Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Място на газова бутилка в ОФ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Място на газова бутилка в ОФ.

GICHEV (нищо лично,но от гледна точка на безопасността) бутилката на MARINHAKER е по "изгодно" инсталирана (изгодно,защото на тези 40-50 л. ти виси живота).
    От майстори знам,че кошът където е двигателят,винаги е по-здрав отколкото другия (в случая-багажника).Там железото е по плътно,по-трудно гние.Също така,при недай си боже някакъв удар,двигателят 80% ще ти послужи като предпазител на бутилката.
    Пример: някой джигит се излита с 60-70,отнема ти предимството (или на светофар минава на червено),удряте централно отзад или някаде в зоната на багажното отделение.Мислиш ли,че пораженията ще бъдат същите,ако бутилката е била монтирана отпред ? Щом инженери са предвидили мястото отпред за най-сигурно,не можем нищо да кажем

По натам с опасностите.
    Не ти трябва да караш офф,за да отхвръкне твърд предмет докато караш.(Преди 2-3 седмици от мое невнимание,минах през камък голям,почти колкото юмрукът ми.Гумата така гръмна,все едно ми гърми АГУ-то.След това видях,че дупката е с големина една цигара).Така че,няма да ти навреди ако я пообезопасиш малко оттук-оттам.

Разгледах цялата тема,като всяко едно мнение съм го чел тази вечер.При MARINHAKER ясно се вижда,че е започнал инсталацията с много повече желание за работа от теб.Вижаш колко съвети са му дали и между колко начина да я сложе се е чудел.
    Когато ти падне на готово "умствената схема",физическата е най-лесна Малко циганска работа

Иначе евала и на двамата.Заслужава си турда,щом е бил по колата - не по жената.

Коментар

Само не разбрах или това, което разбрах от написаното от теб е, че трябва да се монтира бутилката в двигателния отсег, което освен че е почти невъзможно е и безумие. Обясни ми моля те какво точно искаше да кажеш. И какво общо има наистина перфектно монтираната бутилка на Маринхакер с двигателния отсег.
      При удар по бутилката в багажника 100 % ще се откъснат само планките, които я държат. И даже бутилката е сметната да издържа на допустима деформация при удар и за това се пълни на 80 %, а не само заради топлинното разширение на газа. А и сондата ще се пръсне първа. За да гръмне бутилката при удар трябва толкова да се деформира, че със сигурност в колата всичко ще е на кайма и без газова бутилка. Друг е проблема при изтичане на газ. Говоря само за директно взривяване на бутилката от удар.
      Колегата трябва да защити бутилчицата, но при удар от отхвръкнал камък не може да се взриви според мен.

Коментар

Бутилката за пропан-бутан обикновено е най-здравият детайл от автомобила - освен блока на двигателя, разбира се. След като на бензинови джипове поставят резервоара отдолу и той някак оцелява, газовата бутилка е без грижи - тя е много по-дебело желязо.

За предотвратяване на изтичането на газ при удар има сонди с преразходен клапан и сонди с електромагнитен клапан. Или и с двата. Добре е да се използват такива защитни средства.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Бутилката за пропан-бутан обикновено е най-здравият детайл от автомобила - освен блока на двигателя, разбира се. След като на бензинови джипове поставят резервоара отдолу и той някак оцелява, газовата бутилка е без грижи - тя е много по-дебело желязо.
          Напълно съм съгласен!
          Преди години с мой приятел карахме 2 Рена 11 с АГУ - неговата бутилка беше кръгла, монтирана на мястото на резервната гума, необезопасена с нищо отдолу. След едно излитане от пътя, зверски удар отзад и отдолу, вследствие на който беше се поизкривило и самото купе, по бутилката нямаше никакви шети ( както между впрочем и по самия автомобил, след "летежа" се беше озовал насред една нива, в крайна сметка се е прибрал на ход )!
          Казано е:
          -"Обичай ближния",
          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Не се засягам естественно, написал съм го и няколко поста по-горе смятам, че форумът е именно за това да се обсъдят евентуалните проблеми които могат да възникнат.
            Та не знам дали си обърнал внимание, но MARINHAKER е монтирал неговата бутилка на Фронтера "А", докато моята е "Б", както казах смятам да направя допълнително обезопасяване, но за целтта трябва да хвана някой с повече познания по труд и техника, зимата ще изкара така а напролет ще го мисля.
            Това за двигателния отсек не го разбрах, мисля че и ти не си бил сигурен какво искаш да кажеш, защото освен при някой модели на които резерваната гума е при двигателя не виждам как там може да се сложи бутилка, а и да можеше не бих го сложил там. Мисля че не трябва да се сравняват купетата на една кола с тази на джип, да купето не е много здраво, но освен купе аз имам и шаси което е от доста солидно желязо.
            Не знам дали си обръщал внимание къде стоят резервоарите на камионите, които са от поне 2-3 пъти по-тънка ламарина от тази на една газова бутилка, а нямат никаква протекция, и само две шини ги държат, представи си какво ще се случи ако някой джип се излети и се нацепи в доста по-незащитения резервоар на камиона.
            Относно сондите сложиха ми евро сонда която спира автоматично в случай на прекъсване на основният газопровод, и не знам още какво правеше друго...

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
              Не знам дали си обръщал внимание къде стоят резервоарите на камионите, които са от поне 2-3 пъти по-тънка ламарина от тази на една газова бутилка, а нямат никаква протекция, и само две шини ги държат, представи си какво ще се случи ако някой джип се излети и се нацепи в доста по-незащитения резервоар на камиона.
              Виждал съм 2-та резервоара на ТИР, които нормално побират 1200 л., съответно удължени и вече с капацитет 1500 л. - наистина стоят доста ниско, без никаква защита, прикрепени с 2 шини! Е те са предвидени и за други условия на експлоатация...
              Казано е:
              -"Обичай ближния",
              щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

То работата върви към анкета.За или против газовата бутилка да е от долу!За лек автомобил може би,но за джип от долу.За бела ще се намери един камък,който ще тества здравината на бутилката.Друга работа е,ако се кара само градско!Тогава може да се сложи и пура по дължината на кардана!За монтажи на АГУ варианти бол.На къса база бутилка само до калника в багажника(мое мнение),на дългата база пак там!Газстанций много.По-добре да се подсигуря добре,от колкото да му мисля после(ако има време за мислене)!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:lpg%20tank%20rupture.jpg
Прегледи:1
Размер:158.4 КБ
ID:5131447
                п.п. Не казвам,че е монтирана от долу,но не е шега работа!

Коментар

Тази бутилка е гръмнала от препълване. Така не бива, това е ясно.

И все пак, след като конструкторите поставят резервоарите за бензин отдолу, с какво една 7 пъти по-дебела и здрава газова бутилка е по-опасна?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    ....И все пак, след като конструкторите поставят резервоарите за бензин отдолу, с какво една 7 пъти по-дебела и здрава газова бутилка е по-опасна?
                    Бензина все пак не е под налягане!При удър на резервоара от камък,няма да гръмне,но пропан-бутана не гаранира това.Без значение колко е дебела стената на бутиката!От бутилка до бутилка има разлика все пак.

Коментар

Това, че е под налягане, само пречи на камъка да спука бутилката. Веднъж като се спука, е еднакво лесно да гръмнат - освен че газта изфирясва за секунди, а бензинът е пожароопасен и взривоопасен часове и дни наред.

---
                      все едно, опасностите от различните горива са обсъждани на много места.

Коментар

Както съм написал сложиха ми клапан който изпуска налягането при евентуални проблеми, относно евентуален удар при каране напред вероятността да ударя тази част е минимална. Повече ме притесняваха препятствия които са невидими при каране назад, някое ниско колче например или камък, но поради неоригиналният теглич при мен бутилката е по-малко защитена, отколкото ако беше оригинален. Не знам дали се вижда от снимките но тръбата на теглича която се захваща за шасито е буквално на нивото на бронята, докато при оригиналният теглич е доста по-ниско, топката също му е по-назад и по-ниско, ето една схема надраскана набързо как стои бутилката.
                        Сивата линия свързва дифа и теглича, бутилката се пада над тази линия.
                        Прикачени файлове

Коментар

Бъркаш генерално!!! Не се подвеждай по тази сива линия, която си си определил за безопасна. Правилните линии са тези червените които аз ти пнаправих, защото ако черното петно е камък сам можеш да се сетиш дали ще те предпази теглича на заден ход.
                          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                            Повече ме притесняваха препятствия които са невидими при каране назад, някое ниско колче например или камък, но поради неоригиналният теглич при мен бутилката е по-малко защитена,
                            колега, няма такова колче или камък който да направи нищо повече от драскотина върху грунда на бутилката при каране назад. Все пак предполагам, че не караш с 50 км/ч назад?
                            При каране офроуд единствения проблем е ако джипа скочи и се приземи върху бутилката, но дори тогава ако не е без предпазен клапан е малко вероятно да гръмне. Прекалено се притеснявате за подобни проблеми. Бутилката е изключително дебела и здрава. Не позволявайте на газостанциите да ви ги пълнят докато спре да вкарва защото това претоварва поплавък/клапана и той с времето спира да върши своята дейност, и проблеми няма да имате. Захващането на бутилката е по-важно в случая.
                            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                              колега, няма такова колче или камък който да направи нищо повече от драскотина върху грунда на бутилката при каране назад. Все пак предполагам, че не караш с 50 км/ч назад?
                              При каране офроуд единствения проблем е ако джипа скочи и се приземи върху бутилката, но дори тогава ако не е без предпазен клапан е малко вероятно да гръмне. Прекалено се притеснявате за подобни проблеми. Бутилката е изключително дебела и здрава. Не позволявайте на газостанциите да ви ги пълнят докато спре да вкарва защото това претоварва поплавък/клапана и той с времето спира да върши своята дейност, и проблеми няма да имате. Захващането на бутилката е по-важно в случая.
                              Фанатик,само да допълня,че при този вариант "...ако джипа скочи и се приземи върху бутилката,..."вероятноста тя да влезе вътре в купето е по-голяма.Не е удобно да ходя да правя снимки на блъснат отзад автомобил-единственото нещо без повреди е газ.бутилка. колегата "Строил"предполагам знае за катастрофота която стана м/у Елхово и Ямбол миналата година при която камион блъсна лек автомобил отзад.
                              ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
                              Grand Cherokee 2.7
                              GSM 0888148630

Коментар

Първоначално публикуван от KOLEV G Преглед на мнение
                                Фанатик,само да допълня,че при този вариант "...ако джипа скочи и се приземи върху бутилката,..."вероятноста тя да влезе вътре в купето е по-голяма.Не е удобно да ходя да правя снимки на блъснат отзад автомобил-единственото нещо без повреди е газ.бутилка. колегата "Строил"предполагам знае за катастрофота която стана м/у Елхово и Ямбол миналата година при която камион блъсна лек автомобил отзад.
                                Aз след това написах че трябва да се обърне внимание на закрепването. поради тази причина.
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X