1GGC

Коментар

Стой далеч или си приготви още един-два бона за ремонт. Ако не се наложи (в което се съмнявам), ще ги ползваш за тунинг, но си ги приготви все пак
        Надявам се да не съм прав. Късмет!
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Е верно ли ще си купиш кола която има стартер ? Да не си купиш купе + страртер за 3300 !!!
          Лудак

Коментар

Стига сте стряскали човека,Все пак става въпрос за 3300лв. а твърди че е в добро състояние (освен споменатия проблем) Сега помислете за тея пари какви витари се продават-гнили кошници. Каквото и да се налага да подмени,все ще е по евтино от кърпене на рама и купе. Дано си късметлия колега и да излезе нещо наистина дребно,успех.
            http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

колеги, ето как се развива първо действие...: докараха ми я с камионче вчера и на пръв поглед установих,че е бърничкан компа, понеже като бръкнах тои увисна до педалите... след това видях ,че резервоарът също е пипан, по всяка вероятност заради помпата... с помоща на съседа установихме че ток идва до бубината , но от там нататук вече се губи... според съседа или е компа или датчик на коляновият вал, които така и не намерих и той предположи,че е във далкото...Та днеска ще се занимаваме със измерване на токовете може би въпросният датчик не подава ток към компа и се надявам да е тои....Ами избързах с покупката ,защото вече се уморих от търсене и обиколки по българя....пък и ме грабна вида... наистина е много запазена, калата бести.. . салонът е перфектен...едиственото ,което не ми хареса е мекия покрив, бях рещил да е с твърд..но.., както се казва удари ме киоровата неделя... и е късно вече да се вайкам...надявам се да не е компутъра, че маи ако е така ,наистина трябва да приготвя хилядарка, което не съм предвидил като разход... според вас мога ли да занеса проклетия комп някъде на диагностика?!

Коментар

Ремонта на последия Опел, който ми докараха (при това на ход) с "нещо дребно по тоците", струваше към 500 кинта за части на собственика. Превод: основен ремонт + 1 думнал датчик за 170 кинта + една камара дреболинки, които не си струват обсъждането.

Ако всичко останало по колата не е в идеално състояние, 3300 е много за котка в чувал. Подкрепям UPI, че е добре да имаш поне 1000 лв в запас.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Моето крайно мнение е: май си се наиграл, колега. Сори за извода, няма непоправими неща, но джамбазите се надяват на това и Вие сте поредният, който го доказа. Българинът си избира кола и жена по външният вид, което не винаги е грешка, но в повечето случаи. Относно проблема на колата, моят съвет да смъквате компа и да го отваряте, малко снимки и ще се изясни, както и номер на компа, другият вариант е, пишете от къде сте и ако има колега с добро желание и същата кола, правите смяна на компотите и ще се разбере, на мен ми мирише на яко бърникане и поне над три проблема Успех

Коментар

Моя съвет е професионална диагностика. Не съседа каза.... Няма лошо че помага човека но има неща които немогат да се видят без да се закачи кабеляка.
                    http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Аз ще ти пожелая късмет лесно да се оправиш. Продавача 100% също се е опитал да реши проблема и дано е попаднал на калпав майстор, който не е намерил някой елементарен проблем и дано бърникайки не е повредил още няколко неща.
                      Стискам палци и ни информирай как се развиват нещата.
                      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0535.JPG
Прегледи:1
Размер:230.5 КБ
ID:5237285Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0529.JPG
Размер:248.0 КБ
ID:5237286Колеги, решил съм със собствени сили да опитам на първо времеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0528.JPG
Размер:242.5 КБ
ID:5237287, пък ако се види че няма да стане ще му мисля...Значи установих ,че по компа има припойки , доколкото виждам охлаждащата плочка.. ето снимки и данни Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0538.JPG
Размер:241.0 КБ
ID:5237288..Свалих от интернет autodata3.18 ,и ето какво пише там1.electrical connections-engine/battery/releys 2.Access engine control module(ECM) fault memory 3.Fuel pressure 4.air intake system/vacuum system-leaks 5.injector(s) 6.Mass air flow(MAP)sensor 7.engine coolant temperature(ECT) sensor 8.intake air temperature(IAT) sensor 9.Engine control module(ECM) connector....има описание как да се тестжат елементите за напрежение и съпротивление...

Коментар

Направи по-подробни снимки на платката, на нея има номер-той е важен, не толкова този на кутията, отделно пусни един линк към сайта в нета с информацията за напреженията, ще е полезна на доста хора. Как си с английският, ако не си добре, търси някое младо гадже да превежда

Коментар

колега имах същият проблем. когато дадеш контакт първо помпата подава бензин . ако невдигне налягане не подава ток на делкото .

Коментар

Да, ще пусна линк с напреженията, но си мисля ,че всеки трябва да си я свали програмката, понеже там има още много инфо.. с англииския се оправям, но ако някое младо гадже реши да ми помага няма да му откажа...а ето и платкатаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0539.JPG
Размер:237.0 КБ
ID:5237400Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0542.JPG
Размер:239.3 КБ
ID:5237401 Мерси за инфото за бензиновата помпа,насочих се натам и с помоща на autodata,установих,че липсва релето на помпата, а и не само то... маи и релето на самия комп го няма ето:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0546.JPG
Размер:249.9 КБ
ID:5237402според autodata зеления куплонг е за релето на помпата,белия и черния не съм проучил още..а освен тези трите има още 2 куплонгаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_0548.JPG
Размер:233.1 КБ
ID:5237403...това е картинката около компа... тръгвам да търся релетата и дано тези липси решат проблема ..с две думи"keep wallking"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X