Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за коментар относно покупка на Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за коментар относно покупка на Фронтера

Здравейте колеги, вероятно ще купя една Фронтерка и понеже видях някои различия в тях и в общото им състояние, ви моля за коментар.

Гледах една 1995-та и една 1994-та. 2.0i 115 коня двигателя. Общо взето са еднакви като виддвигателите им, но видях, че имат разлика в перките охлаждащи радиатора.

Тази 95-та , беше удряна отпред и с чисто нов радиатор и алтернатор (това за информация в случай, че може да е причина)
    Та въпросната Фронтера 95-та имаше един дебел обслужващ ремък, който върти алтернатора и помпата и т.н Широк около 3-4 см. Перката стои на гърба на радиатора прикрепена с допълнителен пластмасов панел към него. На тази снимка горе долу се вижда:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:019887118-big.jpg
Прегледи:1
Размер:128.1 КБ
ID:5897900

Друигият двигател, на автомобила от 1994-та беше с много тънки ремъци, широки не повече от 1-1,5см. Като самата перка стоеше пред двигателя, а не на гърба на радиатора. Голя перка без нишо около нея? Съжалявам за не добрият ъгъл на заснемане, но все пак се вижда малка част от перката и празните уши на радиатора до двата му маркуча, към които се монтира перката и панела й от горния пример.

Име:019938652-big.jpg
Размер:133.4 КБ
ID:5897901

Бихте ли го коментирали това различие ?

Другият ми въпрос е за ръждата по рамата и купето. Едната Фронтера (1995) е от Австрия внос. Има ръжда основно на най предната планка пред двигателя ниско долу, където е хванат булбара (или както се казва там). Там има доста ръжда. Другото място е частични язви по самата рама и по защитната планка на картера и отзад на резервоара.Дребни ръждички по ламарините, на единият ръб на калника и отзад по пантите на задната врата. Интересно е че има доста ръждиви едну малки ушички в самия багажник на пода му вътре в купето. Много са ръждиви. Прилагам малко снимки.
    Това е предно дясно колело, ръждясалата планка е най-горе в дясно на кадър, а е мокра защото колата беше мита на автомивка преди снимката.

Име:019938779-big.jpg
Размер:88.5 КБ
ID:5897902

Име:019939371-big.jpg
Размер:90.0 КБ
ID:5897907

Предно ляво. Виждат се и омаслявания от шарнирите (накрайниците) отпред. Дали са се спукали маншончетата им и колко ще струва замяната им?

Име:019938846-big.jpg
Размер:96.3 КБ
ID:5897903

Рамата отдолу

Име:019938926-big.jpg
Размер:107.2 КБ
ID:5897904

Отзад

Име:019938959-big.jpg
Размер:99.5 КБ
ID:5897905

Име:019939233-big.jpg
Размер:53.5 КБ
ID:5897906

Тук въпросите са ми следните: Много ли е ръждива за стандартите на Фронтера и приемливо ли е да я купя, ако реша в това състояние? Също така да се занимавам ли отстраняването на ръждата и допълнително консервиране на проблемните мсета или ще кара и така?
    Имах възможността да видя такава Фронтера внос от Италия и нямаше абсолютно никъде следа от ръжда. Просто не повярвах.Ето една снимка за пример:

Име:019887022-big.jpg
Размер:102.6 КБ
ID:5897923
    Не ми хареса италианката технически - изпуснали амортисьори, тропане от окачването и удар отпред "ленива" газ и луфт във волана. Докато австрийката освен ръждата и текнали диф другото е супер. Вид, ламарини, салон, цена....

Друг основен и най важен въпрос е за задния диф. Има теч от семеринга му. Колко ще струва подмяната му и какво допълнително да направя (ако купя колата)

Име:019938894-big.jpg
Размер:88.5 КБ
ID:5897917

Моля за вашите коментари и съвети
    Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
    0888/00-55-37

От: Моля за коментар относно покупка на Фронтера

Тая с теча от дифа и ресорите и стария ремък я забрави направо. Освен ако не ти я дават за 1000-2000 лв.
    Другата с пистовия ремък е по-добра. С пружини е отзад и мотора е по-модерен, алтернатора е по-голям и т.н.
    Ръждата по фронтера говори за никаква подръжка или яка експлоатация по зимни условия с много луга.

Ако отделиш време и попрочетеш много неща ще ти се изяснят.
    no signature no problems

Коментар

Разбрах, че повечето хора си карат с течащ диф и не се занимават да го ремонтират. Смяната на семеринга не водела до гарантирано решаване на проблема. Все пак да питам , някой оправил ли си е този проблем и къде и за колко? Само това искам да знам.
      Последно редактирано от verter; 04-08-10, 19:19.
      0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
        Разбрах, че повечето хора си карат с течащ диф и не се занимават да го ремонтират. Смяната на семеринга не водела до гарантирано решаване на проблема. Все пак да питам , някой оправил ли си е този проблем и къде и за колко? Само това искам да знам.
        Може би това http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=78508&pagenumber=&highlight=пиньона имате на предвид
        Последно редактирано от STROIL; 04-08-10, 20:45. Причина: .

Коментар

Проблемът е напълно отстраним. Не го оправят, поради не чак толкова простият ремонт и цената на семеринга (около 100 лева). Но това си е бял кахър. Обърни сериозно внимание на ръждата, защото Фронтерата по принцип е доста устойчива на корозия и за да избият яки ръжди по рамата, не говори хич добре. Ако е загнила, няма оправяне. Ако си от София, много ще ти помогне едно посещение при Лозан 0898780604. Успех и не се хвърляй на сляпо.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Благодаря, наистина подценявам ръждата. Все си мисля, че ще успея да я премахна. Търся и други джипки засега, но май без ръжда са повечето само от Италия, а те имат други проблеми. Ще търся още.
            Последно редактирано от verter; 04-08-10, 22:31.
            0888/00-55-37

Коментар

Изпадат и читави италианки. Задължително сверявай номерата на рамата и двигателя. И не се хващай за екстри и шаренийки. Ще купуваш джип, не Ламборгини. Гледай на първо място рамата за повреди, дифове, скорости, раздатка и най-накрая двигател (ако не е 2,5 ТДИ на ВМ, де, щото и той е голяма беля ако е прецакано нещо по него...) Ако купуваш Фронтера (пък и не само) не се колебай да търсиш Лозан. Само ще ти е от полза ...
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Благодаря, наистина подценявам ръждата. Все си мисля, че ще успея да я премахна. .
                загубена кауза е. Фронтерата има цинково покритие, и наличието на ръжда говори за някакви интервенции по колата, или удар и заварки или никакво миене години наред и наличието на кал или някакви препарати. Не се хвърляй сляпо, в момента е пълно с джипове и избора е голям защото няма търсене. Теча от дифа е отстраним но говори за голям пробег и евентуално непоправимо износване на пинион и корона които струват нови 4300 лв. а втора употреба ако намериш шанса да вие е над 70%.
                no signature no problems

Коментар

Разбирам, ще се опитам да намеря нетечащ тогава.
                  0888/00-55-37

Коментар

Току що мой познат е тествал една Фронтера в провинцията вместо мен. Няма теч от диференциала, отдолу каза, че била като намазана с черно боди. Има нови гуми ,но всесезонни, мек таван.
                    Като я запалил ,лампата за маслото светела дори след 10 секунди работа на мотора и чак като подал малко газ изгаснала. 1.Това сигнал за нещо ли е или си е нормално за кола ,която не се кар всеки ден и стои в автокъща.

2.Диференциала , ако е мит след колко километра карне може да се поомасли за да видя дали тече?

3.Мекият таван добра идея ли е, защото ми предлагат безплатна замяна с твърд. Запазен бил бризента, но лепките били износени. Мога ли да си ги заменя принципно?

4.Като преминвал от задно към 4x4 се чували две, три щраквания отпред и тогава зацепвало. При режим 4x4 се чувало виене, което го нямало при само задно. Нормално ли е да се чува такъв шум и щракванията при зацепване на хъбовете да са две, три?

5.Тия всесезонни гуми ще ми вършат ли работа на черен път и малко кал? Дават ги за асфалт, дъжд и сняг, но мен ме интересуват ще са ли много зле в планинта, че да знм това че е с нови гуми върши ли ми работа или не, след като възнамервам основно планинско да карам по земя и камънак.

Благодаря предварително
                    0888/00-55-37

Коментар

Това, че е намазана, може да значи, че е прикрита ръжда, може и нищо да не е. Диф може да тече от семеринга само когато е в движение, но за километри никой не може да каже. Често причината за теча е запушен отдушник. Това, че лампата свети дълго, може да показва проблем в мотора, може да е повреден датчик за налягане. Нормално е да се чуят 2 тихи прищраквания, когато включиш на предно (зацепват хъбовете) но не и да щрака по време на движение. Това с виенето е много съмнително. Не би трябвало да има почти никакъв шум. Може да е от раздатка, може и от преден диф. За черен път, дори и да не е много тежък си е препоръчително да си поне с АТ гуми с по-агресивна шарка, защото асвалтовите стават на парцали от камънака и лесно се издуват(кривят). За твърдия таван мисля, че е за предпочитане, още повече щом мекия е повреден.
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Ами оказа се цялата отдолу намазана с боди. Лошото е, че е мазано без предварителна подготовка и направо върху ръждата. Поне по снимките виждам, че рамата и окачването са основно засегнати. Купето нагоре ми се струва здраво. Има и страшно ръждасал колектор на двигателя. Масово така изглеждат евтините Фронтери внос от Германия, Австрия, Швейцария, Белгия....
                        Но като цяло колата е доста добре. Окачването е здраво, амортисьорите работят, стегната е и като салон, има газова и добри гуми. Задния дифф не е протекъл. Иска ми се да я взема, но момента с ръждата е колеблив. Ето да видите за какво става въпрос:

Толкова ли е зле? Това не са ли дебели железа?
                        Разбирам, че не е желателно да има ръжда, ама то немога да намера без до толкова пари. Една намерих без ръжда, но тя пък е много зле откъм окачване, със сменен диференциал от морга, с удар отпред....
                        Прикачени файлове
                        0888/00-55-37

Коментар

баси... много ръжда. Аз не съм виждал толкова ръждясала фронтера
                          представям си под бодито какво е.
                          Кажи колко пари ти се дават. Тук член на форума си продава фронтерата, мисля че е много запазена. Neshko му е ника. Виж в купува-продава. И недей да бързаш. Все ще изскочи от някъде.
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                            баси... много ръжда. Аз не съм виждал толкова ръждясала фронтера
                            представям си под бодито какво е.
                            Кажи колко пари ти се дават. Тук член на форума си продава фронтерата, мисля че е много запазена. Neshko му е ника. Виж в купува-продава. И недей да бързаш. Все ще изскочи от някъде.
                            Ами примерно до 4000лв ще отделя. В зависимост от състояние и оборудване. Ако няма гуми, няма газова, има течаш диф, или няма регистрация гледам да е до към 3500лв максимум. Ако е супер отвсякъде може и повече да отделя, но като цяло искам евтина, като за втора кола.
                            На колегата Neshko му погледнах обявата, но на този етап ми е скъпа, а и неговия диф прочетох, че тече. Нямам представа. Хубавото е, че всеки ден излизат нови обяви и освен насрочената за днес поредна бройка за оглед се е появила и нова от снощи. Ще ги гледм всичките, пък дано открия някоя по прилична.
                            0888/00-55-37

Коментар

Ами примерно до 4000лв ще отделя. В зависимост от състояние и оборудване. Ако няма гуми, няма газова, има течаш диф, или няма регистрация гледам да е до към 3500лв максимум. Ако е супер отвсякъде може и повече да отделя, но като цяло искам евтина, като за втора кола.
                              На колегата Neshko му погледнах обявата, но на този етап ми е скъпа, а и неговия диф прочетох, че тече. Нямам представа. Хубавото е, че всеки ден излизат нови обяви и освен насрочената за днес поредна бройка за оглед се е появила и нова от снощи. Ще ги гледм всичките, пък дано открия някоя по прилична.
                              Снимай всяка която гледаш и ще я коментираме/помагаме, не се хвърляй отраз, че после човек намразва колата като се почнат изненадите.

П.С. не съм прочел че дифа на Нешко тече. ;(
                              П.С.С. замислих се дали да не ти дам мойта. до тук сметката ми е 14 000 лв. заедно с цената на придобиването ма още май не ми се разделя с нея.
                              no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X