Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Място на газова бутилка в ОФ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Място на газова бутилка в ОФ.

Не е ли по-гот, да като свършиш едната бутилка, да знаеш, че другата е непокътната?
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Не е ли по-гот, да като свършиш едната бутилка, да знаеш, че другата е непокътната?
      Определено. Еле па като се знае точността на газовите нивомери.

Коментар

Първоначално публикуван от torino Преглед на мнение
        Маринчо,благодаря ти за тази тема ако е възможно след като и монтираш да дадеш малко инфо и снимки как е станало.
        Марински ако имаш дай и размери на кашона, на резервоара и на бутилката. Ако имаш технически още по-добре, направо да го сгъна на абканта ( знам, че си го измерил максимално добре ). Пусни и снимки на готовия продукт монтиран моля те.
        Последно редактирано от fanatic; 06-07-09, 14:43.
        no signature no problems

Коментар

Не, на мен ми е по гот да си знам че като заредя имам 800 км пробег Отделно и 150 км на бензин ако я закъсам чак толкова ...
          Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
            Не, на мен ми е по гот да си знам че като заредя имам 800 км пробег Отделно и 150 км на бензин ако я закъсам чак толкова ...
            Така в случай на пробив на тръбичка, бутилка или клапан губиш всичко. С независимите имаш резервна система и шанс да загубиш по-малко гориво и е по-безопасно. Отделно в зависимост от формата и големината на бутилките си донякъде зависим от наклона на терена, по който се движиш.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Изпарителят очаква по тръбата да идва течна газ. Не, че газообразната нещо му пречи, просто не минава нужното количество през тръбата.
              Виждал съм сонди които нямат монтирана тръбичка да засмуква от дуното на бутилката,това означава,че замукват газ-та само в газообразно състояние.Може би беше грешка на газаджиите но колата си вървеше без проблем.

Ето и малко снимки на вече монтираната уредба:
              За разлика от резервоара,предпазителя на АГУ-то се вдигна на по голяма височина от земята

ето и разположението на бутилката отдолу

Оригиналната сонда я монтирах по следният начин;след като направих отвор за нея и я поставих в резервоара с два болта М8 захванах скобата която я притисна към резервоара,задължително замасих резервоара

Сложих и оригиналният отдушник

Наложи се да заваря теглича и да махна укрепващите болтове за да спечеля малко място

Ето и отдолу как изглежда

Скобите които притискат бутилката и резервоара

Ауспуха минава на доста голямо разстояние от бутилката,но за всеки случай реших по друг начин проблема по късно в темата.

Захващането към шасито е по същият начин както оригиналният предпазител,взех неговите планки.

Наложи се и лека корекция на маркучите на резервоара

Между бутилката и шасито остана разстояние удобно за по съединяването и .

Следва продължение!!
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

А къде си дянал щангата за регулатора на спирачното усилие?

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                  ...
                  Браво Маринчо станало е перфектно,сега остава да я патентоваш и да кажеш кога да дойда да направиме и мойта...
                  Последно редактирано от Ясен; 08-07-09, 08:54. Причина: Аааа, научете се да правите цитати!
                  Какво е това 4x4...:confused:
                  [FONT=Arial Black]Мечтите са си твои,ако ги споделиш със друг си е за твоя сметка...:rolleyes:[/FONT]

Коментар

А къде си дянал щангата за регулатора на спирачното усилие?
                    Отдавна я махнах,при лифта ми правеше проблеми и сега спира като F1
                    Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Това искам да го видя. Аз съм виждал какво става като смуче газообразна газ и знам защо става. Без проблем ще върви, ама на бензин.
                    Че върви на газ върви в това спор няма аз съм го пробвал,само нялягане да има, изпаритела тогава си действа само като редуцир вентил

Коментар

Това което си направил е гениално решение на проблема с мястото на газовата бутилка. Поздравявам те! Предполагам, че отдушника на диференциала няма да го оставиш така? И ако позволиш да кажа аз какво бих допълнил в цялата тази работа. Бих запушил дупките на тръбите, които излизат от сондата за да не влиза там кал. Може би ще го направиш или вече си го направил.
                      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                        Това което си направил е гениално решение на проблема с мястото на газовата бутилка. Поздравявам те! Предполагам, че отдушника на диференциала няма да го оставиш така? И ако позволиш да кажа аз какво бих допълнил в цялата тази работа. Бих запушил дупките на тръбите, които излизат от сондата за да не влиза там кал. Може би ще го направиш или вече си го направил.
                        Дубките съм ги запълнил с монтажна пяна,отдушника на дифа ми е вкаран в купето просто ми пречеше муркучето на по долните снимки се вижда как съм го направил и него.
                        Ето и продължението
                        Както споменах по горе че имам идея за ауспуха ето я и нея;
                        Понеже ауспуха минава близко до бутилката,а и ми пречеше за промяната на окачването решението беше взето;малък ауспух на ауди с вход и изход от едната страна

Направих допълнителни скоби за захващането му понеже е доста тежък

Трябваше да укрепя и страничната част,за целта използвах тампон от голфче

Ето как изглежда ауспуха от страни

Вече промененото окачване което не пречи на бутилката

Остана достатъчно място за да се работи спокойно по амовете

Изглед отдолу

Изглед от задната част

Ето и оригиналният предпазител който ще монтирам пред бутилката за защита от кал и вода.

Ето и размерите специално за Божко
                        Размерите на резервоара

отворите ги взимате от оригиналният резервоар,ако някой се интересува предварително за тях мога да ги пусна
                        размерите на резервоара са 60х21х38 (40л)

Приблизителните размери на предпазителя

Бутилката е стандартна 60л с размери по дължина около 86-87см
                        Може и да не се променя мястото на ауспуха,трябва само да се изкриви предпазната ламарина,когато се прави всичко трябва да се вземе под внимание боди лифта (моят е 5см),теглича, дали е с пружини или ресьори.Общо взето това е,надявам се, че съм бил полезен!!
                        Последно редактирано от Marin Stoyanov; 08-07-09, 17:53.

Коментар

За полезното-скромничиш...
                          Ако и да е офф-кажи след като си направил амовете "еднопосочни" какво е поведението на джипа.Пробвал ли си с меки/твърди гуми на различни терени.Гледам,предните гуми нещо меки/знаеш,че съм със същите/.На колко са надути четирите и със съответното налягане имаш ли негативно пътно поведение,спрямо оригиналното окачване преди?

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER
                            Ето и размерите специално за Божко...
                            Мерси братле...
                            no signature no problems

Коментар

По-прекрасно изпълнение от това здраве му кажи. Евалата.
                              Само за информация ми кажи, навиват ли се да озаконяват газовата уредба като е бутилката отвън Говоря легално разбира се. При теб как ще е?

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                                По-прекрасно изпълнение от това здраве му кажи. Евалата.
                                Само за информация ми кажи, навиват ли се да озаконяват газовата уредба като е бутилката отвън Говоря легално разбира се. При теб как ще е?
                                Ако всичко трябва да е редовно в София биха го накарали да мине през Технотест .
                                ПП дано при теб не се стига до там ;

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X