Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ритмичен брум при 80 км/ч

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ритмичен брум при 80 км/ч

Отскоро се чува ритмичен глух звук с честота 3-4 пъти в секунда около 80 км/ч е най-силен. Първо мислих, че е от зимните гуми - смених ги с пистарките, но звука си остана, най-ясен е при спускане без газ. Чува се май отзад, сигурно от диференциала - сметнах, че при тази скорост колелата правят по 10 оборота в секунда, та се чудя има ли там нещо което се върти 3 пъти по-бавно от тях?
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

От: Ритмичен брум при 80 км/ч

Кардана е с по високи обороти, та не знам. Само при тази скорост ли е?

Коментар

Спирачни апарати и накладки??? Ако пък отзад спирачките са барабанни!!!
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Кардан (каре), диференциал, лагер - малко вероятно, но все пак може да е "тръгнал" от скоро...

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
          ...сметнах, че при тази скорост колелата правят по 10 оборота в секунда....
          Гери Гейбълич силно би ти завидял, а наборчето Енди Грийн направо щеше да си посипе косата с пепел...

Всъщност, с какви гуми, за да е по-точна неяснотата?

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
            Гери Гейбълич силно би ти завидял, а наборчето Енди Грийн направо щеше да си посипе косата с пепел...

Всъщност, с какви гуми, за да е по-точна неяснотата?
            Нещо не схващам иронията за тази общо-взето проста сметка?! 80 км/ч са към 23 м/с, карам със стандартни гуми 245/70/16 - демек един оборот е към 2,3 метра, та от там идват 10 оборота. Шума почва да се чува по-ясно от 70 км/ч и би трябвало да нараства със скоростта, но не е много осезаемо?! Предположението за разбито каре звучи логично - само смяна или да пробвам първо с гресиране?
            Honda XL600LM, 1987

Коментар

Грешката е моя - моля за извинение.
              Нещо не сметнах в движение - загубих едни нули - и ми се стори, че излиташ, меко казано.

Съжалявам.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Грешката е моя - моля за извинение.
                Нещо не сметнах в движение - загубих едни нули - и ми се стори, че излиташ, меко казано.

Съжалявам.
                Няма проблеми, на пръв поглед наистина изглеждат множко!
                Honda XL600LM, 1987

Коментар

Няма проблеми, на пръв поглед наистина изглеждат множко!
                  Кое му е многото? 600 оборота в минута, по малко отколкото "тупа" на празен ход.
                  Вени се е заблудил
                  Залагам на лагер на полуоска.
                  сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                  dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                    ....Залагам на лагер на полуоска.
                    И аз!
                    ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                      Залагам на лагер на полуоска.
                      Ако е лагер, не трябва ли да си променя звука при натоварване? Специално направих проверка вчера с остри завои и май шума не се променя, определено е най-рязък без газ по надолнище - не е точно инерция защото е автоматик. Както и да е, сега слизам в гаража да разглабям, ще почна от по-лесното - кардана.
                      Honda XL600LM, 1987

Коментар

Ако си дълга база,по добре вдигни колата и заслушай висящия лагер.При мен и двата пъти с подобни симптоми се оказа той.
                        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Къса база съм без висящ лагер. Кардана се оказа наред, всичко се върти леко без луфтове - явно отивам към лагер на полуоска. Само като видях как е хваната главината ми стана ясно, че отивам на сервиз. Вдигнах задния мост и пуснах да се въртят колелата с 40 км/ч - от към левият лагер се чува постъргване и явно там е проблема, дифа е тих. Тъпото е, че светна АБСа след тази манипулация и няма гасене - Торка не го лови и откачането на акумулатора не помогна. Не мога да разбера защо свети така упорито, все едно съм побуксувал в кал/сняг?! По-принцип си ми светва от време на време, но загасиш ли колата се нулира - сега свети на умряло без да съм пипал нищо по кабелите?!
                          Honda XL600LM, 1987

Коментар

Ако е лагер, не трябва ли да си променя звука при натоварване?
                            От какъв зор?
                            Това не са карета, скорости, луфтове в диференциал. Лагера си се върти. Дали полуоската е натоварена или не за него е все едно. Сепаратора със сачмите се върти /претъркалва/ по-бавно отколкото вътрешната гривна която се върти с оборотите на полуоската /колелото/.
                            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
                              Ако си дълга база,по добре вдигни колата и заслушай висящия лагер.При мен и двата пъти с подобни симптоми се оказа той.
                              Аз също имам този проблем само ,че придружен и с вибраций.Току що смених висящия лагер,но успеха е нулев.Не се отказвам де,докато не го оправя,няма да мирна.
                              JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X