Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бавно загряване на Витара 1.6 Мi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бавно загряване на Витара 1.6 Мi

Ей, спамър Щ'и дам аз един "дърт"!
    Стига ми пали фитилите, че и без това не ме свърта на едно място. Да не ти цъфна след малко
    (спокс, няма, налага се да си кротувам...)
    Спирам със спама.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Най-накрая се наканих да си сменя термостата и ... фалстарт. Сменям и тръгваме за новогодишния купон - умряхме от студ! Егати късмета, оказа се, че новия е още по-калпав и от стария
      Стария поне криво-ляво задържеше към 60 градуса, новия ... все едно го няма. Отвори веднъж и там си остана. Понеделник отивам да си купувам нов ... пак
      Специално потормизих машинката по един баир (част от трасето на разходката на миналогодишния събор) - нъц, все едно няма термостат изобщо.

В тази връзка, имам въпрос към по-запознатите: има ли вариант това, дето е в термостата да старее? Случайно се загледах в опаковката преди да я изхвърля, имаше един надпис 1998 - нямам представа какво е, но ако все пак е годината на производство, може ли термостата просто да се е скапал с времето? Изглежда твърде добре направен, за да е менте, но ... не бачка.
      Сега отивам да върна стария, че иначе ще се мре от студ до понеделник...

Коментар

Не би трябвло да старее .... вътре е само ... восък.
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Признавам си, никога не съм го рязал, да видя какво има вътре, но ... ясно. Просто съм се наковал пак на менте

Коментар

Колега може някой някога да е наливал препарат против течове на охладителната система и радиаторчето на парното да се е задънило,а термостата може да провериш като преди да е отворил опипаш маркучите на радятора.

Коментар

Първоначално публикуван от kosiqn Преглед на мнение
              а може ли да попитам къде е нормалното положение на стрелката на температурата при нормална работна температура
              Досега не бях чел тази тема, знам, че съм закъснял, но ето така стои стрелката на температурата при мен:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SN850161 (Medium).JPG
Прегледи:1
Размер:37.2 КБ
ID:5241414
              Тази стойност я стигам след 3-5 км по равен път, зависи от сезона. При сериозно юркане(виждал съм стрелката на оборотомера да показва над 7000 оборота) се вдига леко, но даже не доближава средата. Много съм доволен от охлаждането.
              Парното е много слабо, но там причината е друга-маркучите и изпарителя са си нормално горещи, разходът на газ....... Няма да го кажа пък
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Re: От: Бавно загряване на Витара 1.6 Мi

Моята не мърда от тази позиция(зелената черта).Натоварването е доста добро(лов в планински терен).Парното си е нормално.Нормално ли е да е там стрелката?Адаш ,извинявам се че ти ползвам фотото.

Коментар

Досега не бях чел тази тема, знам, че съм закъснял, но ето така стои стрелката на температурата при мен:
                  А на долната стрелка датчика сигурно е повреден?
                  Последно редактирано от petomu; 05-01-11, 20:59.
                  Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
                  Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

Ми де да знам... Аз просто показах положението при мен.
                    Това може да е неточност на датчици или уреди на таблото, може термостата да отваря по-рано, може много неща. Ако си върви-не се безпокой, подавай повечко смес към цилиндрите, и хич да не ти пука. Щом и парно си имаш...

Да добавя-по-добре е да стои там, отколкото да мърда вдясно
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Здравейте, преди около година смених термостата , защото понякога подминаваше с малко средата и да ми е по-спокойно го сложих със същия - 82 градусов . От тогава без значение от сезона, когато загрее показва както при Кольо около 11 часа и споед мен е нормално .
                      Така си мисля , защото при това показание мерих температурата на "главата" и тя беше 85 градуса.
                      Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X