Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Май се Харесахме :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Май се Харесахме

Няма да ти трябва фланец, ако е читаво направен си влиза директно в тръбата гумената. Или между металната и корпуса на моноинжекцията. Ако го слагаш там - внимателно, че ако е много нисък, пластмасовата капачка на инжектора го запушва доста. Абе отиди, разгледай, харесай си и пробвай. при моите съседи се предлагат поне 20 вида смесители.

Наскоро правих така (направо във въздуховода) един Пасат, ако се видя тия дни с пича, ще снимам, стана добре и разхода влезе в норма, около 11 градско, но колата се кара винаги максимално натоварена и на много къси разстояния, все студена. Преди на същия режим лапаше по 17.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

ето тук незнам как да го захвана , защото този който е в момента влиза идеално върху желязната тръба а ако взема по голям там ще трябва да сложа нещо , мисля и варианта за плочка направо в/у карборатора (класическо изпълнение) .
      Този втория смесилтел който имам е значително по-голям от сегашния но на него има един щуцер за газ дали ще е проблем ?
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:jojoiio.png
Прегледи:1
Размер:443.5 КБ
ID:5218032
      Лудак

Коментар

Колега нищо няма да постигнеш с смяната на смесителя Гаранция.Подобре потърси проблема другаде .Иначе това БРЦ което беше сложено е много калпаво особено ако му са сменяни мембраните.То работи горе доло добре само с оригиналните си мембрани АТ 90 е много по добро.Успех

Коментар

Първоначално публикуван от boby2 Преглед на мнение
          Колега нищо няма да постигнеш с смяната на смесителя Гаранция.Подобре потърси проблема другаде .Иначе това БРЦ което беше сложено е много калпаво особено ако му са сменяни мембраните.То работи горе доло добре само с оригиналните си мембрани АТ 90 е много по добро.Успех
          Знам че е калпаво БРЦ-то за това ще сложа изпитаното вакумно Лавато а за смесителя ...... ще пробвам с по-голям пък да видиме
          Лудак

Коментар

Да питам и аз нещо в темата Има ли от къде другаде да се "хване" водата за изпаритела,освен от маркучите на парното?За 16v иде реч,ако има значение.
            Поздрави!
            Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Днес имам батерия на фотото и ще направя снимки от къде е хваната моята вода , изпарителя точно за 1 мин става топъл , а за 16v мисля , че ще е същото
              Лудак

Коментар

отоплението на инжекцията? Като се добера до гараже, ще погледна дали на 16V монава номера, че не помня.

Коментар

Ето какво свърших днес . 1-во Обиколих цяла ама цяла София ,че даже и до Богров стигнах за да смесител с Ф 42 мм и нагоре , резултат никакъв . След доста консултации с едни приятелчета газаджии казаха да изхвърля това BRC и да слагам Lavato-то и да забравям за случая .Нищо което да свърши работа нямаше по магазините и сервизите и затова купих смесител за монтаж върху корпуса на моно-инжекцията , гледах да го избера такъв че да може евентуално стугар да го преправи на поголямо Ф. Реших , че новия изпарител ще има ново място и накупувах медни тръби водни тръби и всичко необходимо.Всичко правих под дъжда почти без никакви инструменти в центъра на София ето и малко снимки :
                  Прикачени файлове
                  Лудак

Коментар

Ако си нацелил добре настройките, за дълго време ще забравиш за газовата като гледам.
                    Между другото, някой ден си помисли за клапан на ниската страна, продават се и отделно.
                    На градско с много спиране и тръгване можа да ти смъкне още полвин до един литър разход (зависи как караш де).

Коментар

Утре ако не вали толкова колкото днес продължавам с процедурите по двигателя : кабели , свещи, капачка на дистрибутор (не са за смяна , почистих свещите и дистрибутора добре но аз така обичам като взема кола да я подготвя за боя )
                      Стефане кажи нещо повече за тоя клапан къде се слага защо се слага абе обясни ми , за първи път чувам за него предполагам защото само карбураторки съм газифицирал до сега
                      Лудак

Коментар

Бесен съм !!! Неиздържах и излезнах тази вечер да я пробвам сипах 10 литра газ и на 50-ти километър свърши , точно 20 на 100 както си беше и преди .Бахти никоя кола неми се е опъвала така ........паркирах я и няма да я пипна една седмица та да види !!!
                        Нивата ми харчеше 9 газ /90 км.ч. с товар 3-ма по 100 кила , ремарке и 2 бидона по 200 литра джибре !!!
                        Роувъра ми (618is) харчи 12 газ /160-180 км.ч!!!!
                        Гофчето ми (1.3 карб.) харчи 8 газ /120-140 км.ч това с 4-ма души + багаж за море!!!!
                        На всичките коли аз сам съм си правил настройките на ГАЗ !!!!
                        Неможе тоя кошник да харчи 20 на 100 просто няма как да му позволя !!!!!По-добре да си бех взел УАЗ ако исках такъв разход на гориво !!!!
                        Почвам да го гадая и след 1 седмица го ПОЧВАМ ако трябва двигателя ще го разглобя до последното болче
                        Давайте смислени предложения от къде да почвам !
                        Лудак

Коментар

Охо.
                          Не мой се косИ. Давай да мислим поред:
                          Първо, къде засичаш и как караш? Ако е при същите условия, при които си засичал Нивата на 9/100, въпроса отпада.
                          Второ, засичал ли си разхода на бензин? Ако се окаже, че ти харчи 15-16 бензин, търси проблема извън газовата.
                          Ако на бензин харчи 8-9, а на газ 20, разсъждаваме по-нататък.

Като заначало махни малкия вакум от клапана (сори, чак сега видях къде си го боднал) и го закачи от другата страна на клапана или на вакуума на делкото. След това пак направи настройките.
                          На колко градуса ти е запалването?
                          Проверени ли са всички връзки по трасето от бутилката до изпарителя, включително самата бутилка и зареждалката? Да не се окаже, че газта изчезва от някъде другаде?
                          Бърникано ли е по опорния винт на дроселната клапа?
                          Работи ли ти байпаса?
                          При загасен двигател, като дадеш на контакт (да отвори клапана за високото), пуска ли газ на ниската страна? Не би трябвало.
                          Как точно правиш центровката на газовата?
                          За пробата само, избий втулката на смесителя, нагласи центровките горе-долу и пробвай пак.

На Шатъла бях с такова Ловато, максимума, който съм успявал да изхарча е 18/100, но това е от табелата на Стара Загора, през Чирпан и от там на магистралата, до паркинга на Летището в София за час и 36 минути, та не му се сърдя

Коментар

Айде една хитринка и от мене .Свали тройника за регулиране на газта ,развии му винта и му погледни отворите едвали някой се е сетил да ги изчисти от мустачките получени при самото му отливане ,ако не са ги разпробии с бургия 9мм . По този начин се освобождава допулнително пътя на газта (редуцираната) ,което при регулиране се осеща (при по-затворен тройник колата поема също толкова добре колкото и преди) .Да не забравяме ,че газта за разлика от бензина се засмуква и трябва да има добро засмукване .От там и думите за по-къс път на газта. По-големи хлабини на клапаните също е едно решение на въпроса. Относно вакума аз го слагам винаги на колекторите със щуцер.
                            Suzuki Vitara

Коментар

мойта дава до 5л/100км разлика от различните бензиностанций....
                              898450701

Коментар

Първоначално публикуван от svetlin.kirilov1 Преглед на мнение
                                ... По-големи хлабини на клапаните също е едно решение на въпроса. ...
                                Една молба - ако може, разкажи по-подробно защо и с какво по-големите хлабини на клапаните помагат на работата на газ? Вече трети път го срещам това, но никой нищо не казва като обосновка, а ми е много интересно.

@Svi: Вярвам ти, но дали няма да е добре да кажеш от кои газстанции ти харчи най-много, та да ги заобикаляме? Не се бъзикам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X