Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какво направи днес по Фронтерата?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Re: От: Кой какво направи днес по ФРОНТЕРАТА?

Първоначално публикуван от Ares757 Преглед на мнение
    как изгоряла? ти по работата на мотора не усети ли?трябва да е имало сериозна разлика?
    Мотора си работи идеално-DIESEL POWER!

Коментар

• От: Кой какво направи днес по ФРОНТЕРАТА?

Първоначално публикуван от Vlados Преглед на мнение
      Приключих с плановете за затапване...
      Ще чакам по-топли времена, за да поразглобя АГР-а, колекторите и каквото още може да се изчисти в условията на "пред блока".
      Като отвориш входящите колектори,ще видиш вакуумно управлявана клапа.Действието на клапата се затруднява от нагарите,затова е хубаво добре да се почисти,както и стените на колектора.
      http://www.offroad-bulgaria.com/atta...4&d=1272287165
      Черната лепкава маса е набита и в цилиндровата глава,отлага се по стените на проходите към смук.клапани,а състоянието на самите клапани сигурно ще те удиви!

Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
        От някой месец на 97 година нагоре няма екопомпа - "прахосмукачка"
        Цяла година е изкарало недоразумението-учуден съм.
        А случайно да ви се е случвало в много гъста мъгла колата да набира мудно?На влагата ли на какво се дължи?По обяд я карах всичко беше ок.,сега чак като загря тогава се оправи.Слушах да прескачат цилиндри или нещо друго-няма.Гориво не съм зареждал-има достатъчно и от 2-та вида.
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Днес нищо не съм правил, но вчера си монтирах АГУ :-)) . Вече навъртях около 60 км. и добре се движи Фронтерката . Много слабо се усеща разлика във вървежа. Поздрави на всички и безаварийни километри

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...=106216&page=4 да не качвам снимки на 1001 места.трябваше направо тук да ги постна,ама....

Коментар

Днес смених всички консумативи.Вече само ръчка 2.2 16V 136hp.

Коментар

мога да ти дам съвет да смениш автоматичните хъбове с ръчни...става друг автомобил

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Gergov Преглед на мнение
                  мога да ти дам съвет да смениш автоматичните хъбове с ръчни...става друг автомобил
                  Моля те давай "Отговори с цитат" като постваш че не се разбира на кой даваш съвет.
                  no signature no problems

Коментар

Вдигнах джипката, за да сменя горивния филтър и се натъкнах на това:

Долни шарнири - Маншони на каретата - Горните щарнири се вееха свободно...

В резултат от смяната на филтъра си имам чисто нови долни шарнири SWAG (2х53 лв.), горни шарнири MOOG (2х43 лв) и маншони от Исузу (2х15 лв.).

Преди това нищо не тропаше, сега да не говорим.
                    OPEL FRONTERA B 2.2DTI -> NISSAN TERRANO II 2,7TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Vlados Преглед на мнение

В резултат от смяната на филтъра си имам чисто нови долни шарнири SWAG (2х53 лв.), горни шарнири MOOG (2х43 лв) и маншони от Исузу (2х15 лв.).

Преди това нищо не тропаше, сега да не говорим.
                      Добра работа....!
                      И при мен маншончетата на долните шарнири са се нацепили...засега само ги мажа периодично с грес за да не се замърсяват...няма хлоп и троп ама...ще трябва да ги сменям!!!!
                      Тези ,"SWAG" имат ли гресьорки????
                      Последно редактирано от minchevp; 04-02-11, 21:49. Причина: ПГ

Коментар

Става въпрос за Опел Фронтера ТДС,къса база, 2,5 VM '98 г. Имаше проблем с рамо на ролката на алтернаторния ремък, явно им е болка на фронтерите, тръгнах да търся и ми обявиха едни цени... - 370; 420; 845 лв. - обясних им, че не искам още един джип, а само ролка с рамо, и в крайна сметка хванах шублера, лист хартия и молив, и намерих стругар, след 2 дена имах работещ перфектно джип, ремонта беше 150 лв, вкл. двете паразитни ролки. Рамото го направих с иглен лагер и 2 сачмени, 2 о-пръстена и зегерка, мисля че ще надживее джипа.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:rolka.jpg
Прегледи:1
Размер:64.8 КБ
ID:5258788 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SNC_110309_144919.jpg
Размер:124.6 КБ
ID:5258789 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SNC_110224_161612.jpg
Размер:122.3 КБ
ID:5258790

Коментар

Днес смених ламбда сондата. Двигател X20SE. Bosh LS 02 / 0 258 986 502 - 36y /универсална се води/.
                          Понеже някъде ставаше въпрос за цветовете на кабелите това го преснимах от ръководството за монтаж.
                          Прикачени файлове
                          Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
                          VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

И резултата от итервенцията е............???????
                            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                              И резултата от итервенцията е............???????
                              Нормализира се разхода на бензин.
                              Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
                              VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

Здравейте колеги,
                                след разходката през почивните дни усетих особеност в управлението и поведението на предницата някакси по-освободено!?!??
                                При огледа установих,че лявата ,вертикална-свързваща щанга се е откъснала в горния си край от напречната-стабилизираща щанга(No5 от скицата).
                                http://catalog.g-motors.net/opel.lmz...s=0&mc=13&sm=0
                                Наложи се замяна ,затова купих комплект на =SIDEM=!
                                http://drive.bg/popup_image.php?pNum...ff59dde40736de
                                Особеност на монтажа е сваляне на съответното колело и регулиране на положението на долниният носач за да не е под напрежение щангата.Развиването на старите болтови съединения при мен стана с "флекса"!
                                Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X