Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко помощ за хъбове може ли

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Скорост при включено 4X4

Maxxx, не си ме разбрал. Чудя се дали ИЗКЛЮЧВАТ хъбовете, след като изключа предния мост или продължават да въртят "карантиите ", щото и разхода ми се качи. А иначе не съм усетил разлика напред и назад, все си "копае" еднакво. Щото си разривам снега пред нас с Фронтерата. Именно при смяна на посоката трябва да изключи и да включи пак, но не усещам такова нещо. Т.е. в други теми четох, че като я "глобна" примерно напред в пряспата, то после назад се изключва хъба и ако забоксува задницата не може да се включи пак. Такова нещо не усещам напред - назад и си е като трактор.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
      Моите,също автомат никога не съм ги чувал когато зацепват.Обаче по самата стабилизация на джипа в кал или сняг няма как да не усетиш дали е сработил и предния мост.Моята е КБ и е доста осезателно кога си само на задно в снега,еле и LSD-то като удари едно рамо....Дрифт,та дрънка-ама голям кеф като знаеш кога и как да я излигавиш.
      Максимална с включен преден мост-даже не си спомням,мисля 60-70.То като я докара пътя до 4x4,скоростта ми е последната грижа,имам по-важни работи за гледане да не стане сакатлък.
      Назад "копае" два пъти по-малко,щото и при режим 4x4 предния мост си почива.
      И моите са автоматични и никога не съм чувал щракване при включване, но работят , разликата по софийските улички, които кметът е изчистил до асвалт е очевидна. С моите всесезонки H/T само на заден мост не мога да изляза по баира, който ме дели от булеварда.

Макс, предният мост в режим 4х4 изключва ли, когато караш на зад, или не съм разбрал? Според мен - не, защото паркирам на софийски гараж върху лед под наклон и само със задния мост, който тогава се явява преден - нямам шанс, та да не казвам, че е и опасно за колите около мен При 4х4 си застава точно на място.
      ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Не помня точно в коя темо го имаше, но пак ще кажа. Автоматичните хъбове се изключват само и единствено при изключен режим 4Х4 като се върне назад няколко метра колата. При включен режим 4х4 хъбовете са непрекъснато включени независимо дали караш напред или назад. При ОФА след изключване на 4х4 от лостчето назад хъбовете остават включени и се предава движението от гумите към полуоските и кардана. И за това може да се включи пак 4х4 в движение при натиснат съединител и изправен волан, защото се вътри отпред всичко със същата скараст(не важи за включване на бавни скорости). При изключени хъбове само в спряло положение.
        НЕ знам как е при ОФБ след като режима 4х4 се включва с копче.

Коментар

До: Малко помощ за хъбове може ли

И на пред и на зад,при включено 4Х4 хъбовете се заключват и си вършат работата!Автоматите са инерционни и при движение на която и да е от двете посоки,същите зацепват!Единствено и само,отключването става при движение в обратна посока,като след това отново са в готовност за експлоатация в обратната посока де.. и не е изключено 4Х4!...

Коментар

Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнение
            Maxxx, не си ме разбрал. Чудя се дали ИЗКЛЮЧВАТ хъбовете, след като изключа предния мост или продължават да въртят "карантиите ", щото и разхода ми се качи. А иначе не съм усетил разлика напред и назад, все си "копае" еднакво. Щото си разривам снега пред нас с Фронтерата. Именно при смяна на посоката трябва да изключи и да включи пак, но не усещам такова нещо. Т.е. в други теми четох, че като я "глобна" примерно напред в пряспата, то после назад се изключва хъба и ако забоксува задницата не може да се включи пак. Такова нещо не усещам напред - назад и си е като трактор.
            Как да ти кажа,братле-практика.Или парчедисваш хъбовете и гледаш за дефекти,или махаш предния кардан лятото и гледаш разхода на гориво.
            Темата ще пламне,щото половината парттаймаджии смятат,че авт.хъб на задна отпуска-другата половина,че работи.
            Аз си имам практически наблюдения в доста ш..ни ситуации,но не ми се спори.Може и джипа ми да не е тотално в ред,пак не споря-върши ми работа с неговите и моите способности както си е.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
              Как да ти кажа,братле-практика.Или парчедисваш хъбовете и гледаш за дефекти,или махаш предния кардан лятото и гледаш разхода на гориво.
              Темата ще пламне,щото половината парттаймаджии смятат,че авт.хъб на задна отпуска-другата половина,че работи.
              Аз си имам практически наблюдения в доста ш..ни ситуации,но не ми се спори.Може и джипа ми да не е тотално в ред,пак не споря-върши ми работа с неговите и моите способности както си е.
              Пламене то е достатъчно човек да може да различи правилния край на отверката за да разбере хъбовете как работят. Който не може да му мисли.

П.С. Не искам да обидя никой с този си пост. Просто прочетете вложете малко размисъл. Ако пак не стане с един ключ 10 сваляте 8 болта и започвате чесане по главите пред хъба. И по някое време ще ви дойде. Прозрението де.
              no signature no problems

Коментар

Махххх,когато е включен малкия лост на 4х4 независимо дали караш напред ,назад,нагоре,надолу автоматичните хъбове са включени.Отцепват за кратко при смяна на посоката .
                Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                  Махххх,когато е включен малкия лост на 4х4 независимо дали караш напред ,назад,нагоре,надолу автоматичните хъбове са включени -----------------(.ОТЦЕПВАТ ЗА КРАТКО ПРИ СМЯНА НА ПОСОКАТА ) .
                  но отцепват за крадко от там идва лошата слава на фронтера ,когато вече си затънал ако се опиташ да я залашкаш на пред на зад, практически тя е само на заден мост, защото автоматите се чудят напред или на зад да включат
                  МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
                    но отцепват за крадко от там идва лошата слава на фронтера ,когато вече си затънал ако се опиташ да я залашкаш на пред на зад, практически тя е само на заден мост, защото автоматите се чудят напред или на зад да включат
                    И това се преодолява с даването на яка газ за да развърти полуоските и гумите тогава хъбовете зацепват със страшен трясък и на 3-тото такова изпълнение си купувате ръчни. И приключвате със проблемите по хъбове завинаги.

При мен това се случи ето тук: с левия хъб.

no signature no problems

Коментар

Махххх,когато е включен малкия лост на 4х4 независимо дали караш напред ,назад,нагоре,надолу автоматичните хъбове са включени.Отцепват за кратко при смяна на посоката .
                      Колега,аз написах че на задна хъбовете отпускат.../отцепват/.Погледни ми поста.

Коментар

Маххх,хъбовете отцепват за секунди и веднага пак зацепват пак.Оттам нататак колкото и да караш назад те са си зацепени.Значи напред , назад все са зацепени.Махх ако нещо не съм те разбрал сори.Не се сърди

Коментар

Оттам нататак колкото и да караш назад те са си зацепени.Значи напред , назад все са зацепени.
                          Няма такъв филм. Ама никой не чете в тоя форум.... всеки иска наготово. А това сигурно го има на 500 места поне.

Като включиш лоста от 2h на 4h и минеш половин оборот на гумата, хъба зацепва напред и имаш предно. Ако спреш и върнеш половин оборот назад без да пипаш лоста, хъба отцепва. Ако продължиш още половин оборот назад хъба зацепва но само за движение назад. Тогава си имаш преден мост но за движение назад. Ако спреш и тръгнеш напред той пак ще отцепи и ще зацепи за движение напред. Какво толкова сложно има та се чудите толкова време. Вътре в хъба има една зъбчатка и една пружина, зъбчатката се навива около полуоската на принципа на винта. В едната посока се навива в другата се развива. Като смениш посоката навиването става в посоката в която се движиш.
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                            Няма такъв филм. Ама никой не чете в тоя форум.... всеки иска наготово. А това сигурно го има на 500 места поне.

Ако спреш и върнеш половин оборот назад без да пипаш лоста, хъба отцепва. Ако продължиш още половин оборот назад хъба зацепва но само за движение назад.
                            Това означава ли, че ако си затънал здраво и не можеш да напаравиш един оборот на гумите - хъбовете няма да зацепят и ще си боксуваш там само със задния мост?
                            Последно редактирано от fanatic; 26-02-09, 16:03.
                            ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
                              Това означава ли, че ако си затънал здраво и не можеш да напаравиш един оборот на гумите - хъбовете няма да зацепят и ще си боксуваш там само със задния мост?
                              Да.
                              Решението съм го написал в пост номер #54 по-нагоре.
                              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение

Като включиш лоста от 2h на 4h и минеш половин оборот на гумата, хъба зацепва напред и имаш предно. Ако спреш и върнеш половин оборот назад без да пипаш лоста, хъба отцепва. Ако продължиш още половин оборот назад хъба зацепва но само за движение назад. Тогава си имаш преден мост но за движение назад. Ако спреш и тръгнеш напред той пак ще отцепи и ще зацепи за движение напред. Какво толкова сложно има та се чудите толкова време. Вътре в хъба има една зъбчатка и една пружина, зъбчатката се навива около полуоската на принципа на винта. В едната посока се навива в другата се развива. Като смениш посоката навиването става в посоката в която се движиш.
                                Анджак де и аз това казвам,ама може да не съм го написал точно.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X