Отскоро се чува ритмичен глух звук с честота 3-4 пъти в секунда около 80 км/ч е най-силен. Първо мислих, че е от зимните гуми - смених ги с пистарките, но звука си остана, най-ясен е при спускане без газ. Чува се май отзад, сигурно от диференциала - сметнах, че при тази скорост колелата правят по 10 оборота в секунда, та се чудя има ли там нещо което се върти 3 пъти по-бавно от тях?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ритмичен брум при 80 км/ч
Свий
X
-
От: Ритмичен брум при 80 км/ч
Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение...сметнах, че при тази скорост колелата правят по 10 оборота в секунда....
Всъщност, с какви гуми, за да е по-точна неяснотата?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнениеГери Гейбълич силно би ти завидял, а наборчето Енди Грийн направо щеше да си посипе косата с пепел...
Всъщност, с какви гуми, за да е по-точна неяснотата?Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнениеГрешката е моя - моля за извинение.
Нещо не сметнах в движение - загубих едни нули - и ми се стори, че излиташ, меко казано.
Съжалявам.Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеНяма проблеми, на пръв поглед наистина изглеждат множко!
Вени се е заблудил
Залагам на лагер на полуоска.сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение....Залагам на лагер на полуоска.ОФА КБ X20SE + метан
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнениеЗалагам на лагер на полуоска.Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
Къса база съм без висящ лагер. Кардана се оказа наред, всичко се върти леко без луфтове - явно отивам към лагер на полуоска. Само като видях как е хваната главината ми стана ясно, че отивам на сервиз. Вдигнах задния мост и пуснах да се въртят колелата с 40 км/ч - от към левият лагер се чува постъргване и явно там е проблема, дифа е тих. Тъпото е, че светна АБСа след тази манипулация и няма гасене - Торка не го лови и откачането на акумулатора не помогна. Не мога да разбера защо свети така упорито, все едно съм побуксувал в кал/сняг?! По-принцип си ми светва от време на време, но загасиш ли колата се нулира - сега свети на умряло без да съм пипал нищо по кабелите?!Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеАко е лагер, не трябва ли да си променя звука при натоварване?
Това не са карета, скорости, луфтове в диференциал. Лагера си се върти. Дали полуоската е натоварена или не за него е все едно. Сепаратора със сачмите се върти /претъркалва/ по-бавно отколкото вътрешната гривна която се върти с оборотите на полуоската /колелото/.сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Коментар
-
Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнениеАко си дълга база,по добре вдигни колата и заслушай висящия лагер.При мен и двата пъти с подобни симптоми се оказа той.JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар