Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нормално ли е мотора да загрява от 5 Км нагорнище?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нормално ли е мотора да загрява от 5 Км нагорнище?

Първоначално публикуван от male6kov Преглед на мнение
    зрдавейте колеги доста изчетох но нерарзбрах дали има две скороси на вентилатора на 2.2дтх
    Виждаш колко кабела излизат от датчика и сам ще разбереш. 2 кабела - 1 скорост, 3 кабела - 2 скорости.
    no signature no problems

Коментар

значи е с три кабела е датчика на 2.2дти и сега ме интерсува на какви градоси таргва парвата степен и евентуално втората , защото някаде доста над стото ми трагват перките за охлаждане и това ме притеснява през летния периот

Мод:Наблегни на правописа,следващ такъв неграмотен пост няма да просъществува пет минути!
      Последно редактирано от maxxx; 07-05-10, 13:01.

Коментар

Стига сте се шашкали със тези две скорости бе хора. До сега трябваше да е станало ясно ,че Фронтерите са със едноскоростен вентилатор!
        Трите кабела от датчика са за управление на вентилатора и климатика. Моделите без климатик са със два кабела.
        И другото което е , че трябва да се гледа броя кабели ама на вентилатора, а не на датчика.
        Ако вентилатора е със три кабела тогава е двускоростен!!!
        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
          Стига сте се шашкали със тези две скорости бе хора. До сега трябваше да е станало ясно ,че Фронтерите са със едноскоростен вентилатор!
          Трите кабела от датчика са за управление на вентилатора и климатика. Моделите без климатик са със два кабела.
          И другото което е , че трябва да се гледа броя кабели ама на вентилатора, а не на датчика.
          Ако вентилатора е със три кабела тогава е двускоростен!!!
          Лека поправка: третият кабел е за да изключва компресора на климатика, а не да включва перката му.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
            Лека поправка: третият кабел е за да изключва компресора на климатика, а не да включва перката му.
            Точно,в бързината не съм уточнил!
            Ето това са бдителни колеги, браво!!!
            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Фронтера Б си е точно с 2 скорости на перката!Абсолютно сигурен съм!За температурата на включване не съм много сигурен каква беше.Термостата знам, че започваше да отваря на 92 и е напълно отворен на 107 градуса, демек и там бяха май подобни стойности....
              Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Някой има ли идея от какво мога да сложа перка за охлаждане която да се вмести м/у радиатора за антифриз и радиатора на климатика ?Искам да си направя още една независима система за охлаждане защото живея нависоко и забелязах че сега като се постопли въпреки че промих радиатора темп. се покачва почти до червеното после се включва перката но за кратко.Другия момент е че като се дотътря до дома стрелката е доста нагоре в скалата и като извадя ключа ако перката върти аз и спирам тока явно и тя си спира, а точно тогава двигателя има нужда от охлаждане и циркулация на антифриза . Пък да чакам всеки път пред къщи по няколко минути за да се охлади двг е малко тъпо.Изглежда самият терен по който се прибирам тормози охлаждането на колите защото и с предишните автомобили откакто живея във вилната зона имах проблеми.
                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от radolino1 Преглед на мнение
                  Някой има ли идея от какво мога да сложа перка за охлаждане която да се вмести м/у радиатора за антифриз и радиатора на климатика ?Искам да си направя още една независима система за охлаждане защото живея нависоко и забелязах че сега като се постопли въпреки че промих радиатора темп. се покачва почти до червеното после се включва перката но за кратко.Другия момент е че като се дотътря до дома стрелката е доста нагоре в скалата и като извадя ключа ако перката върти аз и спирам тока явно и тя си спира, а точно тогава двигателя има нужда от охлаждане и циркулация на антифриза . Пък да чакам всеки път пред къщи по няколко минути за да се охлади двг е малко тъпо.Изглежда самият терен по който се прибирам тормози охлаждането на колите защото и с предишните автомобили откакто живея във вилната зона имах проблеми.
                  Не е от терена. Куцо ти е охлаждането. Сложи си по-хладен датчик и допълнителна перка с копче и няма да имаш грижи. Имам някъде тема за мойте интервенции по охлаждането. Ако не искаш да чакаш да се охлади си монтирай циркулационна помпа и перка на нисък волтаж с датчик да си върти докато падне. Голфовете и Рената са така ( поне по-старите)
                  no signature no problems

Коментар

Днес свалих радиатора отново за промивка-изкарах още ръжди и го монтирах наново.Термостата ми отваря малко преди средата на скалата,перката се включва на последната бяла черта,и сваля с едно деление надолу и когато мотора вече е загрял и работи на обороти си стои м/у последната и предпоследната бяла чертичка.Маркучите не се втърдяват прекалено много.Маркучето което излиза от термостата и влиза в казанчето си тече нормално но другото което излиза от радиатора не тече но не е и запушено (предполагам че е за обезвъздушаване).Но когато е много загрял двг става доста по-муден на газ и бензин,маслото слиза близо до червената зона но не светва лампа-предполагам че доста се разрежда заради високата темп. защото когато не е прекалено горещ двг маслото си показва норм. стойности.
                    п.с. По хладен датчик от ква машина да си намеря (защото ми трябва с 3 извода заради климата )?
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Миии не знам от каква. Аз съм с такъв от Лада. Виж там звънни на Евро 07 или гледай от сайта. Друго което се сещам е да видиш дали ти загрява целия радиатор, че фронтерите имат кофтия навик да изгнива преградата в горното казанче и радиатора става 30% на практика. Аз така патих преди време.
                      no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от radolino1 Преглед на мнение
                        .....Другия момент е че като се дотътря до дома стрелката е доста нагоре в скалата и като извадя ключа ако перката върти аз и спирам тока явно и тя си спира, а точно тогава двигателя има нужда от охлаждане и циркулация на антифриза . Пък да чакам всеки път пред къщи по няколко минути за да се охлади двг е малко тъпо.....
                        Изобщо не е тъпо. Това е "стандартна процедура" при турбодизелите (ако искаш да си спестиш некое ремонтче)... Вероятно на колата нищо и няма, просто вижда малко зор точно преди края на пътуването.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Чак пък стандартна порцедура и ремонти ... всички турбодизели ли имаш предвид или конкретно някой? И само за охлаждане ли говориш?

Коментар

Първоначално публикуван от hett Преглед на мнение
                            Чак пък стандартна порцедура и ремонти ... всички турбодизели ли имаш предвид или конкретно някой? И само за охлаждане ли говориш?
                            Всяко турбо на повечко километри след продължителни обороти и последващо гасене на мотора е потенциален труп. Не веднага но ако честичко го правиш после да не се чудиш защо е за ремонт.
                            Никъде в ръководствата не го пише но това е начина да живее по-дълго.
                            no signature no problems

Коментар

За това беше и вторият ми въпрос, защото човек остава с впечатление, че все още се говори за охлаждане.

Коментар

Ами аз точно това имах предвид. Освен заради охлаждането на лопатките на турбината, никога не гася мотора ако стрелката е над средата. Но ако ти се вижда тъпо, не го прави...
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X