Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за коментар относно покупка на Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моля за коментар относно покупка на Фронтера

Maxxx, аз не говоря да не се гледа колата по обстойно,напротив трябва да се гледа,ама и на пръв поглед трябва да те грабне.А иначе колко коли съм купил и продал незнам,ама съм имал автосалон и знам,че кола от Враца,Монтана,Дупница и донякъде Горубляне не се купува.Там повечето коли са наредени.Не забравяй че и матрапазите имат познания и прикриват очевадните проблеми по колата,все пак с това си хранят децата.А скритите дефекти и най добрия майстор може да не ги види.Друг е въпроса ,че хубавите и ефтините коли се продават на различни места.Успех на колегата с покупката,ама 15годишна кола без никакви забележки няма,я ръждичка,я потропване и т.н.
    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Гледахме с Лозан три коли днес и съвсем се запатачиха нещата. Tази в провинцията (тъмно-синята) не става. Иска доста солидна сумa за ремонти и е доста уморена от офроуд. Италианката на Горубляне е доста по-прилична, но иска голямо наливане и тя, за регистрация, оборудване, гуми, ремонти и т.н. Свалиха ми само 200лв от нея, а и не ми е по-душа, ама хич даже.
      Оставам само с един вариант - първата която карах и гледах. Просто ми легна на сърце и Лозан каза, че с 500-600лв ще стане прилична. Тя не е пудрена като горублянката и по си личи какво трябва да се прави. Към тази сума трябва да добавя и комплект нови гуми и засега това е.
      Стигнах до извода, че до 4000лв - читава бройка няма. Малко пари са за хубава Фронтера.

Ако избера първата ,която гледах мога да я купя няй рано септември, че собственика го няма дотогава. Така че време за размисъл имам и дано изкочи нещо друго през това време. Замислям се и за десен волан, че доста по хубави изглеждат колите, но това е сложен за решаване момент, който също ще мисля. Изобщо, колкото повече мисля, толкова повече се разколебавам. Много странно, но е така.
      Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
      0888/00-55-37

Коментар

Братле,събери малко повече парички и си купи нещо хубаво.С 4000лв неможе да се купи свестен джип,сори,че ти го казвам ама си е така.А десния волан си е живо наказание ако не му обърнеш дирекцията....Късмет ти желая.

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
          Братле,събери малко повече парички и си купи нещо хубаво.С 4000лв неможе да се купи свестен джип,сори,че ти го казвам ама си е така.А десния волан си е живо наказание ако не му обърнеш дирекцията....Късмет ти желая.
          Не е точно така просто трябва обикаляне и малко късмет . Имах Фронтера къса база която продадох защото ми трябваше джип с 4 врати , и се започна голямото търсене като нямах предпочитание за марка и година а само ме интересувще състоянието на джипа , бях си заделил 6-7000лв. за целта , обокалях няколко дни по цял ден гледах какви ли не морги толкова уморени и вехти че не си струваше дори да се пазаря за цената и накрая какво пак ФРОНТЕРА но тази като я видях разбрах че е моята направих едно кръгче от 1км. само да видя дали работи 4х4 и така се сдобих с прекрасна Фронтера внос от Германия за 2600лв. има я в профила ми . ОБИКАЛЯНЕ МУ Е МАЙКАТА.
          пп. Препоръчвам ти ако колегата Лозан има някоя за продаване дори и по скъпа да се замислиш сериозно защото ако ти каже че е читава то това значи че само ще караш.
          Николай Георгиев 0+
          тел.0887357722

Коментар

Това твоето си е чист КЪСМЕТ.Нали казахме,че хубавите и евтините неща се продават в различни магазини. Е стават и чудеса ама рядко, преди 5-6 години купих перфектно Рено Клио за 300 долара от човек който летеше за Белгия след два часа и му трябваха спешно пари.Жена ми кара това Клио до февруари тази година и го продадох за 1000лв.Така,че всичко е възможно ама по принцип хубаво и ефтино няма.

Коментар

Имам и една грижа, ако реша да взема набелязаната Фронтерка. Тя има джанти от Тойота (според собственика). Никелирани, 15 цолови, обаче 10 инча широки, ET43 мисля бяха. Гумите й стоят смешно и неефективно - 225-ци са. Какво да правя с тях?

По принцип са много красиви и ефектни, харесват ми и ако има възможност бих си ги запазил, ама Лозан каза, че искат гуми 300+мм. Според вас колко най-малко широка гума ще ми трябва за тях при офроуд? Ще им се намерили желаещ да ги вземе, ако реша да ги заменям, търсят ли се такива?

Има ли оригинални джанти на Фронтера, които да са изнесени навън и да не ми трябват фланци?

0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                Имам и една грижа, ако реша да взема набелязаната Фронтерка. Тя има джанти от Тойота (според собственика). Никелирани, 15 цолови, обаче 10 инча широки, ET43 мисля бяха. Гумите й стоят смешно и неефективно - 225-ци са. Какво да правя с тях?

По принцип са много красиви и ефектни, харесват ми и ако има възможност бих си ги запазил, ама Лозан каза, че искат гуми 300+мм. Според вас колко най-малко широка гума ще ми трябва за тях при офроуд? Ще им се намерили желаещ да ги вземе, ако реша да ги заменям, търсят ли се такива?

Има ли оригинални джанти на Фронтера, които да са изнесени навън и да не ми трябват фланци?
                Колега, да имаш терзания за покупката, добре.Да се презастраховаш, питайки, пак няма лошо.Ама да питаш можеш ли да изхарчиш гуми авансово, щото май не ти допадали, който и да ти отговори, какво очакваш да чуеш?
                Има ли джанти с твоите предпочитания, ще разбереш, ако се разтърсиш в раздела, дали фланците са проблем - също.
                Не превръщай оказаната ти любезност в този раздел от участниците, в едва ли не тяхно задължение да са детегледачки.
                Ясно, че материята не ти е позната, но никой не се е родил научен, ние също.Вратата ти е показана, ключа е нормално сам да го сложиш в ключалката, както и да я намериш.Нормална практика, когато човек разполага със собствените си авоари.
                Последно редактирано от maxxx; 09-08-10, 08:41.

Коментар

Много сте строги в този форум. Намеква ми се нееднократно, че трябва да чета и да си намеря отговора сам, защото било коментирано вече. Демек за да не задам "грешния" въпрос, трябва да изчета всички теми и раздели. Това ми е леко невъзможно и нежелателно ,особено с всичкия му там спам. С търсачката не се оправям, сори. Щом така трябва, така да бъде!
                  Благодаря за отговорите , повече няма да задавам въпроси.
                  0888/00-55-37

Коментар

Колега, не е приятно да отговаряш на едни и същи въпроси по няколко пъти,става като на распит в милицията.А четенето преди да се задават въпроси е задължително.По въпроса за спама,уверявам те,че това е форума с най-малко такъв,вервай ми.А въпроси задавай,човек цял живот се учи...и пак ненаучен умира.Няма какво да се сърдиш..ами почети малко.Успех

Коментар

Това ми е леко невъзможно и нежелателно ,особено с всичкия му там спам. С търсачката не се оправям, сори. Щом така трябва, така да бъде!
                      Благодаря за отговорите , повече няма да задавам въпроси.
                      Нямаш време да четеш а ние имаме време да ти отговаряме? брей що така ли се получава. Това, че не се оправяш с търсачката пак ли се явява наше задължение да пишем едно и също нещо по 1000 пъти?
                      И Моля, вече доби ясна представа какво да гледаш, запозна се с Лозан. С 2 думи получи всичко каквото ти трябваше от Форума, явно ти няма нищо да дадеш на него/нас.
                      Не си първия няма да си и последния.
                      no signature no problems

Коментар

Добре, ненормално ли е някой, който пише откоро и не намира отговор по някаква причина на въпроса си, да попита макар и за хиляден път там вашата група от "вие"? Задавам прост въпрос, който ме интересува, на точното за целта място, или трябва отделна тема да пусна?
                        Трудно ли е, ако някой го ангажирам/затруднявам да отговори, просто да не го прави?
                        Остава въпросът без отговор и край.
                        В нашия форум така се процедира и си функционира прекрасно. Разбирам, че тук е друго място, с други правила, но сега ме карате да се чувства виновен, че съм задал някакъв си тъп въпрос, дето щеше да спести цялия този спам, ако някой бе подхвълил "за 10-ка джанта ти трябва 285 гума минимум", - ужасно ангажиращо!

Така като гледам кой какво е дал и получил от форума и виждам една цитирна моя тема (във вашия форум) http://www.offroad-bulgaria.com/show...573#post364573, дето всички авто форуми я копираха , че и по вестници и списания съм я виждал. Не съм получил и едно благодаря, а и не искам. Все пак е помогнала било то с малко или много на доста хора.

Хубаво, няма да спориме повече. Благодаря още веднъж за съветите, аз ще си намеря по-нататъшните отговори. И не на последно място имам си вече капарирана Фронтера с актуален въпрос за джантите.

Поздрави!
                        Последно редактирано от verter; 09-08-10, 15:06.
                        0888/00-55-37

Коментар

Трудно ли е, ако някой го ангажирам/затруднявам да отговори, просто да не го прави?
                          Остава въпросът без отговор и край.
                          ...и после поредният новопристигнал колега няма да му се чете в раздела, щото много празни постове и губи време...както на теб, например.
                          На колко широка джанта, колко е оптималния размер гума, е въпрос, чиито отговор можеше да намериш и в прост гумаджийски калкулатор, с каквито нета е заринат.
                          И, не знам как е във вашия форум, нито кой е, за добре дошъл не се опитвай да моделираш правилата спрямо вижданията си по въпроса.Те са такива, с каквито си се съгласил и подписал.Цял форум се съобразява с тях/в частност този раздел/, на теб ти се сториха строги, излишни и т.н.
                          Ами добре, честито за капарото и евентуалната покупка.
                          Да не се обидиш, ако утвърдените тук участници не пожелаят да ти отговорят на нещо, свързано с дребна грижа по новопридобитото возило, ами те пратят в библиотеката.
                          Не си първият, дето собственото му време му е важно, а другите са длъжни да губят тяхното и пелтечат едно и също до посиняване.
                          Виждали сме подобно отношение, не си прецедент, спокойно.
                          Дойде за съвет, получи го, в комплект с форумен специалист в материята, радвам се за теб...
                          Успех...

п.п.-а линка към поста, който си посочил, дано да е копи-пейст, щото е наръчник за блондинки.И ако не е, какви са тези лаишки въпроси от твоя страна, при толкова обширни познания в закупуването на автомобил втора ръка?
                          Вижте също така около гърловината и по долната част на капачката за налепи.Не трябва да има такива!!!!
                          ако наслояванията са бели или жълтеникави, значи маслото се смесва с антифриз
                          ако са черни то най-вероятно маслото не е сменяно или има доста добавки.
                          Дано си го краднал от нета или поне не ти се връзват на познанията.
                          Последно редактирано от maxxx; 09-08-10, 15:40.

Коментар

Сега на въпроса за лаишките познания, мога да ти кажа следното. Този наръчник съм го писал преди 5 години. Каквото съм знаел, съм го написал.Нищо не е крадено, а е въз основа на опит и съвети от майстори и то за времето си, когато карах 15-годишни коли. Може да се спори много, кое е вярно или не, но факт е, че виси тази тема във почти всеки форум включително и тук.
                            Това какво знам е едно на ръка. Вярно, че не ми е много трудно да си избера и сам кола, но все пак за Фронтера съм знаел точно нищо до преди две седмици. Нормално е да питам. Нормално е да искам информация.
                            Гледам, че по темата се спори, че такава кола неможе да бъде намерена втора употреба....е може, моята покрива всичко написано на 100%. Лозан се вози и ако иска може да се пробва да й немери дори един кусур или забележка. Ще ми бъде интересно. Така, че ето ти още един пример за грешна и оспорима информация и мнения!!! точно както ти си цитирал моето :-)
                            Все пак неразбирам какво точно бистриме и започвам да се чувствам глупаво накъде отива дискусията. Идеята ми за цитирания линк бе, че първо съм дал нещо (макар и неволно), а години след това съм попитал нещо тук. Не съм длъжник искам да кажа, което не значи, че не съм благодарен на оказаното съдействие.
                            Все пак никой ли няма да се смили и да ми каже каква гума на 10 инчова джанта ми трябва като минимум за офроуд????
                            Бъдете така добри!
                            Последно редактирано от verter; 09-08-10, 16:03.
                            0888/00-55-37

Коментар

Все пак никой ли няма да се смили и да ми каже каква гума на 10 инчова джанта ми трябва като минимум за офроуд????
                              Бъдете така добри!
                              Слагай 31'-ци и толкова, като продължаваш да питаш, а не ти се чете.Ако сложиш 33' ще ревеш, че дифовете били скъпи, дори и втора ръка.

п.п.- и преди 50 години да си писал блондинският наръчник, няма значение - колите се правят повече от 100 и дефектите и допуските при амортизация са аналогични.
                              Не ти се чете, "колега", дали щото си си повярвал, че статията ти е еталон, дали по някаквъв друг повод, не ми се коментира.
                              Само с нравоученията мисля да попрестанем, след като си дошъл за съвет, а отделно си скъп на твоето време и евтин на нашето.
                              За в бъдеще искай информация и задавай уточняващи въпроси, които ги няма в раздела.

Коментар

Бъдете така добри!
                                +20% в полза на гумата. Това обаче значи и доста по-голяма височина на същата, която в арките на Фронтера няма да се побере, без други "интервенции".
                                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X