Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какво направи днес по Фронтерата?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой какво направи днес по Фронтерата?

Другите два плафона работят перфектно. При отворена врата светват, при затваряне - загасват.
    Иначе за бутоните - не. На предните врати работят - аз тествам с шофьорската. На задните: на едната работи от време на време, а другата хич никак - днес отворих там бутона - кабелът изобщо липсва някъде вътре в подкалника. Датчикът на 5-тата врата също работи.

П.П. Плафонът е свален - тествам го в момента направо със захранване 12 волта в домашни условия.
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
      Другите два плафона работят перфектно. При отворена врата светват, при затваряне - загасват.
      Иначе за бутоните - не. На предните врати работят - аз тествам с шофьорската. На задните: на едната работи от време на време, а другата хич никак - днес отворих там бутона - кабелът изобщо липсва някъде вътре в подкалника. Датчикът на 5-тата врата също работи.

П.П. Плафонът е свален - тествам го в момента направо със захранване 12 волта в домашни условия.
      Имай предвид че когато е без контакт имаш закъснение няма да изгасне веднага с контакт обаче веднага трябва да изгасне , може и да се е бъгнало нещо по платката
      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Тази сутрин монтирах плафона обратно в колата. Бях се примирил, че няма да работи, но поне да му ползвам 2-те странични лампи, а и да не седи дупка с кабели
        Оказа се, че плафонът все пак работи и не съм презапоил всичко напразно.
        Бях му свалил 2-те странични крушки, за да не ми се пречкат - при това положение средната крушка не загасва. В момента, в който поставих първата странична крушка в гнездото, плафонът започна да загасва като по учебник

Коментар

Прибързана радост. Няколко пъти ми се включи лампата в движение. Много е неприятно да ти светне в очите докато караш по тъмно.
          Принудих се да разкача малко кабели. Пак ще презапоявам - за последно. Ако не стане, по-добре да не свети изобщо.

Коментар

Що реши, че проблема непременно е в лампата? А ако ти е протрита изолацията или е извадена обувката на някой кабел към бутоните във вратите? Това е чист проблем по кабелите според мен.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Ами нали плафоните са 3. Ако беше кабел към вратата, щяха да светват и 3-те плафона, както се получава, когато наистина отворя врата. А това, което описвам е съвсем различно: Светва само предният плафон, а като отворя врата, светват и другите 2 плафона. Затварям врата и 2-ри и 3-ти плафон гаснат, а предния си свети. Това в движение, т.е. на контакт, че и на запален двигател.
              Според мен проблемът е някъде по платката. Живот и здраве дано намеря малко време тези дни да я почопля с поялника.

Коментар

При движение като ударя голяма дупка и на мен ми светва централния плафон, все едно съм отворил някоя от вратите. Оварям и затварям шофьорската и изгасва.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                  Прибързана радост. Няколко пъти ми се включи лампата в движение. Много е неприятно да ти светне в очите докато караш по тъмно.
                  Принудих се да разкача малко кабели. Пак ще презапоявам - за последно. Ако не стане, по-добре да не свети изобщо.
                  и аз имам същия проблем , бяха извадени двете жици след като ги съвзах - заработи средния плафон, но до първото потегляне тогава светна и неще да се гасне ...
                  Opel Frontera 25TDS(VM41B) 1997

Коментар

Ето аз как си реших въпроса с осветлението - диодите не консумират почти нищо, а светят много
                    Диодната лента под капака пък, така монтирана е много полезно нещо. Само давам идея
                    Прикачени файлове
                    :)

Коментар

Вчера камиончето почина, следващата седмица предстои смяна гарнитура на главата и пълното и обслужване, сегменти, основни и биелни лагери, нов съединител...надявам се да е "само" това, но пък за сметка на това от април месец надявам се да карам една почти нова Фронтера

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                        Вчера камиончето почина, следващата седмица предстои смяна гарнитура на главата и пълното и обслужване, сегменти, основни и биелни лагери, нов съединител...надявам се да е "само" това, но пък за сметка на това от април месец надявам се да карам една почти нова Фронтера
                        А, как се стигна до "кончината" му дали беше неочаквана или пък просто му беше дошло времето?
                        Казано е:
                        -"Обичай ближния",
                        щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Утре го отваряме и ще се разбере, дано не се размирише много защото смятам да го разровим доста
                          А симптомите-изведнъж стрелката на температурата ми удари червената зона(бях запалил и карал около 2-3км.), спрях веднага-радиатора студен, преливника пълен до горе, като отворих капачката на радиатора избиваше вода. Като запаля двигателя при отворена капачка водата започна да прелива отново.

Коментар

Такаа вече стана ясно какъв е проблема-издухала гарнитура на главата, антифриза се е изливал в първи цилиндър което е по-добрият вариант.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-03-20 10.03.02.jpg
Прегледи:1
Размер:172.6 КБ
ID:5358312Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-03-20 09.48.09.jpg
Размер:126.8 КБ
ID:5358313Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-03-20 09.48.19.jpg
Прегледи:2
Размер:129.4 КБ
ID:5358314
                            Вижда се как е "измито" буталото, така и така е отворена смятам да сменя всичко което се налага по главата, сегменти, лагери, съединител...април месец ще карам новата си стара кола

Преди да се стигне до този изненадващ ремонт обаче смених някой нещица по колата.
                            За съжаление при връзването на телефона с компютъра всички снимки преди/след се затриха, така че само няколко набързо.
                            Първо сложих усилени +20% по-твърди пружини от Исузу Трупър, които дават около 2'' лифт, алуминиевите подложки ги сложих на Фронтерата на брат ми. Смених и амортисьорите с двойно-действащи газови Rough country -предните са около 4-5см. по-дълги, а задните 6-7см. Разликата в поведението на колата се промени рязко-стана доста по-твърда, но и стабилна в завоите, а хода на окачването...е ограничен от някой други неща. Премахнах предната стабилизираща щанга заедно с биалетките, резултата-отпред артикулацията значително се подобри, при движение разлика се усеща при много резки завои с висока скорост(над 80км.) при по-ниска реално не съм усетил разлика.

Име:2012-03-09 16.49.48.jpg
Размер:130.6 КБ
ID:5358315Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-03-09 16.49.57.jpg
Размер:113.5 КБ
ID:5358317Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-03-09 17.30.56.jpg
Размер:138.4 КБ
ID:5358318

Премахнах страничните стъпенки, които скоро смятам да заменя с рокслайдъри с възможност за вдгане с джака.
                            След едно затъване се дооброудвах и с малко такелаж-2м. верига със скъсяващо звено, 10м.синтетично въже(оказа се че все пак има разгъване, независимо че в магазина ме убеждаваха, че е по-добро от желязното), няколко допълнителни шегела, колани...така спокойно мога да си ползвам Хайджака вместо лебедка

Име:2012-03-04 16.38.57.jpg
Размер:125.4 КБ
ID:5358316

От една година на баща ми му е преодстъпен един Стиид, при размяната на гумите на 10к км. се загледах в окачването, което се оказа индентично с това на Фронтерата, отидох в представителството и сега очаквам да ми кажат цени за консумативи-биалекти, тампони§со карантии за отпред. За съжаление все още нямат резервни части и не успяха да ми кажат кое колко ще струва, като получа информация ще пиша, дано са конкурентни.

Име:2012-03-03 10.46.16.jpg
Размер:156.1 КБ
ID:5358319

Какво предстои...след като излезе от бокса смятам да направя експидиционен багажник, рокслайдърте за които споменах, нещо напоследък се оглеждам и в металните задни брони, но да видим ...Преди зимата трява да боядисам джантите черни и да монтирам новите 245/75/16 Nitto dura grappler, които като ги сложа до сегашните ми 245/75/16 са с поне 5см. по-високи...май ще трябва да режа арките на предните калници, евентуално и един лек бодилифт ми се върти...абе тръгнах по наклонената плоскост и май съм набрал вече такава скорост, че няма да мога да спра вече

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                              За съжаление все още нямат резервни части и не успяха да ми кажат кое колко ще струва, като получа информация ще пиша, дано са конкурентни.
                              Все още части нямат,но цени имат-гледал съм ги и не са много конкурентни-според мен.Все пак са китайски.

Коментар

Гледам от снимките, че и буталата са ти за смяна. Поне на трети цилиндър виждам дупка. Не искам да те плаша, но цената на буталата на този двигател е доста висока и не се сменят лесно. Само бутало струва към 300 лв., а биелите са 1000 и нагоре. Имай го предвид.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X