Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Място на газова бутилка в ОФ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Място на газова бутилка в ОФ.

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
    Ако всичко трябва да е редовно в София биха го накарали да мине през Технотест .
    ПП дано при теб не се стига до там ;
    Това не е вярно! Никъде в закона не пише къде трябва да е бутилката. Пише само да е "твърдо закрепена за автомобила и да не е изложена на пряка слънчева светлина". Познавам доста хора с бутилки отдолу и също толкова с такива на тавана под навес, никой от тях не е имал проблеми с узаконяването. Не говорорете наизуст защото така се създават неверните слухове...
    no signature no problems

Коментар

Има един доста досаден проблем с тези бутилки скрити някъде. Техническият надзор си лепи печатите върху самата бутилка, а служителите на бензиностанциите искат да видят този печат понякога.

Засега, поканата "напъхай се отдолу и го виж" винаги е довеждала до безпроблемно зареждане при мен. Но, знае ли човек...

п.с. идея нямам как минават колите с фабрични уредби.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Има един доста досаден проблем с тези бутилки скрити някъде. Техническият надзор си лепи печатите върху самата бутилка, а служителите на бензиностанциите искат да видят този печат понякога.

Засега, поканата "напъхай се отдолу и го виж" винаги е довеждала до безпроблемно зареждане при мен. Но, знае ли човек...
        При мен поради същата причина, стикерът е залепен върху паспорта на бутилката и няма проблем.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          При мен поради същата причина, стикерът е залепен върху паспорта на бутилката и няма проблем.
          Абе то при мен и без стикер и без паспорт няма проблем, но това в паспорта си е идея.

Коментар

п.с. идея нямам как минават колите с фабрични уредби.
            Пак там в закона пише че за проверка важи както лепенката на самата бутилка така и печата и заверката в паспорта на същата...
            no signature no problems

Коментар

Всъщтност аз имах предвид да не гние, но като се замисля тя докато изгние бутилката от колата няма нищо да остане Имам Нива с бутилката отдолу вече 10 години и бих казал твърдо, че колата има живот още няколко години, а бутилката не е мръднала. Но си спомням, че като я озаконявях за първи път чичката се мръщи много преди да се навие да я регистрира. Но това беше преди 10 години все пак.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Това не е вярно! Никъде в закона не пише къде трябва да е бутилката. Пише само да е "твърдо закрепена за автомобила и да не е изложена на пряка слънчева светлина". Познавам доста хора с бутилки отдолу и също толкова с такива на тавана под навес, никой от тях не е имал проблеми с узаконяването. Не говорорете наизуст защото така се създават неверните слухове...
                Аз НЕ говоря на изуст и нормативната база за укрепването на дадено приспособление няма нищо общо с узаконяването му! Също така не споря къде е сложена и как е закрепена ботилката,а че е променен основен възел в автомобила(резервоара);и ако тази кола отиде на промяна на ригистрация в друг окръг(примерно София) се минава през каналите на КАТ, където съм абсолютно сигурен че ще поискат документ удостоверяващ конструктивните промени направени по автомобила! Също така при ГТП в сериозен сервиз също ще поискат такъв документ за да си сложат печата че този автомобил е технически изправен и е безопасен за движение !(друг е въпроса как става в малките сервизи);
                Реален преглед на на газовата инсталация и ботилката към нея не се прави като отдеш при някой и той огледа възлите и ти даде нова лепенка с печат,а през определен период се сваля ботилката и се носи на магнитен резонанс(в София има 2 такива лаборатории, пак друг е въпроса че почти никой не го прави) ;

ПП Желая УСПЕХ на колегата MARINHAKER и се извинявам за отклонението от темата .
                Поздрави!

Коментар

... се сваля ботилката и се носи на магнитен резонанс...
                  Ей това е хубав бисер.

Иначе, резервоарът за гориво май не е надзорно съоръжение само по себе си. На ГТП от него се иска само да не капе гориво.

p.s. Магнитен резонанс е метод за разглеждане на вътрешността на някакъв обект, който е абсолютно неприложим за железните бутилки. Тях ги гледат с рентгенови апарати.
                  Последно редактирано от Ясен; 09-07-09, 16:59.

Коментар

Ей това е хубав бисер.

Иначе, резервоарът за гориво май не е надзорно съоръжение само по себе си. На ГТП от него се иска само да не капе гориво.
                    не бе "бОтилката" е важна... говорехме за нея но понеже ванга беше само една аз не се досетих, че колегата е мислил за резервоара на не за бутилката. От друга страна аз съм 99% убеден, че никой по никакъв повод няма да обърне внимание, че това не е стандартния резервоар. Пък и все пак КАТ не е TUV.
                    no signature no problems

Коментар

В нещо различно от лек офф - никъде не и е мястото!Мое мнение че намалява ресурса на двигателя,само заема място и тежи,също е мн опасна и джипа не върви като с бензин.Абе и тия маркучи из цялата джипка..

Коментар

Първоначално публикуван от ivako Преглед на мнение
                        В нещо различно от лек офф - никъде не и е мястото!Мое мнение че намалява ресурса на двигателя,само заема място и тежи,също е мн опасна и джипа не върви като с бензин.Абе и тия маркучи из цялата джипка..
                        Колега изказваш се неподготвен. Няма да спамим повече но тия лафове от форума на рейсърите не са за техническите дискусии...
                        Нито е по-опасно от бензина ( даже напротив ) нито върви по-малко (ако е настроена добре ) нито път и пречи оффруда. Да не говорим, че няма мъркучи ( газта минава през тръби ).
                        no signature no problems

Коментар

Аз НЕ говоря на изуст и нормативната база за укрепването на дадено приспособление няма нищо общо с узаконяването му! Също така не споря къде е сложена и как е закрепена ботилката,а че е променен основен възел в автомобила(резервоара);и ако тази кола отиде на промяна на ригистрация в друг окръг(примерно София) се минава през каналите на КАТ, където съм абсолютно сигурен че ще поискат документ удостоверяващ конструктивните промени направени по автомобила! Също така при ГТП в сериозен сервиз също ще поискат такъв документ за да си сложат печата че този автомобил е технически изправен и е безопасен за движение !(друг е въпроса как става в малките сервизи);
                          Реален преглед на на газовата инсталация и ботилката към нея не се прави като отдеш при някой и той огледа възлите и ти даде нова лепенка с печат,а през определен период се сваля ботилката и се носи на магнитен резонанс(в София има 2 такива лаборатории, пак друг е въпроса че почти никой не го прави) ;

ПП Желая УСПЕХ на колегата MARINHAKER и се извинявам за отклонението от темата .
                          Поздрави!
                          Също се извинявам за отклонението от темата,но за инфо на колегата "kiriko"Конструктивни промени (и то много по-сериозни,за които според ЗДП се спира от движение МПС)са промяната на броя,цвета и разположението на светлините в дадено МПС,както и подмяната на елементи и възли по окачване и ходова част,със такива които не са стандартни за марката,модел,модификация на МПС(размер на джанти и гуми;пружини,амортисьори,разширителни фланци и т.н.)
                          Не се заяждам,но смятам,че не трябва когато някой направи нещо подобно и сподели както колегата,да почваме да търсим негативи и недостатъци.
                          Поздрави!
                          ПП. Моята е ДБ и набавя ли необходимите материали започвам монтаж по образец и размери на колегата
                          ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
                          Grand Cherokee 2.7
                          GSM 0888148630

Коментар

В никакъв случай не търся негативи или недостатъци ,просто изказах опасения относно узаконяването на тази интервенция ;

Коментар

Колеги спор няма(засега).Пишете за газо-надзор,ами лично се познавам с тях но те са костюмари и няма никакъв проблем от ТЯХНА СТРАНА.Проблема е от колегите газаджий по бензиностанциите които ги мързи боквално да зареждат коли.Пробвайте на някоя по малка газ-станция от ЛУКОИЛ дазаредите,да ли ще имате проблеми?Кажете ми по кой зазкон и по кой член не се зарежда кола от бензиностанция?По-принцип верно хора всякакви,но Никой неможеда каже кой да се зарежда и кой не.Няма все още писън закон.
                              Последно редактирано от STROIL; 10-07-09, 00:53. Причина: Допълнение

Коментар

Брей какъв купон се е завихрил тук
                                Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                                За полезното-скромничиш...
                                Ако и да е офф-кажи след като си направил амовете "еднопосочни" какво е поведението на джипа.Пробвал ли си с меки/твърди гуми на различни терени.Гледам,предните гуми нещо меки/знаеш,че съм със същите/.На колко са надути четирите и със съответното налягане имаш ли негативно пътно поведение,спрямо оригиналното окачване преди?
                                Имам усещането,че стана по стабилна в завоитепо черно не съм я пробвал още но задницата се изравни

Първоначално публикуван от sony bono
                                По-прекрасно изпълнение от това здраве му кажи. Евалата.
                                Само за информация ми кажи, навиват ли се да озаконяват газовата уредба като е бутилката отвън Говоря легално разбира се. При теб как ще е?
                                Няма проблем приказвал съм с газаджии,щом се озаконяват тези монтирани на покрива
                                Първоначално публикуван от kiriko
                                Ако всичко трябва да е редовно в София биха го накарали да мине през Технотест .
                                ПП дано при теб не се стига до там ;
                                Няма такива изисквания при преместването на бутилката да се минава технотест.
                                Първоначално публикуван от kiriko
                                Мислчя,че на 5-години се сменяше цялата бутилка,това съм го чувал специалисти,защото ти излиза по евтино от един резонанс.
                                OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X