Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какво направи днес по Фронтерата?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не знам какъв модел да ти хъбовете. Аз съм слагал AVM менте на бившата Кия и копие на оригиналните на Тераното. И на двете изрязвах гарнитури от картон напоен с грес, там където хъба ляга на главината.

Прецених, че гарнитура трябва да има. Вода не е влизала. А такива гарнитури от картон, намазани с грес съм виждал да слагат стари майстори по ГАЗ-ки и ЗИЛ-ове точно по главините.

Почисти хъбовете от ръждата, смажи ги тънко с грес - нищо им няма.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Китайски - Vromos от колегата Явор, преди 8 години ги купувах и струваха тогава 250 лв, сега видях че все още струват толкова 250 лв за комлект ето линк: https://www.vromos.com/shop/glavini-...uchni-glavini/
      Последно редактирано от Еделвайс; 23-03-26, 20:19.

• Само не ми е ясно за чий *** са тези ръчни хъбове във Фронтера В ? До сега не съм видял скапан механизъм за зацепване на Фронтера В.
    Фиат Купе
    Опел Фронтера В
    Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      По две причини, едната не се въртят полуоските и карантиите, това сваля до 1 литър литър разход, другата причина, например при изкачване на яз. Калин по разбития асфалт, включих само на бавни и само на задно предаване, така не пържа автомата и тогава са с изключени хъбове, без да се тормози тогава двойното от твърдото сцепление с асфалта по иначе доста стръмните завои до яз. Калин
      Последно редактирано от Еделвайс; 23-03-26, 20:10.

• novatech
      novatech коментира
      Редактиране на коментар
      Да караш на бавни само на задно е най сигурния начин да строшиш задния кардан и диференциал. Пък автомат с ръчни хъбове - де да знам , сигурно само аз не намирам причина в да се цапам с хъбовете. Е те твоите щом са в това състояние , значи за 8 години не ти е трябвал джип...

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Не забравяй най-важния фактор, а именно по-ниския разход на гориво след като не се въртят излишно полуоските и дифа, за тези вече 9 години ми се родиха 2 деца и джипа стана основен семеен детевоз, по тази причина сме ходили само до друсни полянка без да е имало нужда да се включва двойното, основно по черно съм ходил с предишната ми ОФА когато бях още ерген

п.с. Пазя оригиналните капачки и болтовете на Фронтерата, винаги мога да махна ръчните хъбове и да монтирам оригиналните капачки, никакви проблеми

• Специално за колегата novatech, ето две снимки на бившата ми ОФА 2.0i C20NE, повдигната, 31 -ци гуми с минусови джанти, тук е с истински ръчни хъбове AISIN и ги купих от Лозан, тогава бях ерген и ходех по черно, сегашната ми Фронтера Б както ти писах си стана семеен детевоз

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:8.jpg Прегледи:0 Размер:602.5 КБ ID:7032378

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Фронти.jpg Прегледи:0 Размер:106.4 КБ ID:7032379

Коментар

• Просто ръчните ти хъбове дублират оригиналния съединител в дифа и са абсолютно безсмислени. Икономията ти е имагинерна.
      Фиат Купе
      Опел Фронтера В
      Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Какъв е смисъла да се въртят полуоските и предния диф по магистралата? С ръчните хъбове елиминирам това и съответно и разхода?

• Дифа и кардана не се въртят , ти просто дублираш автоматичното изключване. Оригинално изключването е преместено от главините в диференциала - по надеждно е и не се влияе от уплътненията на главината.

Като гледам снимките си и за нови лагери на главините. С тази ръжда хъбовити тш със сигурност не можеш да ги включиш ако ти потрябват.
      Фиат Купе
      Опел Фронтера В
      Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Така и иначе всичко ще бъде ревизирано и каквото трябва ще се сменява с ново, ще се разбере скоро и пиша

• Закарах Фронтерата при моя доверен и дългогодишен майстор, който ми е поддържал и предишната ми ОФА.

Направи обстоен преглед на всички основни агрегати, възли, ходовата част и т.н., след направения обстоен преглед, ще се направят следните ремонтни дейности.

1. Смяна на ангренажен ремък, водна помпа, обтяжна ролка и пистовия ремък

2. При огледа забеляза че по една от тръбичките за климатика имаше зелено омасляване, поради микро дупчица, тръбичката ще бъде сменена, фреона и маслото ще бъдат изтеглени и после напълнени чрез машината за климатиците.

3. Маншона на полуоската, долните и горните шарнири с нови по комлекти, двата вътрешни накрайника

​​​​​​4. Хъбовете са само с повърхностна ръжда, ще се накиснат, почистят и гресират тънко

5. Лагерите на главините по комлекти ще бъдат и двата сменени с нови

6. Гресиране на каретата на кардана, където си има гресьорки

7. Нови иридиеви свещи 6 бр.

8. Смяна на маслото, маслен, бензинов и въздушен филтър

Така и така се захванах на хорото с Фронтерата и реших да разчитаме на семейното ни возило да ни служи вярно и да е в отлично техническо състояние за още няколко години, живи и здрави, та затова реших всичко което е за смяна да се смени и прави наведнъж.

Казах на майстора всички части да са най-доброто което намери, до края на седмицата трябва да е готова и като сума ще варира около 2000 Евро за всичко, части и труд
      Последно редактирано от Еделвайс; 24-03-26, 11:29.

Коментар

• Edo
        Edo коментира
        Редактиране на коментар
        За това говорех - срещу нищожна част от сумата за доплащане за по-нова кола, ще си имаш надеждно возило за близките години! Браво!

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Прав си Edo и не съжалявам за това

• Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
      Закарах Фронтерата при моя доверен и дългогодишен майстор, който ми е поддържал и предишната ми ОФА.

Направи обстоен преглед на всички основни агрегати, възли, ходовата част и т.н., след направения обстоен преглед, ще се направят следните ремонтни дейности.

1. Смяна на ангренажен ремък, водна помпа, обтяжна ролка и пистовия ремък

2. При огледа забеляза че по една от тръбичките за климатика имаше зелено омасляване, поради микро дупчица, тръбичката ще бъде сменена, фреона и маслото ще бъдат изтеглени и после напълнени чрез машината за климатиците.

3. Маншона на полуоската, долните и горните шарнири с нови по комлекти, двата вътрешни накрайника

​​​​​​4. Хъбовете са само с повърхностна ръжда, ще се накиснат, почистят и гресират тънко

5. Лагерите на главините по комлекти ще бъдат и двата сменени с нови

6. Гресиране на каретата на кардана, където си има гресьорки

7. Нови иридиеви свещи 6 бр.

8. Смяна на маслото, маслен, бензинов и въздушен филтър

Така и така се захванах на хорото с Фронтерата и реших да разчитаме на семейното ни возило да ни служи вярно и да е в отлично техническо състояние за още няколко години, живи и здрави, та затова реших всичко което е за смяна да се смени и прави наведнъж.

Казах на майстора всички части да са най-доброто което намери, до края на седмицата трябва да е готова и като сума ще варира около 2000 Евро за всичко, части и труд
      Фронтерата е вече взета от сервиза, майстора ми каза че едва са успели да намерят части, били вече
      на изчезване, готова е и е вече в отлично техническо състояние, всичко по списъка е сменено, допълнително е направен накрая и реглаж на предницата и тестване за вакуумите, бавните и хъбовете при включване на двойното, че не ми се е налагало да го включвам от години.

Не съжалявам изобщо че платих колкото за още една Фронтера, това се оказа много разумно решение.

Засега отпада покупката на нов СУВ, надявам се да ни служи все така безупречно поне още няколко години, вярната ни семейна Фронтера е вече в отлично техническо състояние и е готова за още много нови безаварийни километри (пу-пу), живи и здрави

Фронтерата ни е вече в гаража и ни чака за нови семейни пътувания и приятни емоции

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_6361.jpeg Прегледи:0 Размер:503.6 КБ ID:7032735
      Последно редактирано от Еделвайс; 26-03-26, 08:20.

Коментар

• td120
        td120 коментира
        Редактиране на коментар
        Честито,oще дълги безпроблемни километри!
        Ами ето-тъй се наредиха нещата ,че разлъката с колата се отлага-още един повод за радост !

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Благодаря

• Сега остана и да я боядисаш ...
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Така си е добре, тъкмо за против уроки

• Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_6373.jpeg Прегледи:0 Размер:107.5 КБ ID:7032849

Искам да сложа на Фронтерата на мястото на радиото, модерна мултимедия с Carplay с iPhone съм, навигация и т.н., загледах се конкретно за този китаец:

Универсална Мултимедия/Навигация 10.1' за автомобил 1DIN FLIP 360

337,41€

Персонализирана конфигурация

Микрофон (+10 лв.)

OBD 2 диагностичен модул (+20 лв.)

DVR видеорекордер (+50 лв.)

Удължена гаранция +1 общо 3 години (+50 лв.)

Koмплект за монтаж/демонтаж(+10 лв.)

AHD Цветна 170" Камера за заден ход (+50 лв.)

ISO преходна букса (+10лв)

Последно поколение 1DIN 10,1' 360' flip универсална мултимедия/навигация с Android 12 операционна система. Съвместима с широка гама автомобили и SUV. Основно предимство за модела е прекраснията 360' флип 10,1 инчов мултитъч екран.

Гаранция:24 месеца от датата на покупка на медията

Гаранционна карта+касов бон за продукта

Възможност за удължена гаранция-36 месеца.

Подарък:

-Последен навигационен софтуер с платени карти за Европа и България

-Камера за заден ход с нощен режим

ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Операционна система: Android 13

Процесор: 4/8 ядрен в зависимост от модела

RAM памет: 1/2/3/4/6/8Gb DDR3 в зависимост от модела

Вътрешна памет ROM: 16/32/64/128Gb в зависимост от модела

Интернет: Вграден WI-FI 802.11 b/g/n

Bluetooth: IVT, support A2DP (Bluetooth Stereo Music)

Микрофон: вграден с възможност за свързване на външен.

ВЪЗМОЖНОСТИ:

GPS – инсталиран последен навигационен софтуер с карти на Европа и България

GPS Dual Zone – може да слушате музика в режим на навигация

Wi-Fi– бъдете мобилни навсякъде с Wi-Fi безжичен интернет

OBD2– възможност да четете информация от бордовия компютър на автомобила

Screen Mirroring – може да свържете и показвате екрана от Вашия смартфон на мултимедията

Radio – има вграден FM/AM тунер

RDS – система за предаване на данни

Bluetooth – поддържа A2DP възпроизвеждане на музика от телефона през Bluetooth

USB –автоматично възпроизвежда мултимедия, когато се постави флашка

Aux In

Steering Wheel Control (позволява използването на бутоните на волана за управление на мултимедията)

Вграден микрофон

ЕКРАН:

Диагонал на екрана: 10,1 инча

Сензорен екран: Капацитивен мултиточков

ИНТЕРФЕЙС:

Видео вход: 2 броя – за предна и задна камера

Вход за микрофон: за включване на външен микрофон

Видео изход: 2 канала

Аудио вход: 2 канала

Аудио изход: 4 + 1 канала

Видове конектори: 1*Power, 2*USB

Вход за антена: за радио

УСИЛВАТЕЛ:

Изходна мощност: 4*45W

Аудио канали: 4.1

РАДИО:

Радио тунер: FM/AM

Брой запаметени станции: 30

Честоти: AM: 522-1620 KHz, FM: 87.5-108 MHz

НАВИГАЦИОНЕН СОФТУЕР:

•Последен навигационен софтуер

•Последни карти на България и Европа

•Меню и гласова навигация на български език

•Предупреждения за камери и полицейски засади

•Подробен релеф

•3D сгради

•Камери за скорост

•POI – автосервиз, бензиностанция, бизнес, кафе, бар и др.

КОМПЛЕКТЪТ ВКЛЮЧВА:

•Мултимедия за кола

•Камера за заден ход (ПОДАРЪК)

•Карти на цяла Европа и България (ПОДАРЪК)

•Захранващи кабели

•RCA кабели

•USB кабел

•GPS антена

•Ръководство

•Гаранционна карта: 24 месеца

Основни преимущества за модела са:

-Лесен и бърз монтаж

-Компактен дизайн

-Възможност за 360 градусова ротация на екрана

-Възможност за лесен и бърз демонтаж на екрана

-Подобрено охлаждане

​​​​​​​Какво мислите за тази мултимедия, читава ли е според вас?

Коментар

• Цената май трябва да е левова?! Мисля, че не е много практично с този огромен дисплей освен ако не нощува само в гаража! Вземи си 7", там екрана се прибира в корпуса на радиото и е много по-прибрано.
        Honda XL600LM, 1987
        Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
        Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

• Еделвайс
          Еделвайс коментира
          Редактиране на коментар
          Едо, съвсем не съобразих че при паркиране някъде навън ще бъде истинско изкушение да счупят стъклото заради мултимедията, ти току що ме отказа от тази медия с големия екран, язък, в момента съм в комбинация със смартфона, върши работа, исках нещо по-модерно но няма да го бъде, благодаря че ме светна за това че могат да я откраднат и да нанесат щети по стъклото на Фронтерата.

• Продавам такава за 40 евро.
        МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

• Еделвайс
          Еделвайс коментира
          Редактиране на коментар
          Може ли марка, модел и снимка?

• Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
        Искам да сложа на Фронтерата на мястото на радиото, модерна мултимедия с Carplay с iPhone съм, навигация и т.н., загледах се конкретно за този китаец:
        Не се заяждам, но 2026г. да си купиш електроуред с андроид 13 не е ли като да си купиш фабрика на 08.09?
        Купиша "информация", много "данни". Направо те залива, на талази, на талази...
        И накрая така и не разбрах тоя чарк поддържа ли блутуут 5 и лоу енерджи? Демек, по-модерните версии на синия зъб...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          Не се заяждам, но 2026г. да си купиш електроуред с андроид 13 не е ли като да си купиш фабрика на 08.09?
          Купиша "информация", много "данни". Направо те залива, на талази, на талази...
          И накрая така и не разбрах тоя чарк поддържа ли блутуут 5 и лоу енерджи? Демек, по-модерните версии на синия зъб...
          Погледни тази тема, сега писах: https://offroad-bulgaria.com/forum/%...e2#post7032959

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
          X