Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ритмичен брум при 80 км/ч

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ритмичен брум при 80 км/ч

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
    абе кви гривни и АБСи бре?!? Датчика отзад не е ли на диференциала
    Ми извади си полуоската и ще видиш.

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
      Нещо не ми става ясно , проста физика нали метала се разширява при нагряване и следователно се и свива при студено...... , не виждам никаква логика да се нагрява втулката след като е сложена, освен ако не е целта втулката като се напасне и чрез нагряването си да прилепне плътно към каналчето си
      Ако има начин да се нагрее веднъж набита масивна втулка, ама без да нагрееш и оста, на която е набита ще се избие по-лесноКакто се каза има и риск да се разкали оста(полуоската в случая).
      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
        Както се каза има и риск да се разкали оста(полуоската в случая).
        Точно за това говориме.Я некой от железарите да обясни как да стане тая магария с ваденето на гривната-втулка.

Коментар

Доколкото знам има ОФБ с четири и три датчика за АБС, моята е с един централен на дифа и наистина се чудя за какво ще слагат втулки и на главините?! Иначе при нормално изпълнение с датчици на всички колела работата е ясна.
          Honda XL600LM, 1987
          Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
          Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Няма как да се извади такава втулка в състояние позволяващо да се ползва пак. Затова,сменяте ли лагер-нова. А дали е с гривната е друг въпрос.
            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Нищо ново под слънцето,просто вижте някой да свърши тази работа (не е необходимо всичко да може човек) с подходящите инструменти и опит.
              Никакво нагряване няма при демонтажа (некомпетентната намеса винаги усложнява и оскъпява ремонта). Старата втулка е "прежалена"(не се монтира повторно) и демонтажа става с разпресоване, инерционно избиване,изтъняване и просичане и т.н. .
              _Смъкнатата полуоска и новия лагерен комплект , носете да ВИ ги сменят!

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                три датчика за АБС, моята е с един централен на дифа.
                Еми ти си лесен тогава/тип жигула/лагер и проста втулка.Обаче дали ще уцелиш читав лагер,който да не протече 10 дена след монтажа-е това е божа работа.

п.п. Казвам читав,а не евтин или скъп.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                  Ми извади си полуоската и ще видиш.
                  Да ти кажа силно се съмнявам, че ще видя, това което имаш предвид
                  В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

На някои хора им е много смешно.
                    Тази втулка се нагрява /отделно от полуоската, да не се заблуди някой/ и тогава са слага на местото си на студена полуоска.
                    След като изстине се получава захвата.
                    Както казах трябва да издържа около 2 тона /на Жигулата/ защото тя държи полуоската да не излезе с все колелото.
                    Вярно е, че веднъж свалена втулката не подлежи на ново ползване. Трябва нова.
                    Тази операция лично съм я правил НА ЖИГУЛА, а на Фронтерите как е не знам, никога не съм виждал Фронтера.
                    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                      На някои хора им е много смешно.
                      Е па карал съм и жигула и москвич и подобни соц. возила,а и съм ги подържал,сменявал съм и лагери на полуоски-за това ми е смешно.

п.п. И съм се качвал с москве на Рилските езера-на риба.

Коментар

...Я некой от железарите да обясни как да стане тая магария с ваденето на гривната-втулка....
                        Аааа , този път - не ! Да кажат политичарите . Гледам че налазват и техническите теми .

... а и първо да се уточнят 2 термина : що е то "разкаляване" и що е то " железар" .
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Е па карал съм и жигула и москвич и подобни соц. возила,а и съм ги подържал,сменявал съм и лагери на полуоски-за това ми е смешно.

ОК!
                          Така да бъде. Щом си сменявал значи ти е ясно.
                          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Ако все пак се констатира заминал лагер на полуоска пиши да ти кажа, къде отидох да ми разглобят полуоската и да я носят за ремонт на друго място специализирано за ремонт на полуоски, кардани и т.н. Лозан не ти го препоръчвам, защото след ремонт при него веднага ми се появи теч на масло и общо взето една не малка сума пари отиде на кино. След това нови пари за лагер и ремонт...
                            ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
                              Ако все пак се констатира заминал лагер на полуоска пиши да ти кажа, къде отидох да ми разглобят полуоската и да я носят за ремонт на друго място специализирано за ремонт на полуоски, кардани и т.н. Лозан не ти го препоръчвам, защото след ремонт при него веднага ми се появи теч на масло и общо взето една не малка сума пари отиде на кино. След това нови пари за лагер и ремонт...
                              Мерси за предложението Колега, но колата вече е в сервиза на мои роднини, надявам се да се справят! Засега потвърдиха, че звука е от лагер на полуоска, цената на комплекта лагер+втулка 266лв. на FAG.
                              Honda XL600LM, 1987
                              Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                              Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Дано да имаш късмет, моят точно такъв лагер протече. Работата по смяната е специфична и не е за всеки сервиз, но щом вече си в бокса...
                                ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X