Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нормално ли е мотора да загрява от 5 Км нагорнище?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нормално ли е мотора да загрява от 5 Км нагорнище?

Първоначално публикуван от male6kov Преглед на мнение
    зрдавейте колеги доста изчетох но нерарзбрах дали има две скороси на вентилатора на 2.2дтх
    Виждаш колко кабела излизат от датчика и сам ще разбереш. 2 кабела - 1 скорост, 3 кабела - 2 скорости.
    no signature no problems

Коментар

значи е с три кабела е датчика на 2.2дти и сега ме интерсува на какви градоси таргва парвата степен и евентуално втората , защото някаде доста над стото ми трагват перките за охлаждане и това ме притеснява през летния периот

Мод:Наблегни на правописа,следващ такъв неграмотен пост няма да просъществува пет минути!
      Последно редактирано от maxxx; 07-05-10, 13:01.

Коментар

Стига сте се шашкали със тези две скорости бе хора. До сега трябваше да е станало ясно ,че Фронтерите са със едноскоростен вентилатор!
        Трите кабела от датчика са за управление на вентилатора и климатика. Моделите без климатик са със два кабела.
        И другото което е , че трябва да се гледа броя кабели ама на вентилатора, а не на датчика.
        Ако вентилатора е със три кабела тогава е двускоростен!!!
        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
          Стига сте се шашкали със тези две скорости бе хора. До сега трябваше да е станало ясно ,че Фронтерите са със едноскоростен вентилатор!
          Трите кабела от датчика са за управление на вентилатора и климатика. Моделите без климатик са със два кабела.
          И другото което е , че трябва да се гледа броя кабели ама на вентилатора, а не на датчика.
          Ако вентилатора е със три кабела тогава е двускоростен!!!
          Лека поправка: третият кабел е за да изключва компресора на климатика, а не да включва перката му.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
            Лека поправка: третият кабел е за да изключва компресора на климатика, а не да включва перката му.
            Точно,в бързината не съм уточнил!
            Ето това са бдителни колеги, браво!!!
            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Фронтера Б си е точно с 2 скорости на перката!Абсолютно сигурен съм!За температурата на включване не съм много сигурен каква беше.Термостата знам, че започваше да отваря на 92 и е напълно отворен на 107 градуса, демек и там бяха май подобни стойности....
              Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Някой има ли идея от какво мога да сложа перка за охлаждане която да се вмести м/у радиатора за антифриз и радиатора на климатика ?Искам да си направя още една независима система за охлаждане защото живея нависоко и забелязах че сега като се постопли въпреки че промих радиатора темп. се покачва почти до червеното после се включва перката но за кратко.Другия момент е че като се дотътря до дома стрелката е доста нагоре в скалата и като извадя ключа ако перката върти аз и спирам тока явно и тя си спира, а точно тогава двигателя има нужда от охлаждане и циркулация на антифриза . Пък да чакам всеки път пред къщи по няколко минути за да се охлади двг е малко тъпо.Изглежда самият терен по който се прибирам тормози охлаждането на колите защото и с предишните автомобили откакто живея във вилната зона имах проблеми.
                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от radolino1 Преглед на мнение
                  Някой има ли идея от какво мога да сложа перка за охлаждане която да се вмести м/у радиатора за антифриз и радиатора на климатика ?Искам да си направя още една независима система за охлаждане защото живея нависоко и забелязах че сега като се постопли въпреки че промих радиатора темп. се покачва почти до червеното после се включва перката но за кратко.Другия момент е че като се дотътря до дома стрелката е доста нагоре в скалата и като извадя ключа ако перката върти аз и спирам тока явно и тя си спира, а точно тогава двигателя има нужда от охлаждане и циркулация на антифриза . Пък да чакам всеки път пред къщи по няколко минути за да се охлади двг е малко тъпо.Изглежда самият терен по който се прибирам тормози охлаждането на колите защото и с предишните автомобили откакто живея във вилната зона имах проблеми.
                  Не е от терена. Куцо ти е охлаждането. Сложи си по-хладен датчик и допълнителна перка с копче и няма да имаш грижи. Имам някъде тема за мойте интервенции по охлаждането. Ако не искаш да чакаш да се охлади си монтирай циркулационна помпа и перка на нисък волтаж с датчик да си върти докато падне. Голфовете и Рената са така ( поне по-старите)
                  no signature no problems

Коментар

Днес свалих радиатора отново за промивка-изкарах още ръжди и го монтирах наново.Термостата ми отваря малко преди средата на скалата,перката се включва на последната бяла черта,и сваля с едно деление надолу и когато мотора вече е загрял и работи на обороти си стои м/у последната и предпоследната бяла чертичка.Маркучите не се втърдяват прекалено много.Маркучето което излиза от термостата и влиза в казанчето си тече нормално но другото което излиза от радиатора не тече но не е и запушено (предполагам че е за обезвъздушаване).Но когато е много загрял двг става доста по-муден на газ и бензин,маслото слиза близо до червената зона но не светва лампа-предполагам че доста се разрежда заради високата темп. защото когато не е прекалено горещ двг маслото си показва норм. стойности.
                    п.с. По хладен датчик от ква машина да си намеря (защото ми трябва с 3 извода заради климата )?
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Миии не знам от каква. Аз съм с такъв от Лада. Виж там звънни на Евро 07 или гледай от сайта. Друго което се сещам е да видиш дали ти загрява целия радиатор, че фронтерите имат кофтия навик да изгнива преградата в горното казанче и радиатора става 30% на практика. Аз така патих преди време.
                      no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от radolino1 Преглед на мнение
                        .....Другия момент е че като се дотътря до дома стрелката е доста нагоре в скалата и като извадя ключа ако перката върти аз и спирам тока явно и тя си спира, а точно тогава двигателя има нужда от охлаждане и циркулация на антифриза . Пък да чакам всеки път пред къщи по няколко минути за да се охлади двг е малко тъпо.....
                        Изобщо не е тъпо. Това е "стандартна процедура" при турбодизелите (ако искаш да си спестиш некое ремонтче)... Вероятно на колата нищо и няма, просто вижда малко зор точно преди края на пътуването.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Чак пък стандартна порцедура и ремонти ... всички турбодизели ли имаш предвид или конкретно някой? И само за охлаждане ли говориш?

Коментар

Първоначално публикуван от hett Преглед на мнение
                            Чак пък стандартна порцедура и ремонти ... всички турбодизели ли имаш предвид или конкретно някой? И само за охлаждане ли говориш?
                            Всяко турбо на повечко километри след продължителни обороти и последващо гасене на мотора е потенциален труп. Не веднага но ако честичко го правиш после да не се чудиш защо е за ремонт.
                            Никъде в ръководствата не го пише но това е начина да живее по-дълго.
                            no signature no problems

Коментар

За това беше и вторият ми въпрос, защото човек остава с впечатление, че все още се говори за охлаждане.

Коментар

Ами аз точно това имах предвид. Освен заради охлаждането на лопатките на турбината, никога не гася мотора ако стрелката е над средата. Но ако ти се вижда тъпо, не го прави...
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X