Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бавно загряване на Витара 1.6 Мi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бавно загряване на Витара 1.6 Мi

От термостата трябва да е колега. Даже и със зацепено напълно виско пак трябва да си загрява бързо защото термостата е затворил и няма приток на антифриз към радиатора и от там се обезмислят виското и въртенето на перката....

Коментар

Ясене, на мен примерно в движение стрелката ми пада и то чувствително, прочистил съм цялата система, и пак не стои на средата, смених няколко термостата за проби и в момента съм с такъв на 88 C, нещата се подобриха, но не държи точно на средата. На място загрява до средата и няма проблем, виското също работи. Промивах системата, дори отворих радиатора и го почистих, виското също работи и не е зацепено постоянно. При прочистването на системата с лимонтузу, духнах гарнитурата на главата тотално, това според мен не е проблем от лимонтузуто, а просто е изчистило малко боклуци и затова така е станало. Смених гарнитурата на главата, като при ремонта почистих и частите максимално. И за мен е необяснимо, защо пада температурата при движение, предполагам може и газовата да съдейства. В смисъл че започва да се изпарява повече газ през изпарителя, иначе маркучите са сравнително топли дори при стрелка под средата и стигат за парното, но имам съмнение и за радиаторчето на парното (единственото нещо което не съм отварял, сега ще се опитам да го промия и него и ще видя дали има резултат, но дори и да е задръстено това не е причина да не загрява)
      Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
      http://www.facebook.com/JeepBG
      LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
        Ясене, на мен примерно в движение стрелката ми пада и то чувствително, прочистил съм...
        А как ти е уплътнен термостата? Ако липсва гумичката, даже и на изправен термостат, температурата ще играе малко повече.
        И къде точно ти е възрано отоплението на изпарителя? Ако е паралелно на парното, и ако е с достатъчно големи маркучи, като нищо може да ти изяжда част от топлото.
        И последно, като задържиш 2500-3000 оборота на място, стрелката пада ли или си стои на средата?
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
          Ясене, на мен примерно в движение стрелката ми пада и то чувствително,)
          Пробвай ВРЕМЕННО с картон пред радиатора, дали ще има ли разлика в показанията на стрелката по време на движение.
          Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
          Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

Термостата ми няма гумено уплътнение, на 52 мм е точно влиза на мястото си. Изпарителя е вързан последователно на парното. Днес ще пробвам да задържа на 2500 - 3000 оборото, но по спомени не падаше, само в движение. И с други съм говорил и при тях е така. Стрелката не пада до долу, просто пада под средата, но маркучите са достатъчно топли за да работи парното, може би и самото ми радиаторче се нуждае от прочистване, това е което не съм направил. Вчера уплътних и радиаторчето от едната страна, защото имах съмнение, че там където е дунапрена за уплътнение се е поизял. След повечето галимации, които направих парното се подобри значително, но това което имах впредвид е, че при движение стрелката не стои на средата. Имам и пежо 307 HDi, и с него е голяма мъка загряването, и там сменях термостат с оригинален от Пежо и никаква промяна, по късно разбрах, че hdi-тата имат такива проблеми, и то не загрява до средата но парното си работи нормално.
            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
            http://www.facebook.com/JeepBG
            LZ1GGC

Коментар

а може ли да попитам къде е нормалното положение на стрелката на температурата при нормална работна температура

Коментар

Според мен трябва да е на 11 часа, като се има на предвид че оргиналния термостат е на 82 градуса , и защо всеки си мисли за средата ,че е правилното положение ,, и упорито се мъчите да го постигнете.По темата 100 % термостат .
                Бялото BUZUKI 1.6 8в
                0899368772 ;) 0897229322

Коментар

мерси и аз така мисля

Коментар

И моята стой в средата
                    Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                    Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                    "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Колеги, смених термостата за 5 минути, доста елементарно се оказа. Сега определено загрява по - бързо и парното е по - силно, но пак ми се струва че стрелката на температурата стой примерно на... 9 часа, не на 11. Перката на виското видях че си зацепва и при студен двигател, може би И това да има значение...

Коментар

Колега може да е побългарена да върти постоянно защото на студен мотор трябва да се върти лесно.
                        Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                        Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                        "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Перката върти винаги. Но с различна скорост. Чуй някоя друга Витара, ако има разлика, си личи от километър по звука.

Иначе ... и мен ме предаде термостата. Току що. Гнус...

Коментар

Май аз проклех с термостатите
                            Лудак

Коментар

Ааааабееее.... той моя си се подебва от 2-3 месеца насам, ама го правеше от време на време. А аз се правех, че не го забелязвам. Е, сега явно му омръзна. Просто на един баир отвори повечко и там си остана. Като резултат - парното едва успява да ми стопли краката на макс (знаете, че при нормална работа, направо пали обувките), а разхода на газ отхвърча яко нагоре. Като се прибера, ще го оправя, имам си нов термостат, само дето ... стои в гаража ... да не се харчи

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                                Ааааабееее.... той моя си се подебва от 2-3 месеца насам, ама го правеше от време на време. А аз се правех, че не го забелязвам. Е, сега явно му омръзна. Просто на един баир отвори повечко и там си остана. Като резултат - парното едва успява да ми стопли краката на макс (знаете, че при нормална работа, направо пали обувките), а разхода на газ отхвърча яко нагоре. Като се прибера, ще го оправя, имам си нов термостат, само дето ... стои в гаража ... да не се харчи
                                И баба така си държи дрехите, ами ти нали си дърт и май вече...днес разходих Квази, много добре се представи на 4х4, бързо ме стопли, ама и аз се постарах с една лопата преди това

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X