Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нуждая се от съвет относно джип "Фронтера-А"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от EXALIBUR
    Здравейте
    Искам да помоля за съвет какви амортисьори да сложа на моита фронтерка, защото мисля че нейните са заминали. Дайте информация за марка ,тип и евентуално цени. Също така ме интересуват и цени за шарнирните болтове, ако някой се е сблъсквал със подобни информации. Ще ви бъда безкрайно благодарен.
    Поздрави от Варна.
    Шарнири 55-60 лв.
    амортисьори каквито си сложиш, ако не искаш тунингови си сложи ДеКарбон.
    no signature no problems

Коментар

Съжалявам, на на моята не съм сменял но ходих на стенд да ги проверявам и няма ядове.А за Фронтерата,че не е пъргава,вече сипромених мнението,само трябваше да се опъне малко жилото на газта и сега е вече е съвсем друго.Ако някой знае как да увелича хода на педала на съединителя моля помогнете......

Коментар

Как така да го увеличаваш? Защо? Какво прави този съединител?
        А сега и аз искам да ви споделя какво открих онзи ден докато си убирах луфта на секторната кутия- та значи бърникам там доле и напипах тръбичките към маслоохладителя. С учудване установих че са студени, а двигателят беше работил до преди малко. Аз ли си мисля че маслоохладителя е запушен или тои пропуска маслото през него само когато то достигне определена температура_ както е с охладителната система на двигателя?
        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

какъв е двигателя, не че ще ти дам компетентен отговор
          Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

двигателя е 2.0I,а за хода на педала на съединителя,при натискане започва да се товари от средата надолу и когато мотора загрее до нормална температура скоростите влизат досто по трудно,а при включване на задна пак при топъл мотор се чува прехъркване на скоростите.Това което описа по горе на студен мотор го няма??????

Коментар

Знаеш ли_ все едно описваш мойта джипка. Прави ги същите номера, но и свикнах и вече почти не го забелязвам. От това което сам гледал по съединителя_ по точно вилката, мисля че не може да се регулира. Може да опиташ да обезвъздушиш долното цилиндърче. Кяжи ако нещо се промени. Иначе аз просто превключвам малко по бавничко предавките и не се усеща. Но ако решиш да ги вкарваш спортно бързичко тогава прехъркват. Аз давам време на синхронизаторите да си сработят нормално. Все пак не е спортна кола. Пробвай с по плавно превключване. Успех.
              Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Ееее, забравили сте основни положения, всички УАЗ-оводи ще ви се смеят. Значи нагоре с двойно амбриране, а надолу с междинна газ - няма да прихърква - гаранция
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Благодаря за отговорите,но "Фронтерата"ми е трети джип,като изключим "Нивата"и такива проблеми не съм имал с тях.А за ладата ако някой чете написаното да не се обиди нещо, тези машини въобще не са за подценяване вярвайте ми.

Коментар

пробва ли да натегнеш съединителя

Коментар

Съединителя на фронтерата е самореголиращ се няма какво да му се натяга ! ( сигурно има начин да се побългари ).
                      no signature no problems

Коментар

"sapporo" не съм го натегнал поради простата причина,че въобще не разполагам с време - ходя на работа ,но когато това стане ще пиша обещавам "fanatic"радвам се ,че най - после се включи и ти.Наистина смятам да пусна малко "кръвчица"от помпата на съединителя пък тогава пак ще пиша дано само да намеря време в почивните дни Но все пак какво значи да се побългари,ако имаш идея давай...........

Коментар

при мен също се появи леко прихъркване, при бързо превключване, на скорости до трета, след като отпуснах малко съединителя от бронята на жилото.

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW
                            "sapporo" не съм го натегнал поради простата причина,че въобще не разполагам с време - ходя на работа ,но когато това стане ще пиша обещавам "fanatic"радвам се ,че най - после се включи и ти.Наистина смятам да пусна малко "кръвчица"от помпата на съединителя пък тогава пак ще пиша дано само да намеря време в почивните дни Но все пак какво значи да се побългари,ако имаш идея давай...........
                            Някъде по руските сайтове гледах че подлагат шайби долу на педала но не помня как и не помня къде, може би някой майстор ще измисли нещо иначе проверил ли си си казанчето за съединителя ! моето след летнния преход се оказа пълно с тиня и нямаше грам спирачна течност, явно е изтекла от някъде
                            no signature no problems

Коментар

Казанчето има достатъчно течност,а за скоростите все едно,че акс.лагер не натиска достатъчно диафрагмата или ,че вилката няма ход,а педала сработва от средата на долу.Мисля да подложа нещо на стержана,който излиза от долната помпа.Иначе скоростите си включват добре няма прехъркване просто като загрее по трудно влизат.

Коментар

...

Не съм спец.по джиповете,но опели съм имал 7-8/от 1,3 до 2.0І 16в/,та един не сам имал с мек съединител,Явно си е Опел,иначе нищо лошо за Опел
                                SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X