Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тунинг на раздатка и скоростна кутия на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Тунинг http://www.offroad-bulgaria.com/newна раздатка и скоростна кутия на Витара

2000 лв. Няма как да стане да дам толкоз пари за 3 зъбни колелца.........
    Лудак

Коментар

• От: Тунинг http://www.offroad-bulgaria.com/newна раздатка и скоростна кутия на Витара

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
      2000 лв. Няма как да стане да дам толкоз пари за 3 зъбни колелца.........
      Еми, броиш зъби, взимаш размери, правиш, азотираш, и си готов. Ако се съберете повечко хора, ще излезе евтино. За само една бройка обаче цената може и да е съизмерима с калминската, щото или проби/грешки, или опитен човек, дето ще знае какво да иска за труда си.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: Тунинг на раздатка и скоростна кутия на Витара

Честно казано съмнявам се да надхвърли 1000 лв. !!!
        Лудак

Коментар

И аз се съмнявам - най-малкото, цената на това едно и също парче метал би била горе долу толкова, ако е израборено от злато
          Последно редактирано от upi; 28-11-10, 00:03.
          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
          0888 315 794
          LZ1UPI
          A1 (Rh+)

Коментар

Интересно, що тукашните (от форума) майстори - фрезисти не се обаждат по тая тема? Сигурен съм, че има какво да кажат, пък се скатават нещо
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Здравейте,хората които наистина могат да направят качествени зъбни колела в бг. са в РУСЕ както е написал един колега в началото на темата.Човека се казва Огнян Алипиев.Техните неща са пробвани в ''боя''.Повечето автомобили от шампионатите на БФАС които са с преработени трансмисии(които не са готови китове) карат с техни неща и са доволни .Аз съм карал с тяхно главно предаване,а една от другите коли в нашия отбор -ТOYOTA CELIKA е с техни скорости-dogbox. Та мисълтами е че щтом издържат на тубомотори с много коне и обороти значи на Витарката няма да има никакъв проблем.Но доколкото си спомням не могат да правят хипоидни зъби ,ама за раздатката ще могат.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Интересно, що тукашните (от форума) майстори - фрезисти не се обаждат по тая тема? Сигурен съм, че има какво да кажат, пък се скатават нещо
                Защото сигурно ще ги накараме да поработят и да направят некой друг лев !!!
                Последно редактирано от Людмил Кюковски; 28-11-10, 13:32. Причина: правопис
                Лудак

Коментар

Не съм много сигурен,че само в Русе првят зъбни колела грамотно-за справки самурайските раздатки на 4,16 се правят в София при Васко(и карат повече от година вече без проблем).За да се тунингова раздатката трябва да е при майстора,да се разглоби,смята и т.н.,човека казва колко излиза(за самурай в момента е 400лв.)всеки си преценява-за Витара по спомен кита е около 800$ в Щатите.Номера е,че в България искаме ако може да е по-евтино,ама ако може и за без пари...или си мислим,че някой иска да ни натовари с парите-все такива неща.
                  Сузуки Самурай-старт от скрапа
                  0885192667

Коментар

Да речем, че колелата и сам мога да си ги сметна. 400 кинта като че ли звучи приемливо за единична бройка. Не, че е малко, но с бутиковите изделия е така
                    А що така никой не се хваща с хипоидните предавки?

Коментар

Всичко може да се направи ама обикновенно като кажат цената и човек си вика-абе май мога и без него.А цената ,която писах е за самурайска раздатка-за витара мисля,че ще е по-скъпа.За справка-най-евтиното което намерих беше малко над 400$ там(без доставка,мита и т.н.).
                      Последно редактирано от Миро Иванов; 28-11-10, 21:20. Причина: допълнение
                      0885192667

Коментар

400-500 лв е приемлива оферта , ДА !
                        Утре имам малко работа до КРС и след това ще търся да видя кой аджаба мое да свърши тази работа . При мен проблема е голям 1-во Автоматика е 3-скоростен ! 2-ро Дифовете са ми бързи !!
                        За това ще искам да намаля с около 25%-30% бавните и естесвено ще смена и дифовете , ако намеря и някой да изработи и нови пинион и корона.................
                        Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
                          400-500 лв е приемлива оферта , ДА !
                          Утре имам малко работа до КРС и след това ще търся да видя кой аджаба мое да свърши тази работа . При мен проблема е голям 1-во Автоматика е 3-скоростен ! 2-ро Дифовете са ми бързи !!
                          За това ще искам да намаля с около 25%-30% бавните и естесвено ще смена и дифовете , ако намеря и някой да изработи и нови пинион и корона.................
                          С дифовете е трудна работа. А колкото до раздатката - тънкостта не е в нарязването на колелата. Тънкостта е в последващата термообработка/азотиране/циментация. Ама щом вече има доказано работещи - няма какво да му мислите.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не съм виждал разглобена раздатка и не знам какво трябва да се прави,но оринтировъчно 1 двойка зъбни колела в Русе излиза около 300лв. а пиньон и корона за кола с предно 1000.Това включва проектиране ,изработване и термообработка.От теб се иска да занесеш мостра и да кажеш какво предавателно число искаш.И Софианци ги правят там!Защо ли?

Коментар

Пиньон и корона във Враца правят(последно началото на тази година)за 400лв. на комплект крайна цена(готови за монтаж) за радукторен УАЗ.На витарата са малко по-големи ама пак няма да е 1000лв. и това при положение,че и готовия кит в Турция е по-малко......А и добрите майстори в България не са много и май се познават почти всички.
                              0885192667

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                С дифовете е трудна работа. А колкото до раздатката - тънкостта не е в нарязването на колелата. Тънкостта е в последващата термообработка/азотиране/циментация. Ама щом вече има доказано работещи - няма какво да му мислите.
                                на него са му лесни дифовете - просто слага 5.11 и е в играта. Трудно е при мен, дето вече съм с 5.11 и май няма по-ниски заводски.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X