Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бавно загряване на Витара 1.6 Мi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бавно загряване на Витара 1.6 Мi

Колеги, търсих с тръсачката по моя въпрос, но нищо. И на майстор карах колата, нищо не установи...
    Значи струва ми се че много, много бавно загрява температурата на двигателя на Витарата. Мотора е 1.6 8V 94г. След 4-5 км каране стрелката едвам отлепва и си стой в студеното почти. Иначе като загрее (след много каране) има някакво парно. Струва ми се че като запаля двигателя и перката върти постоянно на радиатора, това нормално ли е и от него ли е проблема?

От: Бавно загряване на Витара 1.6 Мi

Първоначално публикуван от platinium Преглед на мнение
    Колеги, търсих с тръсачката по моя въпрос, но нищо. И на майстор карах колата, нищо не установи...
    Значи струва ми се че много, много бавно загрява температурата на двигателя на Витарата. Мотора е 1.6 8V 94г. След 4-5 км каране стрелката едвам отлепва и си стой в студеното почти. Иначе като загрее (след много каране) има някакво парно. Струва ми се че като запаля двигателя и перката върти постоянно на радиатора, това нормално ли е и от него ли е проблема?
    Както и да ги мисля нещата все ми се срува,че термостатът ти е заял в отворено положение и въртиш постоянно двата кръга.Така че ще е добре да се сдобиеш с нов термостат.

Коментар

+1
      Subaru Forester 2.0t EJ205
      Автосервиз FLEXAUTO

Коментар

Колега,ако разполагаш с време,запали колата и хвани двата маркуча на радиатора- ако се нагряват равномерно(при студен автомобил) термостата е блокирал отворен.Вискосъединителя не трябва да е зацепен .
        Никто в человеческом обществе не относится к диким животным природы так бережно, как охотники

Коментар

Термостата ти е проблем , в момента и моя е така !
          Лудак

Коментар

По вероятно е виското на перката ,но виж термостата първо.
            [I]Георги Дим. Попов :Самоков тел.0882567867[/I]

Коментар

Все пак малко повече инфо ще е от полза за решаване на проблема, като примерно при продължително каране пада ли температурата и ако да колко горе долу. Това, че бавно загрява може и да е нормално, а слабото парно може да е и от самото радиаторче на парното. Пипни маркучите които отиват към него колко са загрели и ще си направиш сметка. Все пак е възможно и термостат да е. На моя самурай препипах цялата система и сложих и термостат на 88 C, и нещата се пооправиха, имам съмнение само за радиаторчето на парното. Иначе смених 3 термостата за проби, със всичките стрелката на температурата пада под средата при движение, но водата е достатъчно топла за да духа парното.
              Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
              http://www.facebook.com/JeepBG
              LZ1GGC

Коментар

Бе тя и моята стрелка седи на 11 часа, ама парното си работи перфектно.
                Ако виското е постоянно зацепено, то си личи на слух - вие много силно.

Как се проверява термостата, колегите вече са писали. В краен случай го сваляш и в една тенджерка с вода на котлона. Ще си каже всичко

Ако е само до слабо парно - там играта е друга: или прецакана клапа студен/топъл въздух или задръстени въздуховоди или задънено радиаторче.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                  Бе тя и моята стрелка седи на 11 часа, ама парното си работи перфектно.
                  Ако виското е постоянно зацепено, то си личи на слух - вие много силно.

Как се проверява термостата, колегите вече са писали. В краен случай го сваляш и в една тенджерка с вода на котлона. Ще си каже всичко

Ако е само до слабо парно - там играта е друга: или прецакана клапа студен/топъл въздух или задръстени въздуховоди или задънено радиаторче.
                  Какво има да го вари? То не си струва загубеното време дори. Един термостат е между 15 и 25 лева.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Какво има да го вари? То не си струва загубеното време дори. Един термостат е между 15 и 25 лева.
                    Чисто с научна цел, човек като види как се държи термостата в реални условия и започва да възприема охладителната система по-правилно
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      Чисто с научна цел, човек като види как се държи термостата в реални условия и започва да възприема охладителната система по-правилно
                      А, за кеф - разбира се. Но е редно да видиш сварен работещ термостат, или евентуално да сравниш развален с работещ. Ама да вариш и да си правиш изводи от термостат, чиято изправност е под въпрос, няма да те научи на много. Не е като да не съм го правил (не точно с термостат де ).
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И не само с научна цел, а с чисто практическа. Аз сварих 2 термостата и двата на 82 градуса, като бях пъхнал и термометър да следя температурата и отваряха по различен начин, имах съмнения, че стария работи по-добре от чисто новия и затова си правих експеримента. Просто някои нови явно са ментета и след смяната с такъв продължаваш с чуденето което те води към задънена улица, затова правих експеримент в една тенекиика и на котлона двата.
                        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                        http://www.facebook.com/JeepBG
                        LZ1GGC

Коментар

Термостата е !Миналата година карах със зацепено виско и двигателя си загряваше сравнително бързо !Не съм мерил километри и не мога да кажа колко .Парно си имах през цялата зима дори със зацепено виско !
                          Ето и една тема която съм пускал за виското на перката :
                          http://www.offroad-bulgaria.com/show...F1%EA%EE%F2%EE
                          Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
                          костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

Забравих да спомена че никога стрелката на температурата не е стигала средата дори... Ясно. Ще сменя първо термостата, дано не е виското... И явно от студения двигател идва увеличения рязход...

Коментар

И да е виското, още не знаеш. С повредено виско може да прегрява, може да загрява по-бавно, може да шуми и да харчи малко повече, но работната температура ще си я достига. Проблемът ти е термостата.

И:
                              Ако термостатът е там и е повреден - как да е, сменя се. Ако нарочно е махнат - разбери защо, може да е "предпродажбен" номер на прегряващ двигател.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X