Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за коментар относно покупка на Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моля за коментар относно покупка на Фронтера

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
    Все пак никой ли няма да се смили и да ми каже каква гума на 10 инчова джанта ми трябва като минимум за офроуд????
    Бъдете така добри!
    Кой ще е тоя някой който зорелм да слага 10" джанта на фронтера която не понася толкова широки гуми с този мизерен мотор? Ма тебе не ти се чете ти искаш смялно. Ето ти смляно: - свали тези джанти купи си оригинални ляти от Лозан и си сложи 31" или 32" гуми каквито си харесаш.
    Сега да не попиташ какви гуми трябват за офроуд? Щото те така въпросите един след друг има да си ги дъвчем на ден по лъжичка, вместо да се впрегнеш и да почетеш 2-3 дена. Някакси съм сигурен, че сега като я вземеш тая фронтера ще има още 423545366 въпроса, щото разбираш ли не си карал кола с раздатка и автоматични хъбове пък нямаш време да четеш менюали.

П.С. Не се кахъри и аз преди мноооого години в Ауди форума се молех да ми кажат какви кабели за свещи стават за 6A мотор и всеки се правеше на остроумен. Но неприятното беше че там не знаеха и никъде го нямаше написано....
    no signature no problems

Коментар

Въпроси повече няма да има, за да не ви създавам работа. Ще си чета, ако не намеря отговор ще питам другаде и така.

Поздрави
      Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
      0888/00-55-37

Коментар

Аз пък те поздравявам с покупката на перфектната Фронтера,без забележки.....Те такова животно нема.Повярвай ми. Дано в скоро време да не ревеш,че това се счупило,онова течало и така.Поздрави.
        Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Фронтерката не е перфектна, а и едвали някога ще бъде. Има си проблеми за отстраняване. Няма да получи най-вероятно и нови гуми, нито пък ще има перфектен вид. Ще си стои на улицата кротко и ще чака своя момент да бъде от полза. Надявам поне да не я крадът и да не се чупи много по планините, друго не искам от нея.
          Иначе много хубава машина за парите си, очарован съм.
          0888/00-55-37

Коментар

Много хубава за парите си е едно,а това ,че на 100% покрива всички критерии и Лозан неможе да и намери кусури и забележки е съвсеееееем друго. Ясно е ,че на 15 години кола в перфектно състояние НЯМА. Пусни някоя снимка да се порадваме и ние.

Коментар

Колега, не си ме разбрал. Това с критериите на Лозан се отнасяше за първата ми кола, ауди А6, а не за Фронтерата. Опелът го взимам за втора кола с ясната цел, че ще е със забележки, ще се кара рядко и в планината предимно, ще стои на улицата и т.н.
              Не мога да скрия обаче, че тръгвайки за покупка на кола до 4000лв се бях настроил за абсолютен кенеф ( с извинение за думата), но впоследствие видях, че не само не е така, но дори са си доста прилични автомобили Фронтерките. Мислех, че няма да успея да намеря нищо прилично, но явно не е така.Вярно, имат забележки всичките, но някои се отстраняват с 500-600лв.
              Снимки ще пусна, като я купя, сега на капаро няма смисъл. Още повече, че чакаме с продавача да дойде собственика й ,за да може да се финализира сделката, а това ще стане след две седмици. Всичко става - може той да се откажа, може и аз да си харесам друга и така.

Поздрави!
              Последно редактирано от verter; 10-08-10, 07:48.
              0888/00-55-37

Коментар

Ясно,аз помислих ,че за Фронти говорим.Дано всичко по сделката мине успешно и да си я купиш фронтерката.Успех

Коментар

Благодаря за пожеланията, нямам търпения да я покарам из планината
                  0888/00-55-37

Коментар

Благодаря за пожеланията, нямам търпения да я покарам из планината
                    Тoва за планината добре, но май ще и трябва още бая време докато стане за там.....Успеx
                    Какво е това 4x4...:confused:
                    [FONT=Arial Black]Мечтите са си твои,ако ги споделиш със друг си е за твоя сметка...:rolleyes:[/FONT]

Коментар

Имам и една грижа, ако реша да взема набелязаната Фронтерка. Тя има джанти от Тойота (според собственика). Никелирани, 15 цолови, обаче 10 инча широки, ET43 мисля бяха. Гумите й стоят смешно и неефективно - 225-ци са. Какво да правя с тях?

По принцип са много красиви и ефектни, харесват ми и ако има възможност бих си ги запазил, ама Лозан каза, че искат гуми 300+мм. Според вас колко най-малко широка гума ще ми трябва за тях при офроуд? Ще им се намерили желаещ да ги вземе, ако реша да ги заменям, търсят ли се такива?

Има ли оригинални джанти на Фронтера, които да са изнесени навън и да не ми трябват фланци?

Кажи ми тази фронтера с пружини ли е отзад , защото тези с пружините са по-широки от тези с листовите ресьори и за това оригиналните джанти са по-навътре с "по-плюсово" ЕТ. Това ти го казвам, защото ако тази фронтерка е с листови ресьори, тези джанти от тойота ще са и добре. Просто трябва да им сложиш поне 265 мм. широки гуми и няма да имаш нужда и от фланци. А ако е с пружини фронтерката сигурно тези джанти от тойота можеби стърчат доста. Това ти го кажи понеже само ти си я виждал.
                      Та значи на фронтерата най-добре и стоят 255 или 265/75/15, но на тези джанти може и да опират в калобраните и предната броня при завой. Това при джиповете се оправя като се повдигнат нагоре по начитини описани във форума, които са много и различни при различните джипки и няма да ми стигне времето да ти ги изброя сега. Фронтерата се повдига лесно и евтино за да изглежда добре и да ти върши работа в гората. Изборът ти е добър на марката. След време, около 6 месеца, по мое мнение, ще ти стане ясно почти всичко по фронтерката и няма да имаш проблем. Имай търпение, питай и бъди сигурен, че ще останеш доволен от знанията на хората в този разел. А и щом знаеш вече Лозан, нямаш проблем с поддръжката и частите на фронтера.
                      НЕ се претеснявай, винаги можеш да намериш и да направиш размяна на тези джанти с оригинални ако не ти харесват. Джантите не трябва да ти е основният критерий да не я вземеш ако ти харесва джипката. Като я имаш вече, така или иначе ще ти хареса и ще почнат да те "сърбят" ръцете да я наточваш за да изглежда по-хард. Това с времето. Взимай я и ще зарежеш и аудито, и всички леки коли. Ще видиш. Помни какво ти казвам сега е ще си говорим пак след време.
                      Успех в ученето на материята

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                        Кажи ми тази фронтера с пружини ли е отзад , защото тези с пружините са по-широки от тези с листовите ресьори и за това оригиналните джанти са по-навътре с "по-плюсово" ЕТ. Това ти го казвам, защото ако тази фронтерка е с листови ресьори, тези джанти от тойота ще са и добре. Просто трябва да им сложиш поне 265 мм. широки гуми и няма да имаш нужда и от фланци. А ако е с пружини фронтерката сигурно тези джанти от тойота можеби стърчат доста. Това ти го кажи понеже само ти си я виждал.
                        Та значи на фронтерата най-добре и стоят 255 или 265/75/15, но на тези джанти може и да опират в калобраните и предната броня при завой. Това при джиповете се оправя като се повдигнат нагоре по начитини описани във форума, които са много и различни при различните джипки и няма да ми стигне времето да ти ги изброя сега. Фронтерата се повдига лесно и евтино за да изглежда добре и да ти върши работа в гората. Изборът ти е добър на марката. След време, около 6 месеца, по мое мнение, ще ти стане ясно почти всичко по фронтерката и няма да имаш проблем. Имай търпение, питай и бъди сигурен, че ще останеш доволен от знанията на хората в този разел. А и щом знаеш вече Лозан, нямаш проблем с поддръжката и частите на фронтера.
                        НЕ се претеснявай, винаги можеш да намериш и да направиш размяна на тези джанти с оригинални ако не ти харесват. Джантите не трябва да ти е основният критерий да не я вземеш ако ти харесва джипката. Като я имаш вече, така или иначе ще ти хареса и ще почнат да те "сърбят" ръцете да я наточваш за да изглежда по-хард. Това с времето. Взимай я и ще зарежеш и аудито, и всички леки коли. Ще видиш. Помни какво ти казвам сега е ще си говорим пак след време.
                        Успех в ученето на материята
                        Мерси колега за съветите.
                        Фронтерката е с листови ресьори отзад. Няма фланци (то оставаше и да има при 254мм широка джанта). Джантите стърчат доста, но има хубави уширители на калниците.

Джантите ми харесват и бих искал да останат, но както каза stargazer (+20% в полза на гумата) излизат наистина 305мм гуми. Знам какво ще стане с мощността, разхода и лагерите. Ако 265 би паснала макар и малко, такива ще търся. Сега гумите са се опънали доста грозно върху тези джанти.
                        Фронтерката има и друг проблем (основен) - силен теч от дифа. Лозан каза, че ще му смени семеринга, но незнам защо си мисля, че няма да се размина само с това.
                        За повдигането на Фронтерката разбрах още в началото от kalinntv. Това ми е една от първите работи след покупката, редом с подходящи гуми.
                        Поддръжката на Фронтерата - тук вече оставам със смесени чувства. Вчера гледах една по обява и собствениците ме застреляха с цени на части по нея. Тепърва ще проучвам дали наистина е така.
                        За наточването си много прав, даже прекалено. Мислих си тия дни за какво ми трябва такава джипка реално и стигнах до извода, че я взимам за да имам с какво да се занимавам. Автоманиак съм по рождение и страшно обичам всичко на четири колела. Обичам да ровя по колите и да правя разни неща. Винаги е било така, до последната ми кола, която ме остави направо "без работа" и ми е скучно. Като се сетя само колко работа има по една евтина Фронтера и започвам да се радвам. Естествено, че не само това е причината за покупка. Планината ме влече, а и понякога има нужда от едно работно муле, да свърши черната работа.
                        by the way....От аудито няма да се откажа, защото съм един от най-големите фенове на марката и не мога без нея. Нямали ги четирите кръга на волана пред мен се поболявам, ама това е друга тема.

0888/00-55-37

Коментар

Лепа е фронтерката, внос е от Австрия,което ще рече ,че е технически исправна но може да има корозия тук там.Със здраве да я караш.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                            Кажи ми тази фронтера с пружини ли е отзад , защото тези с пружините са по-широки от тези с листовите ресьори и за това оригиналните джанти са по-навътре с "по-плюсово" ЕТ.
                            Старайте се да пишете технически вярна информация, това, че джантите на пружинна ОФА са с по-голям плюсов офсет, не прави моста й по-дълъг, нито полуоските.Защо, най-вероятно заради 16-те цола на джантата, при артикулации да не опира във веждите.
                            Опел Фронтера 1991-1998:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tt.jpg
Прегледи:1
Размер:126.5 КБ
ID:5200502

Коментар

Австрийка е да. Корозията мисля не е много. Всъщност от 7 фронтери,които гледах само две нямаха корозия отдолу - една италианка на горубляне (абсолютно незасегната) и тази на съфорумеца Нешко (съвсем лека). Масово са обляни от ръжда.
                              Технически наистина е наред тази. Просто е приятна и лека за каране. Запазена е и като ламарини, няма подпряно, одраскано, няма ръжда по ръбовете на вратите, боята е страхотна. Има виснала една панта на задната врата. Салонът е доста запазен, дори не й е скъсана шофьорската седалка, а не е претапицирана и поправяна, което е прецедент от всички ,които гледах. По двигателя няма нищо преправяно или кърпено, няма омасляване, само някакви релета на допълнителните фарове не му харесаха на Лозан.
                              Окачването няма хлоп, няма троп. Стегнато и амортисьорите съскат. Съединителят е лек и отделя по-средата. Съвсем лек луфт във волана.
                              Няма газ, но поне работи добре на бензин ,няма люк (за което най-много съжалявам, защото това ми е любимата екстра) няма ел.стъкла.
                              От всички гледани тази най ми допадна като състояние. Има и още една много добре технически, но там има борба с ръждата.
                              Ето малко снимки.

Само дифа е за ремонт като начало, и евентуално смяна на тампони отпред и отзад. Мисля 8 са.

Последно редактирано от verter; 13-08-10, 07:03.
                              0888/00-55-37

Коментар

Ще си я стегнеш, няма страшно.Моята талига е от Германия и също няма ел.стъкла и огледала, няма и дифузьор на радиатора но не загрява.Явно немскоговорящите не им трябват екстри като на жабарите, но пък за сметка на това си поддържат колите.Моята като я купих беше с нов радиатор,ремъци,водна помпа,свещи,кабели,гуми, абе стегната машина. Успех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X